Se den nye Jay-Z-videoen her!

Jay-Z og Alicia Keys gjør storbyen vakker i Empire State of Mind

Skrevet av:
Publisert 13:43 2 november, 2009

Har Jay-Z blitt sponsa av New Yorks turistkontor? I videoen til «Empire State of Mind» blir storbyen framstilt like strålende glamorøs som i «Sex and the City»-vignetten.

- Hadde det ikke vært for at Jay-Z rapper om dop-dealing og hjemløse tenåringer, kunne man ha trodd at det var turistkontoret i New York som hadde produsert denne videoen, skriver nettstedet Pitchfork.

Og det er faktisk ikke så langt fra sannheten. New York har en egen politiavdeling  (NYPD Movie/TV Unit) som sikrer alle innspillinger gratis parkering, sikring, veisperringer og statister, hvis de filmer ute i byen. Dette fordi myndighetene vet at det ligger massiv turistreklame i at New York blir vist på film og tv. Så på sett og vis er Jay-Zs «Empire State of Mind» sponset av «New York State Tourism Office«.

På den annen side er det godt å se at noen fortsatt drar på når de skal visualisere sine egne låter. For at videoen er blitt av det penere slaget er det liten tvil om.

Av andre, relaterte nyheter kan det nevnes at ikke alt går like glatt for herr Hova, på tross av at Blueprint 3 gjør det ganske godt på listene.(Les anmeldelse her og se hva et utvalg norske rappere mente om skiva her)  Tidligere kompis og ex-Roc-A-Fella-artist Beanie Sigel har lite pent å si om sin gamle sjef om dagen.  I låta What You Talkin Bout (hør den her) tar Sigel et oppgjør med Jay-Z og legger blant annet følgende melding: “…That rapper Shawn called the police on me/’Cause I was front row at The Blueprint 3/I just wanted to see him MC/And reminisce when we was the R-0-C/But he called on the C-O-P’s/Not only that he brought in the F-E-D’s/So that’s telling me F you Sieg/So Fuck you too and F Bleek 3.”

Få forøvrig med deg Jay-Z fortelle om Obama og hva Obama har betydd for ham (og vice versa) i onsdagens Lydverket-sending. Her kan du lese hvordan det gikk da NRK Lydverket møtte Jay-Z i Stockholm.

Her kan du se Hova og Alicia Keys gjøre «Empire State of Mind» live på Yankee Stadium. (Fun Fact: Jay-Z mener i låta «I made the Yankee Cap more famous then the Yankees can», men nektet å forandre på linja selvom han spilte på Yankees egen lekegrind. Breialt. ):

 

«Empire State of Mind» live på MTV Video Music Awards:

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Se den nye Jay-Z-videoen her!"
 

1 kommentar på “Se den nye Jay-Z-videoen her!”

  1. [...] sin twitterside med sin nye singel “California Gurls”. Perry ville lage motstykket til Jay-Z og Alica Keys’ Empire State of Mind, etter å ha sett folk danse til den på østkysten: – Det er så flott at Empire State of Mind er [...]

Legg igjen en kommentar