Britney slår seg løs i sin nye video (Skjermdump fra musikkvideo: Lydverket)

Britney slår seg løs i sin nye video (Skjermdump fra musikkvideo: Lydverket)

Videorama!

Britney har politisex, mens singer-songwriteren Lasse Passage henfaller til kannibalisme. Se ukas ferske musikkvideoer her.

Skrevet av:
Publisert 14:59 24 juni, 2011

Skandaleomsuste Britney ser ut til å ha det mer moro enn på lenge i den nye videoen til «I Wanna Go» fra årets album Femme Fatale. Under en kjip pressekonferanse drømmer hun om å være superhelt i eget univers, banker opp tv-fotografer, blotter seg for folk på gata og har sex med en politimann. Etter å ha sett et skilt med påskriften «Crossroads 2: Cross harder» rømmer hun fra mediesirkuset i en bil med sikkerthestvakten sin. Alt er gøy, den trashy fremtoningen føles deilig ironisk – og ikke minst fremstår Britney som mer ovenpå og gjør en bedre figur enn på lenge.

Langt mindre gledesspekket er den nye videoen fra den norske undergrunnsartisten Lasse Passage. Singer-songwriteren skisserer opp et uhyggelig hjem hvor folk knivstikkes og spises. Videoen er laget av Filmfaktisk, og har den samme uhyggelig stemningen som Serena-Maneesh sin video til stereolab-remixen av “D.I.W.S.W.T.T.D.”.

Alabama-rapperen Yelawolf er en favoritt her på bruket. Han overbeviste på Hove i fjor, og i kveld spiller han i Oslo. Denne musikkvideoen ble nylig sluppet, og fanger essensen Yelawolf: en trashy og tilsynelatende usympatisk fyr, som det allikevel er umulig å mislike.

«En av de råeste skivene du kommer til å høre i 2011″, skrev Lydverkets anmelder da Fucked Up slapp David Comes To Life tidligere denne måneden. Albumet er en punkrockopera i fire deler, og nå er musikkvideoen til «Queen of Hearts» sluppet.

Ukas Urørt denne uken, Anna Lena & The Orchids, har et knippe fine musikkvideoer liggende på sin vimeo-side. Den siste, «Shadows», ble sluppet denne uka. Det sies at Paul McCartney er fan av den tidligere LIPA-studenten Anna Lena Bruland og orkidé-bandet hennes, og i sommer kan du se dem live på Slottsfjellfestivalen.

Den spellemannvinnende kristiansandsrapperen Salvador Sanchez ga ut sitt andre album, Happy Daze, like før jul i fjor. Nå er videoen til «Rocket Ship» klar.

Hun har fått massiv oppmerksomhet i England, og selveste Brian Eno mener denne dama er det største siden Patti Smith. Sterke ord – med videoen til Calvis siste singel «Desire», som også er å høre på årets album Anna Calvi, viser virkelig at denne dama har noe for seg.

Kanskje ikke den råeste skatinga vi har sett, men en deilig video til tittelsporet til fjorårets hardtslående plate fra det unge bergensbandet Social Suicide. Videoen er laget av studenter ved Norges Kreative Fagskole.

Fine konsert- og turnébilder av den superkule duoen The Kills utgjør videoen til deres «Future Starts Slow» fra årsferske Blood Pressures.

Ukas mest kuriøse video kommer fra elektronikaartisten Kong Sverre. Han har laget hele videoen på egen hånd – som han sier: «Til og med skuespillerne har jeg produsert og oppdratt selv».

God helg!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

1 kommentar på “Videorama!”

  1. [...] norske singer-songwriteren Lasse Passage blei i juni nevnt i vår Videorama-spalte, da han hadde en ny video [...]

Legg igjen en kommentar