Endelig i Austin !

Etter 14 timer i KLMs selskap og 4 timers biltur fra Houston til Austin og en god natts søvn så er jeg klar for «The live music capital of the world». Og det med rette – livetilbudet på en vanlig fredagskveld er imponerende. Selvsagt er det masse country og blues, men også mye sprek rock av alle slag. For folk flest i Austin er det å gå ut å høre livemusikk bare noe man gjør enten det er hverdag eller helg, og South By Southwest (SXSW) som verdens største musikkonferanse og musikkfestival er bare noe de opplever trekker enda flere turister og musikere til byen. Fram til musikkdelen av SXSW starter på onsdag er det film og interaktivdelen av festivalen som foregår.

For virkelig å finne Texas og Austinstemingen skal jeg ikveld på musical. (Jeg hater musicals -dypt og inderlig, og har prestert å sovne på Chess, Miss Saigon og Sunset Boulevard før jeg kom til fornuft)

Kveldens musical er imidlertid noe annerledes. «A ride with Bob»er historien om Bob Wills, en pioner innenfor country og spesielt western swing – og det er Ray Benson og hans Asleep at the Wheel- kanskje verdens beste nåværende western-swing band som tar oss igjennom historien om musikken til Bob Wills og hans betydning for amerikansk musikk.

Utover kvelden ligger det an til et gjensyn og gjenhør med en av mine countryrockhelter gjennom alle tider, Joe Ely – en kar som har mange venner i Norge.

Det er mange nordmenn som besøker Austin i dagene rundt SXSW og et vannhull hvor du garantert treffer endel av dem er smått legendariske Continental Club hvor det alltid er masse folk og bra stemning ikveld er det et et klassisk Austinband;

Leroi Brothers og Southern Culture On The Skids som står på scenen.

Catch you later !

Robert Sætervik

Dette innlegget ble publisert i Asleep at the Wheel, Bob Wills, Joe Ely, P1, Robert Sætervik, Southern Culture On The Skids, sxsw. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Endelig i Austin !

  1. Anonymous sier:

    Spiller Justin Case og Steve Stearle i Austin i år, også?

  2. Robert Sætervik sier:

    Begge er selvsagt på plass !

  3. Anne Panne sier:

    Kjempeartig dette opplegget her med daglig ‘dagbok’ som blogg og greier. At dere rekker det i tillegg til alt dere gjør.From Unaiten :o) Er misunnelig, denne turen er sikkert helt knall. Derfor fint å lese for oss hjemmesittere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *