Svenskene får dobbel dose Donkeyboy

Svensk P3 omfavner Donkeyboy

Skrevet av:
Publisert 16:43 1 mars, 2010

DONKEYSHINY-484x344

Svenskesuksessen fortsetter for Donkeyboy, som nå har fått to låter topp-listet på svensk P3. Det gjør NRK P3s musikksjef  «svett på ”smultringstället”.

De siste ukene har drammensbandet Donkeyboy fått et gjennombrudd i Sverige, og etter at bandet spilte på norsk-svenske Skavlan har de blant annet gått til topps på svenske iTunes. Nå får drammensbandet enda en opptur hos «søta bror»  Denne uka har nemlig svensk P3 valgt å A-liste både førstesingelen  »Ambitions» og andresingelen «Sometimes». A-Listen består av de låtene som spilles mest på svensk P3, og låtene blir å høre ca 6 ganger om dagen, på dagtid.

- Dette er helt vilt. Jeg ble svett på ”smultringstället” da jeg hørte det, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge.  

- Samtidig vet jeg at musikksjefene i Sverige lenge har hatt en svakhet for bandet. Donkeyboy har derfor lenge vært favoritter i svensk P3, fortsetter han.

Gir publikum det de vil ha

De to låtene deler plassen og «Ambitions» og «Sometimes» spilles derfor om lag tre ganger hver om dagen i svensk P3 i disse dager.  Ambitions lå i sin tid 13 uker på toppen av VG-lista og tidligere i år ble det sluppet en ny internasjonal video til singelhiten.

Her kan du se alle stilskiftene til Donkeyboy siden karrieren startet.

Svensk P3 forteller at de valgte å liste begge låtene for både å gi publikum det de vil ha, men også selge inn flere låter av det spellemannsnominerte bandet

-   Vi var ganske tidlig ute med å spille «Ambitions»og hadde låta på vår B-liste ganske lenge.  Før vi gikk lei, slapp platen her i Sverige og låta ligger høyt hos blant annet iTunes, samtidig som vi vil pushe de nye låtene og gi lytterne et alternativ til «Ambitions». Dermed listet vi også den nye singelen «Sometimes» som er en meget bra låt, forteller Karin Gunnarson som er musikkredaktør i Sveriges Radio P3.  

Et vannskille

Mats Borch Bugge i P3 synes dette er et godt valg av den svenske søsterkanalen.

- Det er ikke hver dag en norsk låt får to låter i delt A-rotasjon på svensk P3, samtidig er det et smart grep av kanalen. De får i pose og sekk ved at de både får understreket hvem som spilte ”Ambitions” først i Sverige, samtidig som de kan breake den nye singelen og ta eierskap til den.

I fjor ble Røyksopp-låta «The Girl and The robot den mest spilt på P3 i Skandinavia, og svenskene ser ut til å like norsk musikk bedre og bedre, men Borch Bugge mener allikevel at Donkeyboys suksess markerer et vannskille for norske band og artister i Sverige.

- Røyksopp hadde den mest spilte låta på svensk P3 i fjor, og er store i Sverige. Likevel er de primært for kjennerne. Mye tyder derfor på at Donkeyboy har brutt barrieren for norsk popmusikk i den gode popmusikkens hjemland, sier han.

 

  

Tags: , , , ,

Del "Svenskene får dobbel dose Donkeyboy"
 

4 kommentarer på “Svenskene får dobbel dose Donkeyboy”

  1. HC sier:

    Det skulle vel ikke være «smultronstället» som er ment her …? Ikke at det gjør metaforen klarere for min del.

  2. Sven sier:

    Hvorfor blir du svett i det vertikale smilet, Bugge? Høres litt suspekt ut

  3. Geir sier:

    Tre ganger om dagen er passelig, ikke hver time! Har man noe å lære her?

  4. [...] med å spille Donkeyboy sin “Ambitions” på radio, og han la låta rett inn på a-lista. Svenskene omfavnet Drammens-bandet etter en opptreden på Skavlan, men bortsett fra det så har de møtt motstand i [...]

Legg igjen en kommentar