Ungt RBK – av trøndere, for trøndere

Fredrik Midsjø og Markus Henriksen er to representanter for det unge Rosenborg.

Vi våknet til snø lagt ned i fjellsidene rundt Beidorm i dag tidlig. Det som var 18 gode varmegrader dagen før, var blitt til vær, vind og temperatur omtrent lik det vi forlot i Norge for noen dager siden. Likevel har mye av fotballen vi har sett her nede varmet. Og det er de unge som imponerer mest.

Rosenborg viste frem en nesten påfallende og litt morsom blanding av gamle og unge mot solide Spartak Moskva. De fem bakerste holdt en snittalder på 30 år – resten var i snitt 10 år yngre, men definitivt mer spennende.

Ole Selnæs 17), Daniel Berntsen (18), Fredrik Midsjø (18) og Markus Henriksen (19) startet alle i midtbaneleddet. Jonas Svensson (18) slapp også til etter pause.

Alle fem viste kvaliteter som gjør at Rosenborg kan se lyst på fremtiden. Hadde Mushaga Bakenga (19) hatt litt is i magen med hensyn til exit utlandet, kunne Rosenborg stilt med en helt unik offensiv ungdomsrekke i årets eliteserie.

Det er ikke sikkert de hadde tatt hjem seriemesterskapet. Det er ikke sikkert de hadde tatt medaljer en gang, men på sikt kunne det ha blitt et helt fantastisk lag. Et purungt Rosenborg av trøndere for trøndere. Okey, Daniel Berntsen kom fra Bodø/Glimt, men i Rosenborg-sammenheng er jo de nærmest for trøndere å regne.

Både Jan Jønsson og Erik Hoftun er sikkert bevisste i sin ungdomslinje, men begge er klar over at stallen må styrkes. Og da hentes det neppe flere «guttunger» fra lokalmiljøet». Steffen Iversen er nevnt og alle vet hva han leverer for RBK når han er skadefri og fresh. Eller som Markus Henriksen kommenterte om et eventueltIversen-comeback i Rosenborg:

– Hvis du har Steffen på laget ditt, blir motstanderne shaky!

35 år gamle Iversen vil jo selvfølgelig ødelegge ungdomsrekka til Rosenborg, men i tospann med Rade Prica, vil Rosenborg i såfall igjen ha den kanskje beste spissduoen i eiteserien – dersom Iversen er i orden vel og merke. Det må nesten ungguttene også innse – inntil videre.

Det kommer helt sikkert nye fjes på Brakka i løpet av kort tid. Og de bør helst være spillere. For i øyeblikket er det like mange trenere og personer i støtteapparatet rundt A-laget, som det er spillere. Vel er det mange unge spillere, men utifra det jeg har sett, så trenger ikke disse en voksenperson hver å passe på seg. De er faktisk i ferd med å klare seg utmerket på egenhånd.

Om Knut Nesbø

Knut Nesbø er tidligere fotballspiller fra Molde som har spilt i Molde, Lyn og Stabæk. Han har vært musiker, og siden 2007 har han vært programleder i fotballmagasinet «Bakrommet» på NRK. I denne bloggen vil han skrive om aktuelle temaer innen norsk fotball.
Dette innlegget ble publisert i eliteserien, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *