Chris Keating og resten av Yeasayer har blitt Norgesvenner etter at de slo gjennom på SXSW for tre år siden. Det er et vennskap verdt å tar vare på. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Chris Keating og resten av Yeasayer har blitt Norgesvenner etter at de slo gjennom på SXSW for tre år siden. Det er et vennskap verdt å tar vare på. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Yeasayer - Sjøsiden, Øyafestivalen

Bestevenner

Strømbrudd truet, men ingenting stopper Yeasayer i Norge.

Skrevet av:
Publisert 22:50 12 august, 2010

Det er ingen ting å si på kjemien mellom Brooklyn-bandet Yeasayer og den sultne delen av det musikkinteresserte publikummet her til lands. Norge er det eneste landet i verden hvor de har klatret virkelig høyt med vinterens «Odd Blood»-album, og når de kommer til Øya er de på disse breddegrader for sjuende gang. «Jeg har vært i L.A. bare tre ganger», kommenterer vokalist Chris Keating for å understreke det litt spesielle forholdet mellom band og land.

Og det er gjensidig kjærlighet fra bortimot første øyeblikk også denne augustkvelden. Keatings vokal drar deg umiddelbart inn i et sound som beveger seg sømløst mellom det eksperimentelle og det popete. Dynamikken i bandet er vilt bra, og vokalsamarbeidet mellom Keating, gitarist-vokalist Anand Wilder og Ira Wolf Tuton noe av det bedre jeg har hørt. For første gang på Øya ser jeg dansende jenter, og når «Wait For The Summer» kommer som andre låt tyder alt på en kjempekonsert.

Så midt i tredje låt går strømmen. Faen, liksom. Nå som vi hadde det så fint. Yeasayer-medlemmene rister lett oppgitt på huet og forlater scenen. Et par minutter senere er både de og strømmen tilbake. Keating er ikke typen til å surmule eller skjelle ut noen. Han smiler og sier at det pleier å være deres feil. En halv låt seinere er strømbruddet glemt.

«Sunrise» har en trommebeat som i mindre sofistikerte hender kunne blitt etnoharry, men Yeasayer håndterer sin pallett med sikker smak og melodisk teft. Bare unntaksvis blir det introvert. Konsertens klimaks kommer midtveis. Keating innleder med å erklærer sin kjærlighet til vakre Oslo. Det er vanskelig å ikke tro på ham og umulig å være uenig i det den lave kveldssola senker seg i horisonten, Barcode stiger modernistisk i bakgrunn og bandet setter i gang med «O.N.E.». Det er pur Øya-lykke i lufta, og en sterk kandidat til en av sommerens fineste øyeblikk.

Resten av konserten nytes med vissheten om at det var dette vi trengte nå. En konsert full av positive vibber, varme og musikk som binder scene og publikum sammen. Vi vet også en annen ting; Yeasayer og Norge er blitt bestevenner. Vi møtes igjen.

Bilder fra konserten

Tags: , , , , ,

Del "Bestevenner"
 

15 kommentarer på “Bestevenner”

 1. Urban sier:

  Uhmmm… men hvor er LCD-anmeldelsen?

 2. yeahright sier:

  Bekalger å måtte melde at dette var en av de mindre interessante konsertene ikveld. Var innom yeasayer og kjedet meg enormt. Mulig jeg er iferd med å bli gammel men jeg likte LCD Soundsystem og Pavement bedre.

  • Indie. sier:

   Synes de leverte veldig, veldig bra idag. Fremføringen var energisk, selv etter et strømbrudd. Det hadde satt et negativt preg på veldig mange andre band, men ikke Yeasayer. Om man ikke likte dette, har mer med musikksmaken etter min mening.

 3. Urban sier:

  LCD var ihvertfall helt fantastisk! Yeasayer vet jo vi er ganske bra, de er her jo hele tiden…

 4. Simen sier:

  Så LCD soundsystem konserten blir ikke anmeldt? faen skjer?

 5. andre øverland sier:

  Enig med Moslet. O.N.E var et helt magisk Øya-øyeblikk.. solnedgang, dansende jenter og knall-låt

 6. Sofie sier:

  Jeg elsker yeasayer, og er så glad så mange andre gjør det også, så jeg får sjansen til å se dem så ofte! Dette var min fjerde konsert, og de er like fab hver gang. Fin anmeldelse og fint bilde!

  • Håkon Moslet sier:

   Takk, Sofie. Gikk faktisk og kjøpte skiva etterpå! På den utmerkede Tiger-sjappa i handlegata. «Odd Blood» + deluxe-utgaven (som Motorpsycho insisterer på at det ikke er!) av «Timothy’s Monster». Fint festivalminne fra 2010. Og fin skive.

 7. magne g. sier:

  enig med håkon: yeasayer var topp.
  og LCD var helt magisk :)

 8. patrick sier:

  Ble veldig skuffet. Hadde gledet meg til denne konserten.
  Kan ha vært at publikum virket ikke så veldig energisk.
  Men jeg syntes lyden var dårlig. Ikke skurrete, men det var ikke noe ordentlig dybde i greiene, kjipt!

 9. [...] Yeasayer var blandt bandene som kom innom for en prat i Popsalongen Les anmeldelse av konserten her! [...]

 10. Jan Kåre sier:

  Enig i anmeldelsen. Moslet er bra mann.
  Dessuten min mormor kom fra Gaupen:-)
  Stor takk til de 6-7 jentene som skapte kjempestemning foran oss under konserten.
  Dere sørget for en perfekt ramme rundt denne herlige konserten!!
  Jeg danser sammen med dere neste gang Yeasayer er i nærheten

 11. [...] Lydverket-yndling Yeasayers nye video “Madder Red”, og døm [...]

 12. [...] – Ghetto Superstar: John Olav Nilsen og Gjengen – Riktig god Marinade: Marina and the diamonds – Bestevenner: Yeasayer – Rå seniormakt: Iggy and the Stooges – Nasjonalskatt: The National – Mot alle odds: Against Me – [...]

Legg igjen en kommentar