Rise Against på Hovefestivalen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Rise Against på Hovefestivalen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Rise Against - Hovescenen, Hovefestivalen

Plastisk punkurgi

Rise Against leker ikke punk. De pynter den ihjel.

Skrevet av:
Publisert 0:48 27 juni, 2012

Hadde jeg ført opp en liste over musikk som irriterer meg ville sannsynligvis punkrock som er i overkant politisk korrekt fått en ganske solid plassering. Der Green Days epos, American Idiot, definitivt var politisk ladet, var det dog med en kritisk og underfundig nerve. En nerve jeg ikke klarer å finne hos sjangerkamerater Rise Against.

Det jeg derimot klarer å finne hos Rise Against er en ganske påtatt omsorgsfullhet. For i øyeblikkene før årets første Hove-headliner skal subbe av scenen etter siste spor på planen, «Savior»,  blir frontmann Tim McIlrath offer for ufrivillig komikk når han taler til publikum: «We come around the world to find people like you, and when we do, we know that we have seen the faces of our saviors.»

Kall det gjerne Muse- eller Bono-effekten, men alt denne hjerteligheten fremstår enda mer kunstig når bandet headliner Norges aller største festival med en riktig så stram sceneproduksjon. Blant annet er det verdt å merke seg at McIlraths intetsigende akustiske solospor mot slutten rundes av med sympatiske YouTube-aktige klipp av mennesker som snakker i kamera. Men denne glattheten er liten sammenlignet med hvor glattpolert og tom den überstadionvennlige punken deres låter.

Energien til bandmedlemmene – og da særlig hos overivrig gitarist Zach Blair – er det riktignok lite å utsette på. Dette er sammen med uinteressante og radiovennlige kutt som «Architects» og «Prayer of the Refugee» mer enn nok til å enkelt forstå hvorfor Rise Against klarer å fengsle flere tusen oppmøtte.

Storslått, liksomkjærlig og energisk. Alle disse elementene får imidlertid ekstremt liten verdi når tomhetsfølelsen etter å ha sett Rise Against bidra på Hovefestivalen er så total. Neste gang tar jeg gjerne betydelig mindre plast til punken min, takk.

Kim Klev

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Plastisk punkurgi"
 

11 kommentarer på “Plastisk punkurgi”

 1. Anonym sier:

  latterlig dårlig anmeldelse.

 2. Anonym sier:

  Konserten på sentrum scene var ikke så værst. Klart, bandet har blitt mer og mer radiovennelig og arenarock-aktig enn før, men de klarte å sparke i fra i vår. Synd hvis de ikke klarte det på hove. Men de har en del fornuftig å si, i hvertfall i forhold til green day!

 3. Anonym sier:

  hehe, snakker om forutinntatt anmeldelse. hvorfor anmelde konserten i det hele tatt? 

 4. [...] Les også: Anmeldelsen av Rise Against-konserten på Hove 2012 [...]

 5. Anonym sier:

  En særdeles god innledning av en anmeldense.. å konstatere at du missliker sjangeren du anmelder gir ikke akuratt synspunktene dine stor grad av troverdighet/profesjonalitet..?
  Til opplysning er de «youtube-aktige» klippene du nevner hentet fra http://www.itgetsbetter.org/ som jobber for å forhindre selvmord blant unge, noe Rise against fronter gjennom musikkvideoen til «Make it stop (September’s children)», som er en av låtene som ble spilt. 

  Det skal riktignok sies at det ikke var den beste av konserter fra Rise against sin side, men er iallefall verdig en prikk til på treningen. 

  Det eneste positive å si om anmeldelsen er at du vikerlig får understreket din forakt for bandet og musikken deres, gratulerer :)  

 6. Anonym sier:

  At Kim Klev ennå har jobb i nrk og lydverket kan jeg ikke fatte, da alt av anmeldelser som blir skrevet av Kim er så godt som personlige meninger, og at han ikke liker sjangeren, har til gode å lese en positiv artikkel skrevet av det forbanna kjøtthue her 

 7. Faen, for en jævla dårlig anmeldelse detta her var! Rise Against står for så mye mer enn detta her!

 8. Faen, for en jævla dårlig anmeldelse detta her var! Rise Against står for så mye mer enn detta her!

 9. Faen, for en jævla dårlig anmeldelse detta her var! Rise Against står for så mye mer enn detta her!

 10. [...] Les anmeldelsen: Plastisk punkurgi [...]

 11. Anonym sier:

  Lurer på hvilken konsert du var på, om du hørte Architects.

Legg igjen en kommentar