Passion Pit kommer med andrealbumet Gossamer neste uke. Foto: Promo

Passion Pit kommer med andrealbumet Gossamer neste uke. Foto: Promo

La det forhåndslyttes!

Hør på kommende album fra Passion Pit, The Gaslight Anthem, Purity Ring og Angel Haze.

Skrevet av:
Publisert 13:54 17 juli, 2012

I løpet av den kommende uken slippes det flere sårt etterlengtede album. Et av dem er Frank Oceans første ordentlige album, Channel Orange, som blir å kjøpe i fysisk format fra og med fredag. Men fordi Ocean for en ukes tid siden gjorde det mulig å forhåndslytte til det som vår anmelder kaller «årets viktigste album», er sjansen stor for at du allerede er på jakt etter flere nye skiver å fylle den regntunge sommeren med.

Les anmeldelse: Channel Orange (5/6)

First Listen er en tjeneste vi i Lydverket setter stor pris på. Her får nemlig nettstedet NPR Music jevnlig sjansen til å tilby streaming av album det er satt store forventninger til – før de er gitt ut.

Denne uken har NPR Music virkelig slått på stortromma, og gir deg nå muligheten til å høre kommende album fra Passion Pit, Purity Ring og The Gaslight Anthem. I tillegg er det også mulig å forhåndslytte til debut-EPen til hiphophåpet Angel Haze via Spin.

Purity Ring - Shrines

Purity Ring har vært en favoritt i redaksjonen helt siden Montreal-duoen i løpet av fjoråret delte tre låter med et særegent uttrykk, hvor lystig og reinspikka popmusikk møter storslått futurisme. Og etter ytterligere to smakebiter («Fineshrine» og «Obedear»), er endelig debutalbumet til Megan James og Corin Roddick klart til å nytes i all sin prakt.

Det kunne kanskje være lett å avfeie duoen som nok en kjapt glemt hype, men nå, etter flerfoldige gjennomlytt i kontorlokalet, er det mye som tyder på at dette blir et av albumene som kommer til å definere musikkåret 2012.

Forhåndslytt til Shrines

Passion Pit – Gossamer

Det var mange skjøre indiehender som reagerte med å applaudere da Michael Angelakos og resten av Passion Pit albumdebuterte med Manners i 2009. Det var for så vidt heller ikke rart at mange hender utover indiekretsen reagerte på samme måte, med tanke på hvor lett det var å falle for Passion Pits hyperaktive og naive elektropop.

Singelen «Take A Walk» har allerede fått sine runder på P3s spillelister, og på mandag slippes altså hele album nummer to. La oss håpe dét ikke er grunnen til at Angelakos nettopp avlyste en rekke konserter på grunn av psykiske helseproblemer.

Forhåndslytt til Gossamer

The Gaslight Anthem – Handwritten

Sixpencer, tatoveringer og raspete viser om det vanskelige livet til Hvermansen; det er mange grunner til at New Jersey-bandet The Gaslight Anthem har fått Springsteen-stempelet slengt etter seg daglig. Brian Fallon & Co. vifter riktignok høyt med en arbeidsmoral som tilhører den irske bryggesjaueren, for Handrwritten er deres fjerde album på kun fem år.

Forhåndslytt til Handwritten

Angel Haze – Reservation EP

Det er mye som tyder på at det er jentene som er de mest spennende i rapbiznizen for tida. For foruten Azealia Banks’ suverene miksteip Fantasea – hvor utilgjengelige klubbeats møter hennes aggressive punkattityde – kommer nå Angel Haze, også fra New York, med sin første EP.

Men i motsetning til Azealia Banks forsøker ikke Angel Haze å samtidig fremstå som et übersjarmerende bombshell. Ta høydepunktet «Werkin’ Girls» som et kroneksempel.

Forhåndslytt til Reservation

Tags: , , , , , ,

Del "La det forhåndslyttes!"
 

2 kommentarer på “La det forhåndslyttes!”

  1. [...] debutalbumet til den kanadiske elektropopduoen Purity Ring (som du forøvrig kan høre i sin helhet her). Det er bare noe ved det futuristiske, men samtidig å-så-sjarmerende uttrykket deres som gjør [...]

  2. [...] Fiddy gir bort album Beachwood Sparks – Sparks Fly Again The Gaslight Anthem – Howl Hør hele Handwritten Randi Tytingvåg – Paper Tiger Divine Fits – My Love Is Real Rick Ross – So [...]

Legg igjen en kommentar