Månedens ekleste musikkvideoer?

Månedens ekleste musikkvideoer?

Statuer som gråter blod, en enarmet kjøttklump som lekker kroppsvæsker og en Chucky-dukke: Vi har samlet månedens hittil ekleste videoer.

Skrevet av:
Publisert 10:13 24 august, 2010

Grinderman-prosjektet til Nick Cave er snart klar med ny skive – Grinderman 2 kommer 13. september. Den første singelen derfra heter «Heathen Child», og videoen til låta er intet mindre enn skummel. Omtrent alt det sykeste du kan tenke deg har fått plass i denne fem minutters surrealisme-orgien.

En Eksorsisten-liknende jente i badekaret, en lubben Buddha, laserstråler ut av øynene, en statue som gråter blod - du skjønner tegninga. Eller gjør du det? Se hele horrorfesten regissert av John Hillcoat (som også jobbet med Cave på The Proposition) her:

Greit nok, man kan kanskje argumentere for at denne neste videoen handler om kjærlighet. Skjønnhet kommer innenfra osv. Men at skuespiller Kristen Bell i det hele tatt orker å kose med den enarmede kjøttklumpen, når det siver ut ekle kroppsvæsker fra alle mulige «kroppshull», så er det et større mysterium enn kjærligheten generelt er.

Og hva er denne klumpen egentlig? En hjerne? En testikkel? En mutasjon av Elefant-mannen?

Se Lydverket-yndling Yeasayers nye video «Madder Red», og døm selv:

Dukker er vel i utgangspunktet ikke spesielt ekkelt – kanskje heller søte og hyggelige. Men når de begynner å oppføre seg som mennesker, så er det noe helt annet.

I denne syv minutter lange sagaen til The Twilight Sad så er det lett å få assosiasjoner til horrorklassikerne med dukken Chucky, og da er det brått både ekkelt og skummelt. Låta heter «Wrong Car» og er hentet fra det skotske bandets nye plate, som etter planen slippes i september.

Og apropos Eksorsisten, denne besatte jenta i siste Toro Y Moi-videoen er også ganske ekkel.


Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Månedens ekleste musikkvideoer?"
 

1 kommentar på “Månedens ekleste musikkvideoer?”

  1. [...] flere videoer for Fever Ray. Han har i tillegg jobbet for blant andre Yeasayer – med den nokså ekle videoen til låta “Madder [...]

Legg igjen en kommentar