Teenage Kicks på Bylarm

Noen Bylarmartister måtte få klarsignal fra lærerne sine for å kunne spille konsert i Oslo denne helga. Møt de yngste artistene på festivalen. I går kveld var det kickoff på Bylarm, og 150 band og artister fra hele Skandinavia er klare for å fylle Oslo sentrum med ny musikk fra og med idag. Blant flere […]

Skrevet av:
Publisert 8:06 18 februar, 2010

Proviant Audio, Razika og Mhoo

Noen Bylarmartister måtte få klarsignal fra lærerne sine for å kunne spille konsert i Oslo denne helga. Møt de yngste artistene på festivalen.

I går kveld var det kickoff på Bylarm, og 150 band og artister fra hele Skandinavia er klare for å fylle Oslo sentrum med ny musikk fra og med idag. Blant flere etablerte musikere, er det også plass en bråte med helt ferske norske artisten. Noen av de yngste nye er Proviant Audio og Mhoo fra Tønsberg og Razika fra Bergen.

Får drikke øl

Sistnevnte har fått litt snøring på hva Bylarm går ut på etter at de spilte på klubbprogrammet ifjor. I år er de med på den offisielle delen, og Marie Amdam, Marie Moe-Karlsen, Maria Råkil og Embla Karidotter Dahleng har alle blitt et år eldre, nemlig 18 år.

- Før har vi blitt kastet ut av utestedene etter at vi er ferdig med å spille konsert. Noe av det beste med å være i band er å henge backstage og drikke øl, og endelig får vi lov til å henge ut sammen med vennene våre etter at vi har underholdt dem fra scenen.

Razika på bar i Berlin (Foto: myspace.com/razika)

Nervøs debutant

Mathias Stubø er det egentlige navnet til Proviant Audio. Han er ennå ikke blitt mynding. Men Mathias bekymrer seg lite over om han får være på utestedene Rockefeller eller Internasjonalen etter at han har spilt der, han er mer nervøs for å ikke rekke konserten sin på fredag.

- Musikklinja på skolen min i Sandefjord har oppsetning som varer til halv ni på kvelden. Deretter skal vi kjøre til Oslo, og jeg håper vi rekker konsertstart halv elleve. Vi er litt stressa, innrømmer Stubø.

Livebandet hans består stort sett av klassekamerater, så turen til Bylarm blir på en måte en skoletur.

Mathias Stubø alias Proviant Audio med lue sammen med bandmedlemmene sine (Foto: NRK P3)

Klype seg i armen

Jentene og gutten i country/latin-bandet Mhoo var en av de tre første bandene som ble klare for Bylarm i fjor høst. Bandet som består av 18-åringene Oda Dahl, Miriam Kjølen, Yngvild Flatøy og Håvard Tanner ble trukket fram i Lydverket i fjor høst, da Bylarmjuryen sa de var sikre på at bandet kom til å bli hørt av mange i 2010.

- Vi fikk en SMS fra Bylarm hvor det sto at vi burde se på Lydverket på kvelden, og så sa de det. Det var superstort, sier Oda og Miriam.

Mhoo var med i Ungdommens Kulturmønstring i fjor, i år er de på Bylarm. Lydverket spør om de synes det går litt fort fram.

- Det går sinnsykt fort. Vi har ikke helt innsett hva som skjer med oss, og har flere ganger måtte klype oss i armen for å skjønne hva som foregår, avslutter Bylarmdebutatene.

Mhoo på Slottsfjellfestivalen 2009 (Foto: myspace.com/mhoomusic)

Sjekk ut Lydverkets guide til Bylarm.

Se NRK3s Bylarmvorspeil.

Se Proviant Audio og Razika på Urørtscenen.

Razika er Ukas Urørt denne uka, les mer om dem her!

Tags: , , , ,

Del "Teenage Kicks på Bylarm"
 

1 kommentar på “Teenage Kicks på Bylarm”

  1. [...] er lørdag! Og det lureste du kan i klokka åtte er å få med deg det beste fra Bylarm. På P3. Lars Vaular – Gi Meg Noe Bass Proviant Audio – High Five (LIVE fra Urørtscenen) Ingrid Olava – The Guest Izakaya Heartbeat – [...]

Legg igjen en kommentar