Stjernene kjemper for små platesjapper

Stjernene stiller sterkt når de uavhengige platebutikkene slår et slag i kampen mot kjedene. Det er duket for vinylfest. På lørdag braker Record Store Day løs for tredje gang, og det er ikke småtteri man kan sanke inn dersom man er villig til å spisse albuene litt ekstra. Record Store Day er dagen da de uavhengige platebutikkene går sammen […]

Skrevet av:
Publisert 10:00 17 april, 2010

Rough Trade butikken i London (Foto: Luke MacGregor / Scanpix)

Stjernene stiller sterkt når de uavhengige platebutikkene slår et slag i kampen mot kjedene. Det er duket for vinylfest.

På lørdag braker Record Store Day løs for tredje gang, og det er ikke småtteri man kan sanke inn dersom man er villig til å spisse albuene litt ekstra.

Record Store Day er dagen da de uavhengige platebutikkene går sammen med ulike artister for å feire musikk i fysisk format. Et bredt utvalg artister byr på ekslusivt materiale som blir laget spesielt for dagen og utgis i limited-edition utgaver – kun i utvalgte musikksjapper. Markeringen arrangeres den tredje lørdagen i april hvert år, og gikk av stablelen første gang i San Fransisco for to år siden.

Også i år støtter stjernene sterkt opp om de små plateselskapene, og det mangler det ikke på bidrag blant utgivelser og innslag. Lydverket har allerede skrevet om Black Sabbath og Metallica felles’ vinylsingel, der nåla på den ene side vil spille UNKLE remixen av Metallicas «Frantic» og på den andre siden en alternativ variant av Black Sabbath låta «Paranoid». Blant andre artister og spesialutgivelser finner vi The Rolling Stones med ny låt og reutgivelse av klassikeralbum, Them Crooked Vultures med uutgitt låt og spesialintervju, og Sonic Youth med en hitssamling der låtene valgt ut av andre artister. Josh Homme (Queens Of The Stone Age/Them Crooked Vultures) fungerer i år som dagens ambassadør og Blur benytter sjansen til å gi ut sin første låt på 7 år.

Videre på laget kan vi nevne The Flaming Lips, Muse, R.E.M, Pavement og Smashing Pumpkins, men dette er bare en brøkdel av den imponerende lista. Record Store Day byr på en drøss vinylutgivelser, lekre samarbeidsprosjekter og splitter nytt/gammelt-på-nytt materiale. Man kan med andre ord hevde at lørdag 17 april 2010 vil gå inn i historien som nok en skattekiste for ekslusive musikalske perler. Så gjenstår det bare å få dagen til Norge.

Del "Stjernene kjemper for små platesjapper"
 

2 kommentarer på “Stjernene kjemper for små platesjapper”

  1. [...] Stjernene kjemper for små platesjapper [...]

  2. [...] Les også: Slik ble Record Store Day feiret i fjor [...]

Legg igjen en kommentar