Trist som faen

Lydverkets påskeevangelium humper videre, og hva passer bedre på en Langfredag enn et knippe fryktelig triste sanger? Første tåredryppende låt ut kommer fra Sverige. Melissa Horn ga i 2009 ut skiva Säg Ingenting Till Mig. På den plata finner du uendelig triste og utrolig vakre «Lät du henne komma närmre». Melissas vise om usikkerhet og ekser […]

Skrevet av:
Publisert 12:00 2 april, 2010

Robyn (Foto: promo)

Lydverkets påskeevangelium humper videre, og hva passer bedre på en Langfredag enn et knippe fryktelig triste sanger?

Første tåredryppende låt ut kommer fra Sverige.

Melissa Horn ga i 2009 ut skiva Säg Ingenting Till Mig. På den plata finner du uendelig triste og utrolig vakre «Lät du henne komma närmre». Melissas vise om usikkerhet og ekser gjør vondt langt inni hjerteroten.

Du kan forresten også se Melissa Horn i duett med Maria Mena på Lydverket på NRK1 onsdag 28. april.

De amerikanske indierockerne i Local Natives har også fått hjertene sine knust, dette skjønner man kjapt om man hører på andresporet på Gorilla Manor (2009). I låta «Airplanes» roper/synger nemlig vokalist Taylor Rice «I want you back» så sårt, så sårt opp til flere ganger. Uff da…

Les hva Lydverket synes om hele Gorilla Manor her.

Poeten og country-musikeren Townes Van Zandt har laget mange vakre låter, men den aller mest hjerteskjærende er nok «Waiting Around to Die». I sine levedager slet han som så mange andre singer-songwritere og countryartister med depresjon og påfølgende stoffproblemer, og i denne låta beskriver han et liv bare country/folk-artister kan synge om. Vi snakker fengsel, drikking, mishandling og god gammeldags kjærlighetssorg. Men denne sangen har i det minste en ganske lykkelig slutt.

Les mer om plagede country-artisters vakre musikk her.

Den elektroniske indiepopgruppa The Postal Service har laget en glimrende versjon av Phil Collins-klassikeren «Against All Odds». The Postal Service sin versjon av låta er å finne på filmen Wicker Park fra 2004, og denne versjonen ble også kåret til en av de beste coverlåtene noensinne av The New York Post.

Phil Collins skrev orginalt «Against All Odds» til en film med samme navn i 1984. Låta handler om å ville ha tilbake eksen sin selv om det kan bli vanskelig og «mot alle odds». Mariah Carey og Westlife har også laget en versjon av låta. Den legger vi ikke ut her.

Mens vi venter på de tre(?) platene det svenske popvidunderet Robyn har lovet oss i år, kan vi jo dra fram klassikeren «With Every Heartbeat» som hun gjorde sammen med Kleerup i 2007. Dette er en klassisk kjærlighetssorg-sang hvor Robyn synger med smerte i stemmen at hvert eneste hjerteslag gjør vondt. Akk! Denne låta nådde forresten førsteplass i Storbritania i 2007.

Les mer om Robyns nye musikk her.

Tidligere boybandhunk, Justin Timberlake, har tro det eller ei vært trist en gang han også. Nok en gang resulterte dette i et mesterverk, nemlig «Cry me a river». Låta var andresingel på solodebuten til Timberlake – Justified. Timberlake vant i 2004 en Grammy for beste mannlige vokal for nettopp denne låta, «Cry me a river».

Ryktene skal ha det til at låta og musikkvideoen handler om Timberlakes brudd med Britney Spears, og i «Cry me a river» kommer det tydelig fram at det er utroskap han synger om.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Trist som faen"

Legg igjen en kommentar