Slash med stjernene på sin side

Da Asbjørn Slettemark møtte Slash i Amsterdam nektet gitarlegenden å snakke om Axl Rose og Guns N’ Roses. Men at han ble starstruck av å lage musikk med Ozzy la han ikke skjul på.  Se klipp fra det eksklusive intervjuet her!   Med ny soloplate foran seg og en karriere med et av verdens største og mest omtalte […]

Skrevet av:
Publisert 15:37 24 mars, 2010
Slash for nett

Foto: Thomas søbstad/NRK Lydverket

Da Asbjørn Slettemark møtte Slash i Amsterdam nektet gitarlegenden å snakke om Axl Rose og Guns N’ Roses. Men at han ble starstruck av å lage musikk med Ozzy la han ikke skjul på.  Se klipp fra det eksklusive intervjuet her!


 
Med ny soloplate foran seg og en karriere med et av verdens største og mest omtalte band bak seg var det liten tvil om hvilket samtaleemne Slash helst ville unngå da Asbjørn Slettemark møtte den verdenskjente gitaristen i Amsterdam tidligere i vår.
- Jeg vil egentlig ikke snakke om Axl Rose, og jeg hater alt snakket om Guns N’ Roses, fortalte han. Og la til:
-  Det samtaleemnet er bare overflødig.

Starstruck av Ozzy
Men sin egen soloplate snakker han mer enn gjerne om. I april slipper gitarlegenden sitt selvtitulerte soloalbum og  med på laget er et stjernelag av en annen verden – Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Ian Astbury og Lemmy er bare noen av artistene som stiller opp for å hjelpe den tidligere Guns N’ roses-gitaristen med soloprosjektet.

I intervjuet forteller Slash at selv han blir litt satt ut av kjendisene han drar inn i studio.
- Jeg skrev musikken og tenkte «hvem kommer til å passe  til den låta her»  for hver låt.  «Andrew fra Wolfmother passer til denne og denne høres ut som Lemmy!», forteller han.
- En ting var å skrive låtene, men når alle disse artistene plutselig er i studio er det litt uvirkelig, sier han deretter.

Og at selv gitarlegender som Slash blir litt starstruck av å jobbe med legender ble helt klart da Slettemark spurte om hvordan det var å jobbe med Ozzy Osbourne
- Å jobbe med Ozzy og høre stemmen hans mens han jobbet med teksten rett ved siden av meg var helt fantastisk. Jeg har hørt på ”Iron Man” siden jeg var tolv år gammel!

Les Lydverkets anmeldelse av Slash-konserten på Quartfestivalen her!

Forsikrer fansen
Selv om Slash ikke var så interessert i å snakke om Guns N’ Roses pratet han villig vekk om sitt andre stjernelag – Velvet Revolver. Slash sin solodebut betyr nemlig ikke at Velvet Revolver blir lagt ned.  Bandet består i tillegg til Slash av de tidligere Guns N’ Roses-medlemmene Duff McKagan (bass) og Matt Sorum (trommer). Tidligere Stone Temple Pilots-vokalist Scott Weiland forlot bandet i 2008, og superbandet har siden det lett etter ny vokalist.

- Etter hele seperasjonen fra Scott dro vi tilbake til LA og skrev noen veldig gode låter som alle er klassisk hard rock og heavy. 
- Så snart denne turneen er ferdig er første prioritet til å fortsette letinga etter ny vokalist og få gjort en ordentlig kul skive med Velvet Revolver, forsikrer han.
- Vi har bare ikke funnet riktig vokalist og vil ikke forhaste oss, forteller Slash som etter å ha giftet seg hevder å ha roet ned rockestjernelivet noe:
- Det blir ikke halvparten så ille nå som før. Mye av det livet dreide seg rundt kvinner, men nå er jeg gift så da blir det litt mindre av slikt, sier han.
Før han selvsagt legger til:
- Men det er jo alltid der.
 

Reportasjen om Slash sin nye soloskive kan du i kveldens Lydverket 23:15 på NRK1.
Her kan du se et klipp fra det ekslusive møtet:

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Slash med stjernene på sin side"
 

13 kommentarer på “Slash med stjernene på sin side”

 1. [...] Slash med stjernene på sin side [...]

 2. B. Seppola sier:

  Jeg så Slash i 1995 når han turnerte med det crappy soloprosjektet sitt «Slash’s Snakepit».

  Han er skikkelig ordentlig liten. 1.65 max.
  Jeg sto 5 meter unna fyren og hadde øyekontakt med han et sekund og alt jeg kunne tenke var: «Er DET Slash? Han er jo en pygmé!»

  Visste dere forresten at Chris Holmes i W.A.S.P. (et band som var skikkelig kult når jeg var 12 men som er helt latterlig når jeg ser tilbake på dem) krangla med Slash engang fordi han uttalte ordene «Niggers shouldn’t play guitar!»?

  Men «Guns ‘n’ Roses» (som jeg også har sett… men det var mere Axl Rose og hans crappy møkkaband med bomser og uteliggere (selv om Chinese Democracy var et helt ok album) også har vært i søkelyset for såkalt «rasisme». De skapte i sin tid furore med låten «One In A Million» som bl.a. ble covret av nazibandet «Skrewdriver» (og de gjorde en elendig cover).

  Uansett… Slash er veldig liten i virkelighten. Utrolig liten.
  Han ser så stor og sterk ut i virkeligheten, liksom.
  Det lå nesten i kortene at han skulle bli musiker forresten.
  Mora jobba for bl.a. David Bowie.

  Ozzy Osbourne har jeg også sett. Når han spilte med Sabbath i 2005.
  Har ingen respekt for Ozzy! Han var kun noe å skryte av med Sabbath. Soloprosjektene hans er noe møl og med «reality-showet» sitt mistet han all cred. Likevel var det fett å se Sabbath live for jeg liker nemlig Sabbath.

 3. Bjørn S sier:

  Det skal forreste stå «Han ser så stor og sterk ut i virkeligheten.»

  Jeg glemte å si at jeg har sett «Velvet Revolver» også.
  Det var skikkelig crappy! Jeg angrer på at jeg så dem.
  Så jeg har egentlig sett Slash 2 ganger (men bare en gang up-close).

  Men uansett… Slash er bitteliten i virkeligheten og «Velvet Revolver» er skikkelig crappy.
  Ozzy generelt er en dement gammel sell-out gubbe som er solgt ut av kjerringa si, Sharon (hun er forresten jøde og hun hater skandinavere. Ikke det at det har noe med saken å gjøre, jeg bare sier det for å være informativ.)

  Ungene til Ozzy er skikkelig stygge. Og bortskjemte. Og feite!
  Ungene til Slash har jeg ikke sett, men jeg vet at ungene til Gene Simmons i Kiss (piss!) skal vistnok være mere dannede enn ungene til Ozzy ifølge Simmons selv.

  Gene Simmons er forresten en motbydelig person.
  Og Kiss må være et av de største bøffe og drittbandene gjennom tidene,.

 4. Bjørn S sier:

  Åh faen!

  Når skrev jeg feil igjen! God damn at jeg var ute på byen i natt.
  Jeg blir så ukonsentrert «dagen derpå».

  «HAN SER SÅ STOR OG STERK UT PÅ VIDEO»

  Sånn! Jeg lurer på om kaffe hjelper på formen «dagen derpå»?!
  Sikkert ikke! Får spise en valium!

 5. marcus greenway sier:

  hahaha, dere er noen missunelige jævler. slash har oppnådd mer enn dere noengang kan drømme om. ta dere en bolle, han har mer talent i lillefingern enn dere har tilsammen.

 6. yeah sier:

  men åssen går det ellers da bjørn? har du det greit? trenger du noen å snakke med??

 7. Tyrefektern Remi sier:

  Slasshen er øve 1.65 høge, og han har slanger inni skinnbuksa som kukkforlenger. INGEN (bortsett fra lillebjørn Nilsen) kan konkurere med Slasshern på Gitten. Lenga leva Slash, døff, Izzy og han derre junkietrommisen som bor med morra si i den derre campingvonga nere me sjøn. GunsN anno 1985. minus han derre kule rødhåra kisen, med dreadsa,heroinattityden og de digge damene. Fy fæn, Chinese democracy rocker vilt om du har den på rett guffe, æssæ. Og Ju ju hounds.og The fartz. Og Snakepit. Og Loaded. Og Believe in me. Og Neurotic outsiders. Fæn, dessa gutta må jo vere de mest produserende puddelene over atlantern. Gir jo druse meg ut ei plate i halvåret jo.

 8. Tyrefektern Remi sier:

  men han derre aslak slettebjørn kan du få billi av meg. For en pjolter. Jæskla flink å spørre for seg, men hjelper lite det her til gards, når tonefallet høres ut som et vassent piperør.

 9. Tyrefektern Remi sier:

  å du bjørn S. Valium er fankern ikke bra forei. TROMMEVIRVEL. Prøv heller litt god gammeldags macca. tjue kroner billigere pakka.

 10. Steffen sier:

  Han derre Tyrefektern Remi han er billig han. Får kjøptn i thailand for ei krone..

 11. Kevster sier:

  hva faen, hvem i helvete bryr seg om han er liten, eller om du har sett han live ??

 12. Mr Casadimama sier:

  Han derre Remi er billig..

 13. [...] I Lydverkets sending 24 mars der Asbjørn møtte Slash, fortalte Slash om valget av medhjelpere til sitt nye album, om samarbeidet med Ozzy Osbourne og om hvordan han skrev d…. [...]

Legg igjen en kommentar