Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, FOTO: Kim Erlandsen

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, FOTO: Kim Erlandsen

- Et slag i trynet

P3s musikksjef tror Donkeyboy syns det er litt kjipt at en engelsk X faktor-vinner kan gå til topps med låta deres.

Skrevet av:
Publisert 12:04 22 september, 2010

- Donkeyboy er nok i uvisshet og sitter og diskuterer med managementet om hva dette egentlig betyr for dem, sier Mats Borch Bugge.

Musikksjefen i P3 var først ute med å spille Donkeyboy sin «Ambitions» på radio, og han la låta rett inn på a-lista. Svenskene omfavnet Drammens-bandet etter en opptreden på Skavlan, men bortsett fra det så har de møtt motstand i utlandet.

- Plateselskapet til Donkeyboy har jobbet lenge for å få radiorotasjon på «Ambitions» i England. De laget også en egen musikkvideo til låta for det engelske markedet, men så langt har det vært uten resultat.

På søndag ble allikevel «Ambitions» spilt på engelsk radio – det var bare ikke Donkeyboy som spilte. Den engelske X faktor-vinneren Joe McElderry har nemlig covret låten, og gir den nå ut som den første singelen fra hans kommende debutalbum.

- McElderry har allerede hatt flere nummer én hits med coverlåter, og radiostasjonene og pressen virker som om de liker versjonen, så det er store sjanser for at han kan gå helt til topps, sier Borch Bugge.

Hva betyr dette for Donkeyboys sjanser i England? Hør hele diskusjonen på Lydverket, torsdag kl. 21.30 på NRK2.

Nevnte ikke Donkeyboy

Da det var urpremiere på coverversjonen av «Ambitions» på BBC Radio 1, introduserte programlederen den som «jeg vet dere har ventet lenge på nytt fra denne karen», men han nevnte ikke ett ord om at det egentlig er fem gutter fra Drammen som står bak pophiten.

Ut i fra Donkeyboy sin Facebook-side ser det ut til at uvitenheten var gjensidig. Like etter at coverlåten hadde blitt spilt på radio kommenterte en fan på siden, og lurte på hvorfor i alle dager Joe McElderry sang låta deres. Da reagerte de på denne måten:

Men flere utenlandske medier har fått med seg at «Ambitions» egentlig er Donkeyboy sin låt. Blant annet har bloggfantomet Perez Hilton gitt bandet to tomler opp for originalversjonen, den britiske avisen The Guardian lurer på hvorfor McElderry skal gi ut enda en cover – og av et ukjent norsk band – mens New York Post syns det er forferdelig at favorittlåta deres skal bli ødelagt av en kommersiell X faktor-vinner.

Flere av Donkeyboy sine Facebook-fans syns det er rart at radiostasjonene ikke bare kan spille originalversjonen. Bandet svarer på denne måten:

P3s musikksjef tror det er en grunn til at engelskmennene heller satser på coveren.

- Donkeyboy er et litt utydelig band, med mange frontfigurer. Dessuten er McElderry kjent i England fra før, så det blir som om noen skulle pushe et sveitsisk band på P3 i Norge. Da er det mer fristende for meg å satse på Marit Larsen.

Selv om coverkuppet har betydd økt oppmerksomhet for Donkeyboy, så tror ikke P3s musikksjef at gutta er bare glade for det som nå skjer med «Ambitions».

- Klart det er et slag i trynet hvis låta deres blir en enorm hit med feil artist.

Donkeyboy selv tror det er veldig positivt med ekstra oppmerksomhet. Gitarist Cato Sundberg syns allikevel ikke Joe McElderrys versjon av «Ambitions» ligner spesielt på deres egen.

- Når du har hørt en låt to hundretusen ganger så blir det alltid vanskelig å høre den med en ny person, men refrenget syns jeg er veldig i tida og bra, sier Sundberg til Popsalongen på P3.

Hør hele intervjuet med Sundberg på Popsalongen her:

Donkeyboy_popsalongen

Tags: , , , , , ,

Del "- Et slag i trynet"
 

34 kommentarer på “- Et slag i trynet”

 1. harald f sier:

  well, det var vel ingen ulykke for canadiske Tal Bachman at Kurt’en gjorde låta til en norsk hit? blir vel noen ekstra kroner i lommeboka hvis den skulle slå til…

 2. christen sier:

  Er det ikke egentlig simone fra dsound som har skrevet sangen «deres» da??

 3. harald f sier:

  …og med låta mener jeg seff «She’s so high»

 4. anette sier:

  sånn er livet… låtskrivere og tekstforfattere blir sjeldent nevnt, det er artistene som teller… men det betyr ikke at ikke låtskriverne og tekstforfatterne får penger for arbeidet sitt håper jeg??? Donkeyboy må bare markedsføre seg bedre. Det er et korrupt/kameraderisk mediesystem og man bør ha rette kontakter, så går det greit.

 5. JCase sier:

  Denne versjonen var jo en kjedelig eurodance-kopi av samme låt, sunget dårligere enn linnea dahle.

  Utrolig om den slår ann, og desto mer grunn til å kreve penga sine

 6. Solide mengder autotune i den versjonen. Blargh. Men sikkert lurt av donkeygutta å satse på å skrive noe nytt?

 7. broder tøkk sier:

  Jeg hadde synes synd på Donkeyboy OM de faktisk hadde skrevet denne låta her selv. Det veit jo ALLE at de IKKE har.
  De er akkurat som han Idol-fyren, får en låt skrevet til seg og fremfører den for å tjene spenn.

 8. jiZ sier:

  For noe møkk

 9. Kris sier:

  Donkeyboy må innse at det er kombinasjonen «låta + Linneas stemme» som er suksess-oppskriften, og må derfor kjøre frem henne som frontfigur. De er i ferd med å gjøre samme blemma som Vamp da de tok ut Vidar Johnsen.

 10. ole k sier:

  fy den låta her er så stygg at den gjør meg fysisk kvalm…. skulle vært de som måtte høre på som fikk penger. Enten d er grusomme donkeyboy eller han fyren her som framfører den. Sier litt at ingen andre enn Norge og Sverige vil donkeyboy. Her i landet har folk blitt hjernevasket fordi dem spilles overalt…. fyyyysj!

 11. Stig sier:

  Hva er så spesielt med dette, at Donkeyboy sine låter spilles av andre, og at disse har suksess med sangen er jo en helt allminnelig ting. Det er hauger og lass med folk som har gjort det samme, hva drev Kurt Nilsen med, og a-ha… Slutt å lage saker av ingenting!

  • Karina Lystad sier:

   Det som er litt spesielt i denne saken er jo at Donkeyboy prøver å slå igjennom i England med samme låt. Pluss at det skaffer et norsk band masse boost i utenlandsk presse, og det er bra for norsk musikk. Enig? Uenig?

 12. Guruslask sier:

  Hva skjedde med Trine Reins «Torn»? Natalia Imbruglia fikk suksessen.

 13. Doh sier:

  Trine Rein har ikke skrevet «Torn», hun coveret den også.

  Ednaswap har laget «Torn»

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ednaswap

 14. ChristofferW sier:

  Typisk fæl britisk pop lyd på vokalen… tydelig og veldig britisk «kompressjon» på stemmen

 15. Peder ÅS sier:

  Kan noen forklare meg hvorfor Donkeyboy ikke har sikret seg juridisk mot sånt?

  • Karina Lystad sier:

   Hvis du ser på Lydverket-sendingen imorgen klokka 21.30 på NRK2, så får du svar på blant annet følgende spørsmål: «Kan Joe McElderry bare gjøre dette?»

 16. [...] ukens TV-sending snakker P3s musikksjef Mats Borch Bugge om Donkeyboys “Ambitions“, som i disse dager blir covret av den britiske X Factor-deltageren Joe McElderry – og [...]

 17. Andrea H. sier:

  Donkeyboy har skrevet sangen. Simone har kun skrevet refrenget. Så det blir riktig å si at det er Donkeyboy som er tekstforfatter på låta.

 18. Einar sier:

  Denne er ikke på langt nær så bra som orginalen.

  Linnea høres mye bedre ut enn dette i følge min mening.

 19. Robbet sier:

  da var herved Donkeboys internasjonale karriere over !
  men dere må gjerne motbevise meg.

 20. Morten sier:

  Originalversjonen er mye bedre!

  DB må la engelskmannen synge i vei og så sette inn et skikelig støt for å få spilt sin versjon når radiostasjonene forstår at låta er populær…? Klarer ikke agenten deres dette må de få seg en ny agent!

  Enig med de som sier at DB burde holde på Linnea, men er det ikke tvert om at det er Linnea som går videre… ? :)

 21. [...] tar coverlåt-diskusjonen på Lydverkets tv-sending, og det blir ekstra hett da Donkeyboy-temaet dukker [...]

Legg igjen en kommentar