Hvis Villas-Boas styrer som han snakker, vinner Chelsea med ti poeng.

André Villas-Boas snakker som en vinner - men hvordan fungerer han i praksis?

Slik går det.

Tre lag kan helt klart vinne årets Premier League: United, City og Chelsea.

Glem Community Shield, det har ingenting å si for hvordan det går denne sesongen. Det skjer alltid mye i engelsk fotball, sesongen er lang, og den hardeste i Europa.

Hvem er heldigst med skader og suspensjoner? Hvem klarer å beherske det knallharde kampprogrammet med spill i serie og cuper både hjemme og ute? Hvis City leder mot slutten av sesongen, noe som godt kan skje, klarer de å holde nervene i sjakk når det er ”squeaky bum time”?

De har gode nok spillere til å kjempe om gullet, men det er ikke sikkert Mancini klarer å holde styr på troppene. Hva med den spinnville Balotelli (http://www.youtube.com/watch?v=erI5dG3_R5E) – som jeg personlig har stor sans for – og Tevez som fortsatt er på plass? Mancini har hele åtte spisser han må forsøke å holde fornøyde.

Manchester United mener jeg fortsatt at mangler én, kanskje to midtbanespillere for å ta opp kampen mot Barcelona, men de viste i fjor at det faktisk holdt i hjemlig serie med de spillerne de hadde. Cleverley har fortsatt masse å bevise, Community Shield-kampen holder ikke. 

Chelsea begynte fornyingen av stallen i fjor, men viste klare svakhetstegn likevel. Hvis 33 år gamle Andre Villas-Boas er like god manager som han er til å snakke, da vinner Chelsea med 10 poeng.

Mest spent er jeg på Arsenal, de kan fort havne utenfor topp 4. Men ikke glem at når det funker, så er det nydelig. Liverpool har handlet mye og dyrt, men er ikke i nærheten av å være en gull-utfordrer. Til det er ikke spillerne gode nok.

Flere ferske lag vil få det tøft i Premier League. Er du et nyopprykket lag uten store tradisjoner og ikke klarer å forsterke med solide Premier League-spillere, da rykker du ned. Sorry, Swansea.

Wigan har klart å klore seg fast, men nå er N’Zogbia borte. Da hviler for mye av ansvaret på Hugo Rodallega. Sorry, Roberto Martinez.

Jeg har sansen for Wigan, jeg. Det er ikke lett å være fotballag i en rugby-by. Stakkars QPR-supportere. Snakker om å bli misbrukt av klubbledelsen, som bør skamme seg. Det eneste som har gått opp, er billettprisene. Og til tross for sine milliarder, har de ikke forsterket stallen nevneverdig. Sa noen Kieron Dyer?

Mitt tabelltips i år:

1 Manchester United
2 Manchester City
3 Chelsea
4 Arsenal
——————
5 Liverpool
6 Tottenham
7 Sunderland
8 Everton
9 Bolton
10 Aston Villa
11 Stoke
12 Fulham
13 WBA
14 Newcastle
15 Blackburn
16 Wolves
17 Norwich   
——————
18 QPR
19 Wigan
20 Swansea

Tankekors: Hvilket lag blir den store positive og negative overraskelsen og får oss tippere til å framstå som idioter?

Om Christian Nilssen

Christian Nilssen satt som 6-åring foran tv’n og skjelte ut kommentatorene som ikke kunne offsideregelen. Nå er det han selv som får gjennomgå. Har oppfylt guttedrømmen i NRK-Sporten siden 1998. Skriver om 1. divisjon og Premier League.
Dette innlegget ble publisert i Premier League og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *