- Amerikanere er ignorante av natur

- Amerikanere er ignorante av natur

Punkbandet Rise Against vil gjøre verden bedre gjennom musikkvideoene sine.

Skrevet av:
Publisert 16:33 27 juni, 2012

Rise Against er et band med politiske budskap i tekstene sine. Da bandet ble invitert til være med på en samleplate i regi av Amnesty,  valgte de å covre låta «The Ballad Of Hollis Brown» av Bob Dylan. Det var ikke et tilfeldig valg. Låta forteller historien om bonden Hollis Brown,  og gjennom 11 vers hører vi at han, drevet av intens fattigdom velger å ta livet av sine fem barn, kona og seg selv med ei hagle. Bandet ønsket å sette fokus på bøndenes livsvilkår i USA i dag, som er verre enn da Dylan skrev låta i 1963. Dette gjorde de ved å spre fakta om USA i musikkvideoen til låta.

Joe Principe i Rise Against (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

- Amerikanere er ignorante av natur. For at vi skal få en endring i USA, må folk forstå hva deres handlinger fører til, forteller bassist Joe Principe da Lydverket møtte ham bak scenen hvor han senere skulle headline første festivaldag.  Han mener at så lenge folk i USA ikke vet hva som skjer med bøndene i landet, vil fattigdommen på landsbygda bare bli verre. Rise Against mener det eneste som kan gjøre en forskjell er å opplyse folk ved å gi dem fakta. Derfor valgte bandet å presentere faktiske tall på hvordan ståa i USA er sammen med musikken i videoen.

46 millioner amerikanere lever under fattigdomsgrensa, viser en undersøkelse gjort av Universitetet i Indiana. Det er en økning på 27% siden 2006. Joe Principe sier bandet gjør det de kan for å spre informasjon.

- Hvis våre fans forteller det de lærer av videoen til sine venner og foreldre vil det få en effekt, sier Principe. Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra folk som takker oss for at vi setter fokus på fattigdommen i landet vårt. Og siden det er presidentvalg senere i år er det ekstremt viktig at informasjonen når ut til folk. På spørsmål om bandet vil fortsette å lage videoer som «The Ballad Of Hollis Brown», sier Principe at de ikke har lyst til å kopiere den videoen for andre sanger.

- Men det er viktig for oss å finne måter å å få ut fakta til folket, både via videoer og på andre plattformer, avslutter Principe før han går på scenen med resten av bandet.

Les også: Anmeldelsen av Rise Against-konserten på Hove 2012

Tags: , , , , , , ,

Del "- Amerikanere er ignorante av natur"

Legg igjen en kommentar