OFWGKTA på Hovefestivalen 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

OFWGKTA på Hovefestivalen 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Odd Future Wolf Gang Kill Them All - Amfiscenen, Hove

Lysende framtid

Odd Future Wolf Gang Kill Them All kjørte over Hove og leverte en liveopplevelse uten sidestykke.

Skrevet av:
Publisert 23:57 1 juli, 2011

Den herlige følelsen av usikker oppstemt forventing. De sju-åtte hundre kidsa som ropte taktfast ”Wolf Gang” allerede et kvarter før gutta skulle på. Sjelden har det vært så mye lengsel i lufta før en rap-konsert. Rammene tilsa at Odd Futures inntog på Hove enten kom til å bli ett av de største ”var-du-der-da-det-smalt”-øyeblikkene, eller en gedigen nedtur. Brølet som gikk gjennom crowden da DJ’en satte på Waka Flocka Flames ”Karma” lovet mer enn godt.

Skrikene som møtte Mellowhype-gutta da de kjørte i gang førstelåta «85″ ga nesten svaret i seg selv. Da Hodgy Beats allerede etter minuttet stagediva fra basskassene ved siden av scenen inn i en hysterisk crowd var det hele egentlig avgjort. Og da Tyler The Creator ble rulla inn i rullestol og det hele eksploderte var det utvilsomt hevet all tvil – Odd Future Wolf Gang Kill Them All kjørte over Hove, og leverte en konsert folk kommer til å snakke om i lang, lang tid.

For all del, alt var ikke perfekt. Lyden var tidvis langt under pari, og tidlig i gig’en kutta gutta selv Tylers «Tron Cat» (en låt som på andre forsøk for øvrig satt knallhardt) i et forsøk på å få skrudd tålelig grei lyd. Samtidig opererer Wolf Gang i et forholdsvis mørkt, statisk og tidvis utilgjengelig univers, og  deler av MellowHype sin katalog lar seg ikke oversette spesielt godt til liveformatet.

Alt i alt blir likevel sånne innvendinger detaljer som overskygges av den ekstreme energien og den blodharde jobbinga OFWGKTA legger ned. Tidvis snakker vi rett og slett mer sirkus enn konsert –  man ender opp redd for å blunke i frykt for å miste noe av galskapen.

Kanskje mest slående er det dog å se i hvor stor grad det ekstremt dedikerte publikummet har omfavnet California-gruppas skrudde univers på farlig kort tid. Et fullstappet amfi som kunne hvert eneste ord av Tylers Yonkers er imponerende nok. Å se det hjemmelagde banneret med ”Fuck you Tyler, get well soon” som gutta henger opp på scenen eller de to circle pit’ene som oppstår (på en rapkonsert, tross alt) er noe jeg ikke har sett maken til noen gang.

Og bare for å ha det sagt – musikalsk er stort sett det meste mer enn godt nok til å forsvare hypen gutta har bygget, også live. ”French”, ”Fuck The Police” og ”Radicals” står igjen som sterke øyeblikk, kun toppet av  Mike Bs Everything Thats Yours og Tylers She – to låter som på mange måter er utypisk for OFWGKTA, men som fungerte utmerket i denne settinga.

Noen konserter står som bautaer. Tro meg når jeg sier at dette var en av dem.

Andreas Øverland

Del "Lysende framtid"
 

28 kommentarer på “Lysende framtid”

 1. [...] Odd Future Wolf Gang Kill Them All – Amfiscenen, Hovefestivalen [...]

 2. Håvard sier:

  Blir denne konserten tilgjengelig på nett tv?
  Irritert over at jeg ikke var der.

 3. RJ sier:

  plis legg ut konserten

 4. Ola sier:

  Jaa, legg ut konserten! Vil få med meg alt!

 5. Kim Erlandsen sier:

  Hei!

  Konserten ble ikke filmet, så beklager – no can do :(

  Kim, P3

 6. swag sier:

  tok dere fler bilder?

 7. s sier:

  var frank med?

 8. manielle sier:

  Hæ? 6??
  Det var bra show, moro å se en gjeng gutter tulle og tøyse og innimellom rappe litt iført påskegule fotballsokker og rar lue. Men her var showfaktoren mye høyere enn musikkvaliteten. 6 er altfor generøst. En sterk treer, ja. En svak firer, ja. Men seks? Hallo!

 9. Bollekongen sier:

  Hvordan kan du gi en sekser når du samtidig skriver

  «For all del, alt var ikke perfekt. Lyden var tidvis langt under pari, og tidlig i gig’en kutta gutta selv Tylers “Tron Cat” (en låt som på andre forsøk for øvrig satt knallhardt) i et forsøk på å få skrudd tålelig grei lyd. Samtidig opererer Wolf Gang i et forholdsvis mørkt, statisk og tidvis utilgjengelig univers, og deler av MellowHype sin katalog lar seg ikke oversette spesielt godt til liveformatet.»

  Tror du (Andreas Øverland) skal prøve et annet yrke. Tror ikke musikkanmelder er noe for deg…

  • Hele Folkets Mujahedin sier:

   Jamen så flott da (Bollekongen), at du med din grenseløse erfaring fra rådgiveryrket er villig til å dele dette med Øverland, slik at han endelig kan fylle sin livsmisjon. Det synes jeg er riktig stort gjort av deg.

   Mvh Folkets Mujahedin

   • Bollekongen sier:

    Enten er du Andreas Øverland i forkledning eller så er du helt på bærtur…

    • Andreas Myrvold sier:

     Kjære Bollekonge. Mujahedinere bedriver neppe sarkasme. Hvis M er på bærtur, hvor er i så fall du? På rådhusbakeriet?

 10. hagz sier:

  Syntes anmeldelsen og konserten var bra! 10 min før konserten ved inngangen fra campen til festivalområde stod folk å ropte WOLG GANG, SWAGSWAGSWAG, kill people burn shit fuck school, som om det skulle vært foran scenen. Lignende stemning før og under en konsert har jeg ikke opplevd før. Steminingen rundt disse er helt vill, kult hva de har fått til. Velfortjent sekser

 11. Ruben sier:

  HEILT ENIG I 6EREN! Det e det besta eg har våre me på! Begynne nesten å grina når eg tenke på det.. Take Me Back Please! Sidde igjen me en fantastisk følelse, samt en blodig skjorte, en avreven bit av Tylers skjorte og ett par clubmaster solbriller fattigere! VERDT DET!

 12. Steffen sier:

  Mike G, ikke Mike B.

 13. simen sier:

  Med bildet der du ser Left Brain stagedive, kan du forestille deg at du sto akkurat der han landa. For det gjorde jeg, sto og så på hodgy med en ring av vakter rundt seg da han smalt ned i bakhodet mitt. Fy faen så vondt det var, men en sykt bra konsert. begynte å blø fra øret og fikk til og med litt bråk etter konserten var ferdig også.

 14. [...] anmeldelse: Lysende fremtid Hodgy Beats i OFWGKTA er ikke redd for å lande på publikum med ryggen først. (Foto: Kim [...]

 15. [...] Anmeldelse: OFWGKTA på Hove (6/6) [...]

 16. [...] Les også: Anmeldelse av OFWGKTA på Hovefestivalen [...]

 17. [...] Jean, møt Frank. Han er liksom den nye vinen da. Medlem av det ultrahippe hiphop-kollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All, og ga i år ut det mørke mesterverket Nostalgia, Ultra. Albumet er fylt med sexy, tidvis [...]

 18. [...] fjorårets Hove-konsert var en studie i inspirert uforutsigbarhet og kun delvis kontrollert kaos, med den flåkjeftede sjefen Tyler, The Creator i rullestol for anledningen, synes det innlysende [...]

 19. [...] fjorårets Hove-konsert var en studie i inspirert uforutsigbarhet og kun delvis kontrollert kaos, med den flåkjeftede sjefen Tyler, The Creator i rullestol for anledningen, synes det innlysende [...]

 20. [...] time til det krakilske hiphop-kollektivet OFWGKTA går på scenen på Hovefestivalens teltscene.  Sist de besøkte Tromøya var det så festlig at vår anmelder klinte til med en soleklar sekser, og som alle gode fester trenger også de et ordentlig vorspiel. Det virker kanskje rart at det er [...]

Legg igjen en kommentar