FOTO: Arne Kristian Gransmo, NRK

FOTO: Arne Kristian Gransmo, NRK

Solo schmolo

Rolling Stones-gitarist Ron Wood gir ut ny soloplate i september. Men med en så stjernespekket gjesteliste er han vel ikke helt solo akkurat.

Skrevet av:
Publisert 13:39 25 august, 2010

Nå skal det jo sies at Ronnie Wood har fått seg mange gode venner gjennom et langt rockeliv i forskjellige bandkonstellasjoner. De mest kjente er vel The Jeff Beck Group, Faces og The Rolling Stones.

Og det er jo sikkert en av grunnene til at hans nye soloalbum har store navn som Slash, Flea fra Red Hot Chilli Peppers, Ian McLagan fra Faces, Kris Kristoffersen, Billy Gibbons fra ZZ Top og Bobby Womack på gjestelista. Flere nettsider har også nevnt Pearl Jams Eddie Vedder i samme slengen.

Platen skal hete I Feel Like Playing, og slippes 27. september på Eagle Records.

Men Wood er langt i fra den første artisten som drar med seg masse gjesteartister på et soloprosjekt. Av nyere eksempler er vel gjestelista til hiphop-produsenten Timbaland lengre enn de fleste. I 2007 ga han ut platen Shock Value med denne smørbrødlista med hjelpere: Justin Timberlake, The Hives, Fall Out Boy, Keri Hilson, Nelly Furtado, Missy Elliott, 50 Cent, Dr. Dre, OneRepublic, Elton John og Nicole Scherzinger.

Og jammen var ikke lista minst like lang på plate nummer to, Shock Value II.

Det er allikevel kanskje urettferdig å sammenlikne Ronnie Wood med «soloprosjektet» til en som egentlig er plateprodusent. Hva med heller å sammenlikne med en annen kjent gitarist, som også er med på Wood-platen, nemlig Slash. Han slapp sitt selvtitulerte soloalbum tidligere i år hvor han vel så å si hadde med seg alle han kjenner. For å nevne noen; Fergie fra Black Eyed Peas, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Chris Cornell, Adam Levine fra Maroon 5 og Andrew Stockdale fra Wolfmother.

Men det er vel også urettferdig å sammenlikne Wood med Slash, da sistnevnte tross alt har hyrt inn folk til å synge for seg. Uansett - man kan i alle fall håpe at denne stjernefesten også blir fest på plate. En smakebit ligger ute på hjemmesidene til Wood – hør «Thing About You» her.

Titlene på platens samtlige 12 spor:

Why’d You Wanna Do A Thing
Sweetness
Lucky Man
I Gotta Go
Thing About You
How Am I Gonna Catch You
Spoonful
I Don’t Think So
100%
Fancy Pants
Tell Me Something
Forever

Wood har forøvrig nettopp blitt gjenforent med Faces, som Lydverket meldte i mai.

For mer skandalerelatert Wood-stoff, les her og her.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Solo schmolo"

Legg igjen en kommentar