Digital Economy Act heter loven som parlamentet har vedtatt. Loven gir hele bransjen et tydelig signal om at FM-distribusjonen av de store kanalene etterhvert opphører og at det skal lønne seg for kommersiell radio å satse digitalt.I utredningen Digital Britain ble det lagt opp til en trinnvis overgang frem mot 2015. Nå har parlamentet ferdigbehandlet saken og har vedtatt en lov som innebærer at det må settes en slukkedato for store deler av FM når 50 prosent av lyttingen skjer digitalt. I dag er det i overkant 20 prosent av lyttingen som skjer digitalt og det er ventet at denne andelen nå vil skyte fart som en følge av vedtaket. Enkelte tror at målet om 50 prosent kan nås allerede i 2013, slik at 2015 som endelig dato for overgangen ikke er så urealistisk.
Spørsmålet er om vedtaket er tydelig nok til å rettlede både forbrukere, radiobransje og elektronikk/bilbransje. Her til lands har myndighetene så langt knyttet slukking opp til antall solgte digitale mottakere og ikke opp til lytting. Myndighetene har ikke definert hva slags digitale mottakere vi snakker om og står derfor fritt i å spesifisere det nærmere på et senere tidspunkt.
Videre har parlamentet vedtatt at de alle minste ikke-kommersielle lokalradioene skal få bli igjen på FM, mens all kommersiell radio må investere i en digital overgang. Myndighetene ønsker å bidra til dette ved å gi alle stasjoner som sender digitalt en automatisk fornyelse av de analoge konsesjonene. Dette skal stimulere til digitale investeringer. Men myndighetene skal også kunne trekke de analoge konsesjonene tilbake, noe som blir nødvendig dersom det meste av virksomheten på FM skal opphøre om noen år. Generelt får de kommersielle stasjonene større frihet i den digitale verden.
Selv om myndighetene nå har staket ut en kurs, er det fortsatt mye arbeid som må gjøres for å kunne få til en overgang. Det handler først og fremst om å få inn digitalradio som standard i både mobiltelefoner og biler. Videre må salget av ordinære FM-radioer reduseres kraftig til fordel for digitalradioer med både DAB/DAB+ og Internettradio. Digital Economy Act bør kunne bidra til det.