Donkeyboy skifter stil. Igjen.

Popsensasjonen Donkeyboy har fått på øyensminke. Se drammenskaras forvandlinger opp igjennom karrieren. Riktignok er ikke karrieren deres så lang ennå, men de er allerede inne i sin tredje stil-periode. Grovt sett kan vi dele Donkeyboys vei mot toppen – så langt – inn slik: – Urørt-perioden / pre-VG-lista, – knæsj pastell, – new romantics. Urørt-perioden (DH-rock-stil) […]

Skrevet av:
Publisert 14:33 24 februar, 2010

Nå med metallic boots og sterk kajal (foto: promo)

Popsensasjonen Donkeyboy har fått på øyensminke. Se drammenskaras forvandlinger opp igjennom karrieren.

Riktignok er ikke karrieren deres så lang ennå, men de er allerede inne i sin tredje stil-periode. Grovt sett kan vi dele Donkeyboys vei mot toppen – så langt – inn slik:

- Urørt-perioden / pre-VG-lista,
- knæsj pastell,
- new romantics.

Urørt-perioden (DH-rock-stil)
Ni av ti jeanskjøpere tar neppe feil: ferdigslitt, jordfarga og logo på brystet.Woo-hoou! 9 av 10 jeanskjøpere går for... (foto: NRK Urørt)

Her ser du nok et eksempel på utvaska T-skjorter og jeans. På Urørt så de ut som et hvilket som helst DH-rockband denne tida, røft regna 2005 – 2008.

Pre VG-lista (fargeløst)
Man kan se på tida før sommerens VG-liste-opptur delt opp i to – før og etter platekontrakt. Men idet de ble rulla inn i platebransjen var det ikke så stor overgang utseendemessig. Linnea Dale var ennå ikke med da plateselskapet tok dette bildet i fjor – før noen av dem fant ut at de ville bruke farger:Svart - grått. Donkeyboy ved inngangen til 2009 (foto: Warner)

Knæsj pastell
Tidlig på vårparten i fjor ble bandet kledd opp av Rune Nilsen, stylist fra Lier. Bandet fikk på seg orange, lilla, grønne og rosa skjorter og like knæsje slips. Plateselskapet Warner la dem ut her. Alltid den samme rufsen på håret, både på lanseringsbilder og på konsert:

Donkeyboy sjekker de nye jakkene sine (foto: promo)

New romantics (metallic/kajal-perioden)
Så er vi framme ved den siste stilendringa. Fargene er kaldere - og Donkeyboy ble harde på kajal denne uka:New romantics anno 2010 (foto: Warner)

Den britiske stylisten Sara Darling er ansvarlig for kajalen – og militærdistinksjoner - som kan studeres på nært hold i deres siste video. Foreløpig ser vi her bare ett donkeymedlem med posebukser og ett med uniformantydninger – men vi kan ikke se annet enn at Donkeyboy skal gi britene assosioasjoner tilbake til Duran Duran og andre new romantics-artister når nordmennene nå lanseres i Storbritannia:
Duran Duran tidlig 80-tall (foto: promo / EMI)

Vi har også funnet dette bildet, som vi er litt usikre på hva representerer. Kanskje er de grå dressene en test, en overgang til metallicperioden de nå er i.

Lydverket tar ikke stilling til de hyppige stilskiftene – men ett redaksjonsmedlem dømte stylingjobben ved overgangen til «knæsj pastell» ganske hardt: 
Trine Sollie syntes det så ut som om de hadde «kledd seg i fake Moods of Norway kjøpt på illegalt marked i Bangkok».

Men vi vil gjerne at noen forteller oss hvor de går herfra. Den opprinnelige new romantics-scena i England på tidlig 80-tall utvikla seg til et herlig pirat-karneval, er det der Donkeyboy ender opp?

 

Tags: , , ,

Del "Donkeyboy skifter stil. Igjen."
 

11 kommentarer på “Donkeyboy skifter stil. Igjen.”

 1. Thomas sier:

  Ugh… Kajalen og tupert hår kunne de sløyfa…

 2. Kåre G sier:

  Vær så snill. ikke gjør lydverket om til en sminkeblogg/motblogg.

 3. Petter sier:

  Det som er mer interessant her enn moteskiftene deres er jo at det virker som de plutselig har innsett at de trenger idol-dama i bandet på heltid. Hun skulle vel bare være en gjestevokalist egentlig, men nå er hun jo frontfiguren.

 4. kangaroo sier:

  Sånn går det vel med populære band på stort selskap. De har vel ikke så mye de skulle sagt når den neste «kule» stylisten står i døren.
  Kunne de ikke heller kledd seg slik de selv vil?

 5. Siri Narverud Moen sier:

  Fra og med nå blir det mest solpudder og hudpleietips her på Lydverket! Hehe, neppe, men det er interessant å se hvordan karrieresteg former artister – også visuelt. Mitt inntrykk er at han stylisten Nilsen gjør alt med bandets egen velsignelse – sjøl om du tydelig kan se at det er noen som har kledd dem opp.

 6. Anonym sier:

  - Vi har også bedt DonkeyBoy være ambassadører for vårt merke. De har alt det Samsøe Samsøe står for. De er kule, men folkelige og passer inn i vår målgruppe, sier commercial director hos Samsøe & Samsøe, Josef Lützen, til Side2.

  http://www.side2.no/mote/article2840799.ece

 7. devillefish sier:

  kan dere ikke ta opp en side der det står hvem som styler hvem? ¨åååååååååååååå væææææææææær så snill, jeg bare MÅ vite slikt.

 8. Eselgutt sier:

  Neste stylen blir sånn heldress/bloggdress..

 9. [...] Her kan du se alle stilskiftene til Donkeyboy siden karrieren startet. [...]

 10. [...] Det synes altså lite tilfeldig at  Spandau Ballet gjenforenes som band, rett etter at Duran Duran gjorde det samme, og med Pet Shop Boys’ Pandemonium ute i butikkene. Det forklarer også kanskje Donkeyboys nye stilbytte?  [...]

 11. [...] har hatt raske stilskift i løpet av sin korte karriere, noe Siri Narverud Moen (Lydverket på NRK) har skrevet [...]

Legg igjen en kommentar