OFWGKTA på Hovefestivalen 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

OFWGKTA på Hovefestivalen 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Homoaktivister stoppet Odd Future-konsert

Tatt av plakaten til neste års Big Day Out-festival på New Zealand.

Skrevet av:
Publisert 17:09 4 november, 2011

Tyler the Creator

Tyler the Creator

Odd Future Wolf Gang Kill Them All blir ikke å finne på plakaten til neste års Big Day Out-festival på New Zealand, etter at homoaktivist Calum Bennachie har sendt inn et klagebrev til Aucklands byråd om få gruppen fjernet fra festivalen, fordi han oppfattet hip hop-kollektivets tekster som homofiendtlige.

- Ved å la Odd Future spille på Big Day Out, beviser dere at dere ikke bekymrer dere veldig mye for LHBT-menneskers (lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle) vel og ve, at dere er villige til å sette livene deres i fare, og at dere fortsatt tillater stigmatiseringen av dem, skriver Bennachie blant annet i klagebrevet sitt.

Les hele klagebrevet her.

I brevet påpeker Bennachie blant annet også antallet unge homoseksuelle som begår selvmord, som følge av mobbing og utestenging fra samfunnet.

- Tekster av denne typen som Odd Future skriver, øker den sosiale diskursen mot LHBT. En diskurs som oppfordrer til vold og mobbing, sier Bennachie.

Brevet ble altså tatt til følge, noe som betyr at Odd Future ikke lenger får spille på den New Zealandske delen av festivalen, men jobber med å få spille et annet sted på et annet tidspunkt på New Zealand. Konsertene på den Australske delen av festivalen vil foreløpig gå som planlagt.

Les også: Anmeldelse av OFWGKTA på Hovefestivalen

Odd Future-general Tyler the Creator avviser at han og gruppen er homofobe, og har tidligere uttalt til MTV News at han har homofile fans som ikke har noe imot språkbruken i tekstene.

- Jeg har homofile fans som ikke finner tekstene våres støtende, men jeg vet ikke jeg. Hvis det støter deg, så støter det deg. Hvis du kaller meg ”nigger”, så bryr jeg meg ikke om det, men det er kanskje bare meg. Noen tar det kanskje ille opp, men jeg driter i det.

På Tyler the Creators siste album, Goblin, bruker han ordet ”faggot” eller variasjoner av ordet 213 ganger, men har tidligere uttalt til NME at det bare er ment som et generelt skjellsord.

- Jeg tenker bare at ”faggot” treffer og skader folk. «Gay” betyr bare at du er dum. Men jeg vet ikke, vi tenker ikke på det, vi er bare barn. Vi tenker ikke på den dritten. Men jeg hater ikke homofile, og jeg vil ikke at noen skal tro at jeg er homofob.

Dette er ikke første gang at en artist har blitt trukket fra Big Day Out-festivalen på grunn av homofobe tekster. I fjor ble reggaemusikeren Beenie Man tatt av plakaten, fordi han hadde tekster som:

«I’m dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays/Hang a lesbian by the longest rope, if you’re gay you’re going to take a bullet.»

Andre artister som foreløpig ikke har blitt fjernet fra festivalen på grunn av homofiendtlige tekster er blant annet Kanye West, Soundgarden, My Chemical Romance, Best Coast, Battles og Røyksopp.

Sjekk ut det nyeste Odd Future-prosjektet, The Internet, med Syd Tha Kyd og Matt Martian her:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Homoaktivister stoppet Odd Future-konsert"
 

8 kommentarer på “Homoaktivister stoppet Odd Future-konsert”

 1. arian.ajvazi95 sier:

  Jævla idioter, det er sikkert mange som vil se dem spille og fordi noen folk ikke liker tekstene så skal de ødelegge for så mange. De burde bare holde seg unna, er for gale at noen få skal få ødelegge for alle andre pga. de føler seg truffet.

 2. arian.ajvazi95 sier:

  Jævla idioter, det er sikkert mange som vil se dem spille og fordi noen folk ikke liker tekstene så skal de ødelegge for så mange. De burde bare holde seg unna, er for gale at noen få skal få ødelegge for alle andre pga. de føler seg truffet.

 3. if you cant handle the heat stay out of the kitchen!!!

 4. if you cant handle the heat stay out of the kitchen!!!

 5. Hva med Dimmu som skriver om Satan???

 6. Fredrik Haga sier:

  Som Louis CK ville sagt: faggots

 7. moddyfj sier:

  Tyler virker ikke særlig reflektert. Vi får håpe at han tenker seg om før han skriver flere tekster med «faggot» for å skade eller «gay» når han mener «dum».

 8. DJ’n hans er lesbisk… Idioter

Legg igjen en kommentar