Ane Brun i sin nye musikkvideo,

Ane Brun i sin nye musikkvideo, "Do You Remember" (Foto: Skjermdump)

Videorama!

Massive mengder nye musikkvideoer denne uka – vi har samlet noen av de beste! Se nytt fra Lady Gaga, Ane Brun, Frank Ocean og Bon Iver.

Skrevet av:
Publisert 9:19 17 juni, 2011

Kickstart helgen med musikkvideofest! Den siste uken har det virkelig vært bonanza i videoverden – frontet av dronningen selv: Lady Gaga.

Hennes nye «Edge Of Glory» er kanskje ikke like episk som de andre videoene hun har laget i det siste, men hun får da vist seg frem her også. Den er dessuten regissert av Haus of Gaga (henne selv altså).

Se Gaga smekte seg langs branntrapper i en storby som ligner New York, og henge i trappa med en saksofonspiller som ligner Clarence Clemons (han spiller saksofon på låten, så trolig er han med i videoen også):

De som husker Robyn sin 2007-hit «Be Mine» som et svært kjært minne, vil kanskje rynke på nesa ved tanken på at noen har «tullet» med den. Men kanskje du ombestemmer deg når du hører Rye Rye sin versjon?

Se også: Lydverket spanderer Rye Rye

Rye Rye har tatt ned tempoet og lagt på litt rap, og hun har i alle fall fått Robyn sin velsignelse, for svensken er med i videoen.

Sjekk Rye Rye med Robyn på «Never Will Be Mine»:

Vår kjære Ane Brun har hatt hendene fulle utenlands den siste tiden. For ikke lenge siden var hun på turné med Peter Gabriel, og for noen dager siden fikk hun anerkjennelse i britiske The Guardian da hun ble innlemmet i deres «New Music»-spalte.

Se også: Ane Brun i duett med det nye svenske stjerneskuddet Jennie Abrahamson

Guardian-oppmerksomheten fikk hun på bakgrunn av den afropop-flørtende låten «Do You Remember», som nå også har fått video.

Se hovedpersonen selv syngende i det som ser ut som et karneval/galehus, på 30-tallet en gang:

Lydverket-yndlingen Frank Ocean fortsetter å pumpe ut musikkvideoer til låtene fra sin siste miksteip. For ikke lenge siden kom det video til låten «We All Try», og i går dukket det opp video til den fantastiske, doptripp-inspirerte, «Novacane».

Se Frank Ocean få et slag i trynet etter en intim stund på hotellrommet:

Den største hypen rundt Conor Oberst sitt Bright Eyes har lagt seg for lenge siden, men de kom faktisk med nytt album for ikke så lenge siden kalt People’s Key.

På låten »Jejune Stars» er det litt heftigere gitar enn vi kanskje er vant til å høre fra Oberst, men det funker som bare det.

Se video til låten her:
 
Bon Iver-singelen «Calgary» har nettopp blitt akkompagnert av bilder.

Se den forstyrrende skogsvandringen her:

Det kan godt hende at Belle and Sebastian er rockestjerner på turné, men de kommer tilbake til vanlige jobber på dagtid som alle andre. I hvert fall hvis man skal tro deres nye musikkvideo.

Her ser vi bandet i resirkuleringsbransjen, kjørende på en dampveivals og som kjøtt- og iskremselgere.

Videoen er laget til Tony Doogan sin versjon av låten »Come On Sister», fra deres siste album Write About Love:

California-bandet Best Coast har laget et forholdsvis stort plask i indiedammen det siste året.

Nå har nettsiden Adult Swim sluppet en ny låt fra dem, gjennom sitt singles program. Og de har laget video til den også.

Les også: Best Coast dropper Norge

Se »Gone Again» her:

Se også Matt and Kim løpe rundt med keyboard og trommer i sin New York-hyllest,  »Block After Block»:

Se også: Videopremiere på Wolves Like Us

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"

Legg igjen en kommentar