Tar vare på Gil Scott-Heron

Tar vare på Gil Scott-Heron

Florence and the Machine covrar Drakes versjon av Jamie xx sin versjon av Gil Scott-Herons versjon av «I’ll Take Care Of You». Høyr heile kviskreleiken her.

Skrevet av:
Publisert 13:40 28 november, 2011

Florence and the Machine sitt besøk på BBC Radio 1 Live Lounge har gått sin sigersgong på nettet denne veka, mykje takka vere deira versjon av Drakes «Take Care». Låta, som er tittelsporet på kanadiarens siste album, har hatt det travelt dei siste par åra. La oss ta det steg for steg:

«I’ll Take Care Of You» var med på Gil Scott-Herons I’m New Here, som kom ut i februar 2011. Albumet var det fyrste med nytt materiale frå Scott-Heron sidan 1994, og det siste spoken word-legenda gav ut før han døydde mai same år.  Dette var i utgangspunktet ein coverversjon av den amerikanske R&B-songaren Benton Brooks låt, som vart gitt ut av Bobby «Blue» Band i 1959. Mange gjorde sidan fleire versjonar av låta, men me startar her med Gil Scott-Herons:

Eitt år etter utgivinga av I’m New Here, kom remiks-albumet We’re New Here. Med Jamie xx i kontrolltårnet vart Scott-Herons låtmateriale satt inn i ein ny kontekst.

Gil Scott-Herons and svevar også over USAs mest solgte album for tida: På Take Care har Drake, Jamie xx og Noah Shebib, også kjend under produsentnamnet 40, gått saman om ein ny versjon av Jamies tolking av låta. Med Rihanna på gjestevokal, sjølvsagt.

Og så kom altså Florence and The Machine sin coverversjon. Før dei speler låta, nemner Florence Welch Drake, Rihanna og Jamie xx som tre av hennar absolutte favorittartistar – tør me leggja til Gil Scott-Heron?

Tags: , , , , , , ,

Del "Tar vare på Gil Scott-Heron"
 

10 kommentarer på “Tar vare på Gil Scott-Heron”

 1. Den første der er vel helt klart også en remiks av Scott-Heron sin låt, og ikke hans egen versjon?

 2. Kamilla Ellingsen sier:

  Definitivt.

 3. wow! var ikke klar over at denne låta har blitt covret så mange ganger. Vil anbefale Mark Lanegan sin take på den fra plata med samme navn: magisk!

 4. ingvild stølen sier:

  Hmm.. den forrige hiten de hadde var jo også en cover (you got the love). Må si jeg er skeptisk til artister som lever på andres materiale på den måten der. De har liksom ikke vært så fryktelig nyskapende disse versjonene deres heller..

  • 1. «De»? Florence + the Machine er i hovedsak én person, Florence Welch, men også backingband. Likevel regnes FATM som Florence alene.
   2. Forrige hiten? Følger du med? «Shake It Out» spilles jo overalt for tida. I tillegg kommer jo absolutt hiten «Dog Days Are Over» og sangene fra den nye albumet! Hun har gitt ut to album, hvor nesten alle sangen er skrevet av henne selv.
   Håper du veit litt mer om det du snakker om neste gang du uttaler deg.

   • ingvild stølen sier:

    Følger ikke med på hva denne dama driver med nei (ganske selvsagt iom jeg syns musikken er uinteressant), men den første coverlåta er vel den eneste som er blitt spilt nok på radio til at en som ikke en gang følger med har fått det med seg. Så da ser det nok ut som at det eneste hun/de er kjent for utenfor de som er spesielt interesserte er coverlåter.
    Fortsatt skeptisk, men om nye hjemmelagde nr 1 hits skulle dukke opp så er jeg åpen for å ombestemme meg :)

  • Anonym sier:

   De fleste hitsene til FATM er egenproduserte. Og jeg vil i allefall kalle dem ganske nyskapende. I det hele tatt synes jeg FATM er et ganske friskt pust, sjøl om de ikke helt når opp til Bat for Lashes (jeg oppfatter disse to som noenlunde i samme sjanger, så kan man kverulere på det om man vil).

Legg igjen en kommentar