The Rolling Stones på topp igjen

Nesten 40 år etter Exile on Main St. gikk til topps på de britiske hitlistene, topper The Rolling Stones med en nyutgivelse av rockeklassikeren.Nyutgivelsen, som er remastret og som kommer med en rekke bonusspor gikk søndag kveld til topps på den offisielle britiske albumlisten foran Faithless sin The Dance, melder NME. Det er 38 år […]

Skrevet av:
Publisert 1:07 24 mai, 2010

exile

Nesten 40 år etter Exile on Main St. gikk til topps på de britiske hitlistene, topper The Rolling Stones med en nyutgivelse av rockeklassikeren.Nyutgivelsen, som er remastret og som kommer med en rekke bonusspor gikk søndag kveld til topps på den offisielle britiske albumlisten foran Faithless sin The Dance, melder NME. Det er 38 år siden Exile on Main St. først toppet i Storbritannia, og 16 år siden forrige gang Mick Jagger og co. tronet på hjemmebane med Voodoo Lounge.

Utgivelsen av den oppussede Exile on Main St. sammenfaller med at det slippes en dokumentar om plateutgivelsen. I sin opprinnelige utgivelse, var Exile on Main St. The Rolling Stones’ 1o. studioalbum.

«Det er litt av et resultat at et album fra 1972 nå er tilbake på førsteplassen,» sier Universal Music-sjefen i Storbritannia, David Joseph i en pressemelding som ble sendt ut da resulatet ble kjent søndag kveld.  – Det beviser at musikken til The Stones er like virkningsfull i dag som da den ble skrevet.


Tags: , , , , , ,

Del "The Rolling Stones på topp igjen"
 

12 kommentarer på “The Rolling Stones på topp igjen”

 1. bjarte sier:

  tøft bilde, men i denne sammenheng kunne vel et bilde fra rett tidsperiode kanskje vært litt mere passende ja…..

 2. NN sier:

  Er det mulig å få både bandnavnet og platetittelen feil i en så kort artikkel? Vær så snill, sjekk wikipedia først. De er normalt veldig flinke på å holde både bandnavn og titler korrekte.

  - The Rolling Stones
  - Exile on Main St.

 3. Nei, det skulle ikke være mulig. Herved korrigert fra skammekroken.

 4. Keith Jones sier:

  Fint bilde av Mick Taylor…ding dong!

 5. DAG sier:

  Dette er feil bilde. Feil navn på bandet og feil navn på skiva. Fra 60-tallet, med Brian Jones (nr 2 fra v) som døde på 60-tallet i svømmebassenget til Kristoffer Robin like ved hundremeterskogen til Ole Brumm. Han ble erstattet av John Mayalls gitarist Mick Taylor som bidro sterkt til å gjøre Exile on Main St av gruppa Rolling Stones til den superplata den er. Han fikk likevel liten kred for alt han gjorde fra businessgutta Jagger og Richards, og det har gått dårlig med Taylor siden. Det aner meg at det er en fra x eller y-generasjonen som har klart å presentere ovenstående artikkel om dette geriatriske musikkfenomenet, som i 1972 turnerte USA. (Da de kom til Kansas City hadde Joe Cocker med band konsert der samtidig. Han inviterte Stones på fest, men de to tøffe Jagger & Richards våget seg ikke dit, det var for heftig for dem. Og det sier vel sitt om hvor pyntelige de alltid har vært. Men Exile .. er bra, den).

 6. DAG sier:

  Fint at det ble rettet opp, da. Lag en greie på Brian Jones endelikt ved Hundremeterskogen, da vel!

 7. B. Seppola sier:

  Stones suger!

 8. Exile bra? prøv å lage noe tilsvarende. Mick Taylor skulle aldri slutta, spilte nydelig – men «han trodde at han var noe mer enn en flott gitarist, men det var desverre alt han var». (som om det er lite!) Omtrent alt på dobbeltalbumet er umiskjennelig Keef’s stil. Heller ikke Jagger er så glad i dette albumet. Han holdt seg jo borte fra åstedet en del under innspillingen.

 9. dans sier:

  Det er gøy med Stones! Men det er skremmende hvor lett manipulerende vi konsumere er. Det er bare å lansere et produkt på nytt med en stor reklamekampanje og ringe i sauebjella, så stormer alle vi sauene ned butikkene for å få «siste» nytt. :)
  Men absolutt en utrolig bra skive.
  Det er morsomt å høre Pussy Galore’s makabre remake fra 1986, hvor de svelger skiva og spyr opp noe oppgulp av en rockesive. Morsom sak…

 10. B. Seppola sier:

  @ dans: Fortell meg noe jeg ikke vet.

 11. NN sier:

  Vivi: Flott at det ble rettet! Det er vel det viktigste!

  Remastern er forøvrig altfor ren. Jeg skjønner ikke hvorfor man absolutt må pusse så mye på musikk i dag?

 12. [...] Nå skal det jo sies at Ronnie Wood har fått seg mange gode venner gjennom et langt rockeliv i forskjellige bandkonstellasjoner. De mest kjente er vel The Jeff Beck Group, Faces og The Rolling Stones. [...]

Legg igjen en kommentar