Adjø SXSW, adjø Austin!

cimg4359.JPG

Da er det siste kveld før hjemreise, og dager fulle av inntrykk og opplevelser skal fordøyes og sorteres, og de aller fleste av dem skal under kategorien «gode minner». Å ha så mye musikk tilgjengelig så godt som 24 timer i døgnet er nesten for mye, men bare nesten 🙂 Men jeg må innrømme at CD-bunken jeg kjøpte på byens beste platesjappe for noen dager siden med unntak av en forblir uspilt til jeg kommer hjem igjen .

Den siste offisielle kvelden ble tilbrakt sammen med kollegene Elin og Bård på konsert med Jimmy Webb- og så gikk turen for min del nok en gang til den beste bula i byen – Continental Club. Der spilte først den som vanlig ulastelig antrukne James Intveld klassisk country & western for et smekkfullt hus og til sommeren blir han igjen å høre i Norge.

cimg44041.JPG

Siste band ut på Continental Club denne kvelden var The Mother Truckers, et særs rocka countryband som virkelig satte et solid punktum for SXSW-maraton for min del.  Etter en drøy time med høyoktan countryrock avslutta de med tittelåta fra plata Let’s Go To Bed og gjorde en kanonversjon av Led Zeppelins Rock and Roll som ekstranummer . Med lett øreus var det med et digert glis jeg bega meg uti den fortsatt godt over 20 grader varme Austinnatta for litt nattmat på veien hjem.

cimg4417.JPG

Siste dag har gått med til siste-liten shopping og et besøk på Lee Ann’s Barndance, stedet hvor P1 tildigere har laget festivalradiosendinger fra SXSW. Idag var det en haug med artister på scenen og kurvfest for publikum. Alle har med litt mat og drikke til en felles buffet og betaler en symbolsk inngangsbillett. Blant de som spilte var det 14 år gamle feletalentet Ruby Jane Smith som allerede har kommet seg langt bl.a gjennom musikalen A ride with Bob sammen med bandet Asleep at the Wheel. 

cimg4428.JPG

Årets norske sensasjon på SXSW, ja kanskje en av de store snakkisene på hele festivalen er jentene i Katzenjammer som har gjort konserter på gata, som endel av det offisielle SXSW-programmet, på dagarrangementer og sannelig dukket de ikke opp denne kvelden også – og det med en rekke nye fans som hadde oppdaget dem her i Austin.  En lokal «Austinite» jeg snakket med var på sin tredje Katzenjammerkonsert- denne uka! 4 slitne men glade jenter som også reiser hjem imorra sjarmerte publikum i senk ikveld også- og det ble allerede hvisket litt om en snarlig retur til USA for nye spillejobber.

cimg4442.JPG

Da er det bare å (b)logge av, prøve å få plass til alt i kofferten og etter en siste solid amerikansk frokost imorgen sette kursen hjemover. Bye bye SXSW, bye bye Austin- definitivt the Live Music Capital Of The World .

Goodnight y’all !

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Adjø SXSW, adjø Austin!

  1. Rikken sier:

    SÅ DÅLIG NATTRADIO DERE HAR NÅ SØKER Æ OVER TIL ANDRER STASJONER SOM SENDER BEDRE MUSIKK. DET VAR BEDRE FØR. DET ER RENESKJER PENGESPARING. BARE DRITT.NEI N.R.K.TENK OVER HVA DERE GJØR MOT MANGE LYTTERA AV DERE I MANGE ÅR FOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *