The XX på Øyafestivale i 2010. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

The XX på Øyafestivale i 2010. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

The XX er tilbake!

Er det 2012s mest etterlengtede oppfølgeralbum? Hør fersk demo fra den britiske trioen.

Skrevet av:
Publisert 11:02 29 desember, 2011

Mye har skjedd med og rundt The XX siden de ga ut sitt debutalbum xx i 2009.

Det startet med at de vant Storbritannias prestisjetunge Mercurypris, og siden har musikken deres spredd seg ut av undergrunnen og inn i den kommersielle tv-serieverden.

Låtene deres har også fått oppmerksomhet gjennom ulike coverversjoner, remiksing og sampling – en av de siste signert selveste Rihanna. På hennes «Drunk On Love» sampler hun The XX-låten «Intro».

Dessuten har en tredjedel av bandet, Jamie Smith, hatt suksess på egenhånd under navnet Jamie XX. Hans remiks av Gil-Scott Heron-albumet I’m Still Here er nok det foreløpige høydepunktet, og spesielt låten «I’ll Take Care of You» som har hatt en aldri så liten eksplosjon de siste månedene etter at RnB-stjernen Drake la sine hender på den med «Take Care»:

Les også: Anmeldelse av Jamie XX sin Øyakonsert

Nå er The XX altså tilbake i original form. Eller i alle fall nesten. Trioen er i gang med nytt album som skal komme i løpet av 2012, og på sine nettsider har de nettopp lagt ut en demo av låten «Open Eyes», som ble laget under innspillingsprosessen av det nye albumet.

Hør den her:

I januar 2010 besøkte The XX Oslo, og Lydverket ble påspandert en nydelig coverversjon av Womack og Womack sin «Teardrop»:

Tags: , , , , , ,

Del "The XX er tilbake!"
 

4 kommentarer på “The XX er tilbake!”

  1. [...] Drake utelukker ikke et samarbeid med andre produsenter. Han har tidligere nevnt Jamie xx fra The xx som en potensiell samarbeidspartner på hans neste [...]

Legg igjen en kommentar