Matthew Dear. Foto: Promo

Matthew Dear. Foto: Promo

Lydverket elsker: Matthew Dear

Høstens vakreste feelbad-album er signert Detroit-artisten Matthew Dear.

Skrevet av:
Publisert 21:30 16 september, 2010

Det er liten grunn til panikk om ikke navnet røsker i gjenkjennelsesmuskelen: Selv om Matthew Dear, som flyttet fra Texas til teknobyen Detroit som tenåring, har vært aktiv som produsent, DJ og artist i et drøyt tiår, har den store kommersielle suksessen uteblitt – tross godvilje fra kritikere og en stadig voksende skare av dedikerte tilhengere. At dette neppe vil endre seg med det første, får være verdens problem, ikke vårt eller ditt.

Black City, Dears fjerde ordinære fullengder, er det fortsatt grenselandet mellom dansbar kunstpop og frakobla elektronika som utforskes, med avstikkere mot skakk, knullete r&b og forblåst ambient underveis. Det er lett å forestille seg en fest i et forlatt fabrikklokale like utenfor byen, idet solen er i ferd med å stå opp utenfor og resten av verden er på vei til sitt. Som vokalist har Dear sine klare begrensninger, men etterhvert åpenbarer den tørre, Bowie-aktige og distanserte narrasjonen seg som en styrke for helheten.

Mitt stalltips: Begynn med det gjennomnydelige tittelsporet og jobb deg videre rundt i dette ofte falleferdige, men konstant interessante og inspirerende byggverket derfra. Merk deg frekkaseriet på «I Put A Smell On You», føl på den underliggende trusselen i «Honey» eller len deg tilbake og gråt ei litta skvett til den sakrale avslutningen «Gem».

Black City er tilgjengelig i Spotify, og her har du en liten teaser til umiddelbar bruk:

Matthew Dear – Black City Teaser from Ghostly International on Vimeo.

Tags: , , ,

Del "Lydverket elsker: Matthew Dear"
 

5 kommentarer på “Lydverket elsker: Matthew Dear”

  1. Vanlig dødelig sier:

    Hei.

    Elsker å få tips om nye bra utgivelser, men merker mer og mer (spesiellt i disse Spotifytider) at mange av disse potensielle skattene forsvinner ut av spotifys søkehistorie og ut i det store intet. Kunne jo selvfølgelig samlet alt i en slags spilleliste, men det gidder jeg ikke :) Hva med at dere i Lydverket tar tak og f.eks lager en «Lydverket elsker» spilleliste man kan abbonere på, og som dere oppdaterer hver uke etter at dere har lagt deres elsk på noe nytt. Det hadde vært kjekt det :)

  2. [...] av de mest spennende artistene som gjester Middelalderparken denne uka. Fjorårets Black City har jeg selv forsøksvis oppsummert som en utforskning av “grenselandet mellom dansbar kunstpop og frakobla elektronika som [...]

  3. [...] la sin elsk på Detroit-artisten Matthew Dears fjerdealbum Black City i 2010, og nå er tiden inne for en aldri [...]

  4. [...] Les også: Lydverket elsker Matthew Dear [...]

Legg igjen en kommentar