Dette kan du glede deg til

Dette kan du glede deg til

Lana Del Rey, Sleigh Bells, Nicki Minaj og The-Dream er bare noen av artistene som snart er klare med nytt album. Se hva annet starten av 2012 bringer her!

Skrevet av:
Publisert 11:54 3 januar, 2012

Nyttårsrakettene har så vidt lagt seg, og dommedagsprofetiene henger over oss, men køen av plater som venter på å bli utgitt i 2012 er allerede lang. Vi nevner i fleng: Madonna, Green Day, No Doubt, Janelle Monáe, Frank Ocean, The xx, The Knife, Soundgarden, Morrisey, Rufus Wainwright, Bruce Springsteen, Metallica, Dirty Projectors, Cat Power, Grizzly Bear, Queens Of The Stone Age, Usher… Og mange flere, både bekrefta og ubekrefta.

Lydverket har samlet noe av det 2012s første kvartal har å by på på albumfronten - les alle anbefalingene under, og kom gjerne med dine egne i kommentarfeltet. NB! Noen av de oppgitte datoene kan være unøyaktige, alt etter hvordan forskjellene på norsk og internasjonal utgivelse slår ut.

JANUAR:

The Big Pink – Future This

De to britene i The Big Pink har ikke tatt seg til stort siden debuten i 2009, men nå virker det som de er klare til å for å nok en gang fylle festivalscener med sin stramme britrock.

Future This slippes 16. januar.

Matthew Dear – Headcage


Lydverket la sin elsk på Detroit-artisten Matthew Dears fjerdealbum Black City i 2010, og nå er tiden inne for en aldri så liten oppfølger. Headcage består bare av fire spor, men Dear har til gjengjeld fått med seg navn som Jonny Pierce fra The Drums og Van Rivers & The Subliminal Kid.

Headcage slippes internasjonalt 17. januar.

First Aid Kit – The Lion’s Roar

De svenske søstrene i First Aid Kit har gjort mer enn å covre Fleet Foxes den siste tiden (selv om musikken deres fremdeles opner for sammenligninger med amerikanerene), og er nå klare med sin andre fullengder.

The Lion’s Roar slippes 23. januar, og under hører du tittelsporet.

Lana Del Rey – Born To Die

Forventningene er skrudd i taket når Internetts store datter fra 2011 albumdebuterer. Kan hun slå tilbake mot kritikerne, og leve opp til den evinnelige hypen?

Låtene vi har hørt så langt gjør henne i alle fall fortjent til spisse ører når Born To Die slippes 27. januar.

Leonard Cohen – Old Ideas


Cohens første album på åtte år er, som tittelen antyder, satt sammen av låter som har vært på blokka i lang tid allerede. Kanskje de gamle fortsatt er eldst? Vi får se.

Old Ideas slippes 27. januar.

The Internet – Purple Naked Ladies

OFWGKTAs kvinnelige alibi, Syd Tha Kyd, albumdebuterer sammen med kollektivkollega Matt Martians, og blir med det første utgivelse på Odd Futures eget plateselskap.  Er gjengen på vei til å bli voksne?

Kanskje ikke helt, men Purple Naked Ladies slippes i alle fall 30. januar.

FEBRUAR:

Sharon Van Etten – Tramp


Hennes Epic var for mange høydepunktet i 2010s singer/songwriter-landskap, og Lydverket gikk så langt som å elske henne. Vi kan ikke med andre ord ikke gjøre annet enn å glede oss til oppfølgeren. 

Tramp slippes 3.  februar – frem til den tid kan du lytte til singelen «Serpents» her.

Air – Le Voyage Dans La Lune


Franskmennene i Air gikk allerede i 2010 i gang med det som kan bli et tidlig høydepunkt fra 2012: Lydleggingen av en restaurert versjon av George Méliès cinematiske klassiker fra 1902, La Voyage Dans La Lune – eller Reisen til månen på norsk. Prosjektet este til slutt ut til et fullengdes album, hvor blant andre Beach Houses Victoria Legrand har bidratt på vokal – hør samarbeidet «Seven Stars» her!

Le Voyage Dans La Lune slippes 6. februar.

Lindstrøm – Six Cups of Rebel


Hans-Peter Lindstrøm lover tunge doser funk og disco på sitt kommende album, og vi kjenner det rykker i dansefoten allerede. Vokalist er han også blitt siden sist!

Six Cups of Rebel slippes 6. februar.

Thom Hell – Suddenly Past


Thom Hell måtte reise til Los Angeles for å gjøre ferdig sitt femte album – et album om tapt og funnet kjærlighet, skal vi tro forhåndsomtalene. Førstesingelen «Tonight» har allerede vært i rotasjon på P3, og er grunn nok til å glede seg.

Suddenly Past slippes 13. februar.

Sleigh Bells – Reign Of Terror


Det er det vanskelige andrealbumet for Florida-duoen Sleigh Bells, som slo gjennom så det sang med Treats i 2010. Om Beyoncé blir å finne på bidragsyterlista, vites ikke.

Reign Of Terror slippes 13. februar.

Field Music – Plumb

Etter å ha blitt  rost opp i skyene for 2010s Field Music (Measures), er Field Music snart klare med sitt fjerde album. Vi gleder oss selvsagt.

Plumb slippes 13. februar. Under hører du sporet «I Keep Thinking About) A New Thing».

Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded


Hun fikk sitt definitive kommersielle gjennombrudd med Pink Friday i 2010, og nå er Nicki Minaj igjen klar til å vise hvem som er den tøffeste jenta i gata. Er det lov å  håpe på litt mindre safing, litt mindre pop og mange flere hardtslående vers à la «Monster» denne runden?

Singelen «Stupid Hoe» kom før jul, men det endelige svaret får vi ikke før 13. februar.

School of Seven Bells – Ghostery

Et bra New York-band, og en forhåpentligvis bra tredjeskive. Trioen har blitt til en duo, men det trenger selvsagt ikke legge noen demper på forventningene til Ghostery – et konseptalbum om en ung jente og spøkelsene som omgir henne. Ta gjerne en kikk på vårt møte med bandet på Slottsfjell i 2010!

Ghostery slippes internasjonalt 27. februar, og under hører du låta «The Night».

MARS:

Lambchop – Mr. M

Tre år etter forrige livstegn, er Kurt Wagners country/soul/folk/indie-gjeng endelig klare med et nytt album. Bandet har beskrevet uttrykket på Mr. M som “a psycho-Sinatra sound”, og platen skal være tilegnet bandets venn og kollaboratør Vic Chesnutt, som mistet livet av en overdose piller i 2009.

Mr. M slippes 2. mars.

The Shins – Port Of Morrow


For noen år siden var James Mercer og resten av The Shins indiebandet over alle indieband. Kan tronen gjenvinnes med fjerdealbument Port Of Morrow?

Det slippes i alle fall 16. mars, så tiden vil vise.

The-Dream – Love IV: Diary Of A Madman


2011 ble et travelt år for Terius Nash – faktisk så travelt albumet Love IV måtte utsettes. Det er ingen grunn til å klage over erstatningen 1977, men man sier selvsagt ja takk når fjerdealbumet endelig kommer.

Flere nye gratisalbum skal visstnok også være på vei, men i første omgang er det altså Love IV, som slippes 20. mars, som gjelder.

Michael Kiwanuka -  Home Again

Det beste som har skjedd britisk soul på uminnelige tider slipper endelig sitt debutalbum. Senk skuldrene og spiss ørene når Home Again slippes 23. mars.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Dette kan du glede deg til"
 

21 kommentarer på “Dette kan du glede deg til”

 1. Og så nevnes ikkje Woodkid i det hele tatt? Smålig skuffende, Lydverket.

 2. Og så nevnes ikkje Woodkid i det hele tatt? Smålig skuffende, Lydverket.

 3. Og så nevnes ikkje Woodkid i det hele tatt? Smålig skuffende, Lydverket.

 4. Skuffende at Van Halen, som i februar kommer ut med sin første skive på 14 år, og første med David Lee Roth som vokalist siden 1984, ikke er nevnt her. Smashing Pumpkins kommer også med et nytt album, Oceania, i løpet av første kvartal.

 5. Skuffende at Van Halen, som i februar kommer ut med sin første skive på 14 år, og første med David Lee Roth som vokalist siden 1984, ikke er nevnt her. Smashing Pumpkins kommer også med et nytt album, Oceania, i løpet av første kvartal.

 6. Lena Del Rey har det sjeldne hakket i haken, som er så flott på kvinner….:

  http://www.youtube.com/onlinelondon

 7. At dere klarer å ikke nevne Van Halens første hele album med David Lee Roth på 28 år er helt SKANDALE..! Det slippes nå i februar, og første singel ved navn «Tattoo» slippes i neste uke.

  http://www.vhnd.com/2012/01/03/exclusive-van-halen-update-tattoo-next-week-tour-in-february/

  • Gleder meg til singelen! Ifølge flere medier og Creed/Alter Bridge-gitarist Mark Tremonti er albumets sound beskrevet som «the killing side of Van Halen». Så det lover godt foran albumslippet!

 8. Lasse Sørnes sier:

  Ta en titt på min musikkside: Music For The Masses:  
  https://plus.google.com/b/117801723811101876288/117801723811101876288/posts

 9. Lasse Sørnes sier:

  Ta en titt på min musikkside: Music For The Masses:  
  https://plus.google.com/b/117801723811101876288/117801723811101876288/posts

 10. Lana Del Rey har da kommet med et album tidligere. Virker som de fleste glemmer det.

 11. Lana Del Rey har da kommet med et album tidligere. Virker som de fleste glemmer det.

 12. Lasse Sørnes sier:

  Hva med 4 Guys From The Future?

 13. Hva med Rush sitt nye album Clockwork Angels, som skal slippes i mai? Hele fem år siden sist, i tillegg til at det skal være det første ordentlige konseptalbumet deres, der alle sangene er over seks minutter. Gleder meg:)

 14. Vil personlig legge til Earth sin andredel av fjorårets Angels of Darkness, Demons of Light som kommer i februar. Og må si om artikkelen at litt mer informasjon om selve musikken på lista annet enn at det er «et bra band» hadde vært å foretrekke. Vanskelig å få noe særlig interesse eller lyst til å sjekke ut de enkelte med en så lang liste når det bare er et par (urelevante) stikkord om artister som er ukjente for leseren.

 15. idacc sier:

  Typisk at jeg sitter på skolen og leser denne artikkelen. Har ikke headset så  må vente til jeg kommer hjem for å høre låtene… Håper det er verdt det, da ;)

 16. [...] Les også: Dette kan du glede deg til [...]

 17. [...] sjå litt mørkt på tilværet på denne tida av året. Riktignok er det flust av musikalske gleder å sjå fram til på albumfronten, men omgitt av snø, slaps og brøytekanter er det fort gjort å heller drauma seg vekk til [...]

Legg igjen en kommentar