Lydverket elsker: Sharon Van Etten

Lydverket elsker: Sharon Van Etten

Sharon Van Etten er nålen i singer/songwriter-høystakken.

Skrevet av:
Publisert 16:42 2 november, 2010

«Ikke for å overdrive hvor mye jeg elsker denne platen, men jeg har tenkt å ta den med meg i graven.» Det skrev programlederen Robin Hilton da den amerikanske radiostasjonen NPR nylig presenterte Sharon Van Ettens nye album, Epic. Og det er lett å si seg enig. Sharon Van Etten har gitt ut et album før. Den kritikerroste Because I Was In Love. Men det er først i løpet av det siste året at oppmerksomheten har kommet diltende etter Van Etten, som holder til i Brooklyn. Kyp Malone fra TV On The Radio har rost henne opp i skyene, mens Bon Iver har covret hennes «Love More» live.

Har du først hørt Sharon Van Etten synge, blir stemmen sittende i hjernebarken som en bittersøt etterklang.
Selv kaller hun sangene sine for trist præriemusikk. Men hun har mer å by på enn uendelig vakker melankoli og en særpreget stemme. Hun mestrer også den vanskelige kunsten å skrive en fengende poplåt man får lyst til å høre på bilradioen mens man suser nedover en lang, lang motorvei. Det ville være en overdrivelse å si at jeg har lappen, men får lyst til å ta den når jeg hører «One Day».

Med Epic har Sharon Van Etten laget et av årets vakreste album. Hun skinner i den lett overfylte singer/songwriter-sjangeren, som en gullforgylt nål i melankoliens høystakk. Måtte det komme mange, mange flere plater fra den kanten, og kjære konsertgud: Sharon Van Etten til Norge! Snarest. Takk.

Du kan forresten høre hele Epic på Spotify.

Dette er låten Bon Iver har lagt sin elsk på, «Love More». Herrejemeni for en vakker låt!

Denne får meg til å lete etter kjøreskoler med gode tilbud. «One Day»:

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Lydverket elsker: Sharon Van Etten"
 

3 kommentarer på “Lydverket elsker: Sharon Van Etten”

  1. oddbjorn sier:

    Hun gjorde en NPR: Tiny Desk Concert nylig:

    http://www.npr.org/2010/11/08/131163999/sharon-van-etten-tiny-desk-concert

    «Though my cold, black heart rarely stirs for the work of singer-songwriters, the voice of Sharon Van Etten always turns me into a weepy, vulnerable heap. If you listen closely to this gorgeous Tiny Desk performance she gave with her musical partner, Cat Martino, you can hear the sound of my eyelashes fluttering with misty delight.»

  2. [...] Lydverket elsker: Sharon Van Etten [...]

  3. [...] Kristin Winsents elsket epic og ville ta albumet med seg i graven. Det nye albumet Tramp er produsert av Aaron Dessner fra The National. Dessner la tidlig merke til [...]

Legg igjen en kommentar