Foto: Rankin/EMI Music

Foto: Rankin/EMI Music

Robyn - Body Talk Pt. 2

Fint mens vi venter

Robyns Body Talk Pt. 2 er drivende, dansbar og drømmende – men samtidig et varsel om at tre skiver på ett år er i overkant ambisiøst.

Skrevet av:
Publisert 17:24 6 september, 2010

Robyn har lagt lista høyt, med en drøm av et album i juni, og en gullrekke av konserter gjennom festivalsommeren. Singelen «Hang With Me» fra den andre av totalt tre varslede album i triologien Body Talk i år er ikke dårligere; låta som på Pt. 1 var akustisk og nedstrippet har på Pt.2s blitt en typisk Robyn-hit; boblende, euforisk og sår, med den særegne kombinasjonen av gåsehudfremkallende nærhet og konstant driv.

Nettopp dette vedvarende og pulserende drivet er det mest gjennomgående og betegnende ved Body Talk Pt. 2. Med unntak av den akustiske avslutningslåta er det drøyt 30 minutter lange albumet ekstremt dansbart. Robyn flørter mindre med åttitallsinfluenser og mer med nittitallet og disko enn tidligere. Den pushende produksjonen er ekstremt effektiv – men bikker også over ved et par anledninger. «Love Kills» er mer hissende enn hektende, og den harde, elektroniske produksjonen kunne med fordel vært tonet ned et par hakk – særlig i partiene hvor Robyn synger; den spesielle stemmen og prangende beaten slår nemlig hverandre litt i hjel.

«Love Kills» vekker sammen med den noe skuffende Kleerup-produksjonen og albumets åpningslåt «In My Eyes» en følelse av at tre album på ett år er i overkant ambisiøst. Body Talk Pt. 2 er ikke like sterk som sin forgjenger. Den er jevnt over bra, men det er for langt mellom øyeblikkene som føles som popmusikalske åpenbaringer. Måten Robyns manende rapping glir over i et befriende refreng på «Include Me Out» må nevnes som et høydepunkt – det samme gjelder det lekne lydbildet på denne skivas klubbperle «Criminal Intent», men det er utvilsomt ikke denne skiva som skriver Robyn inn i pophistorien.

Robyn og Snoop Dogg liker å jobbe sammen; det hører man godt på»U Should Know Better». Resultatet er en låt som først og fremst er underholdende og vittig; særlig på det tekstmessige plan. Linjer som «You know my style’s revolutionary/Even the Russians know better than to fuck with me» vitner om en selvsikker og strålende popstjerne som er høy på livet, mens akustiske «Indestructible» viser en utilslørt Robyn som akkompagnert av et episk strykerarrangment slipper lytteren tettere inn på seg enn noen gang tidligere. Etter alle solemerker å dømme får vi denne låta i upbeat versjon når Pt. 3 slippes før jul; og det er forhåpentligvis ikke eneste grunn til å glede seg. Body Talk Pt. 2 føles nemlig aller mest som et mellomparti – den bobler hele veien, og bygger forhåpninger om et forløsende fyrverkeri av en popfest ved neste veikryss. Heldigvis er det ikke lenge til.

Robyn – Hang With Me official video from Robyn on Vimeo.

Tags: , , , ,

Del "Fint mens vi venter"
 

15 kommentarer på “Fint mens vi venter”

 1. June L sier:

  men herrehelvete da! Har Robyn liggi med hele redaksjonen?

  DRITLEI ROBYN NÅ! Move on!!!

  • robyn sier:

   så ikke hør på musikken hennes og ikke les om henne da…. move on..

   • martin sier:

    Poenget er jo at få om nokon har vore i nærleiken av Robyn i antall overskrifter på den norske statskanalen. Det må vera eit mangfald. Det er mange som gir ut musikk, og Robyn opptar mykje plass. Hadde ho enno vore norsk så kunne eg forstå det betre, men når ho ikkje er det, blir det søkt.

  • Marius Asp sier:

   Nei, det er vel tre av oss i redaksjonen som fortsatt ikke har ligget med henne. Heldigvis kommer hun til Oslo 7. oktober, så det er jo fortsatt en sjanse.

   Fingeren i jorda, nå: Klart det er en begivenhet når Skandinavias desidert største popstjerne slipper plate. Og når hun slipper tre i løpet av et år? En no-brainer, det der. Anmeldelsen over viser jo med all tydelighet at ikke alt hun gjør svelges uforbeholdent. Kanskje det du egentlig trenger er en pause fra det slitsomme internettet? Ta noen måneder i skauen og leve av det naturen har å by på?

 2. H sier:

  Djiz,ho er jo aktuell med ny plate. Klart man skriver om nye plater

 3. Seabourne sier:

  Enig med June. Blir mye Robyn. Musikken er ikke såå bra heller.

 4. Robert sier:

  Kva er det med Robyn og Nrk.no? Dette er jo verre enn Dagsrevyen som alltid skulle mase om Bob Dylan.
  Ligget med nokon har ikkje Robyn, då får du minst vere husband i eit program. Hugser eg riktig var det tilfellet med vokalisten i husbandet til Anne Kat Hærland sitt første solo-program.

 5. Sigaz sier:

  Et tips til folket:
  Er det slik at man ikke liker noe, så bare drit i det vel.
  Det er da så mye annet positivt man kan bruke energien sin på.

 6. magne g. sier:

  for å snakke litt om musikk da:

  er enig i terningen din, trine – men for meg er det låtene 2-4 som trekker ned.
  resten er ei femmerrekke for meg :)

  (nå legger selden adressa anmeldelsene på nett, så det får holde med oppsummeringa..)

  • Jeg snuste på femmeren selv, men det var jevnt over ikke sterkt nok i mine ører. «Love Kills» er klart den svakeste låta på skiva, ja – om jeg vil høre en poplåt som heter nettopp dét setter jeg heller på Little Boots sin Freddy Mercury-cover ved samme navn. De to andre du never ble imidlertid kjapt blant favorittene hos meg, selv om Criminal Intent utvilsomt er den aller beste i denne omgang.

   T

 7. [...] var nok en triumf, men etter at Body Talk pt. 2 måtte nøye seg med karakteristikken “fint”, var det nok noen som droppet planene om å bleke håret og klippe seg kort ved [...]

 8. [...] anmeldelsene: Body Talk Pt. 1, Body Talk Pt. 2, Body Talk Pt. [...]

Legg igjen en kommentar