Screen shot fra Lady Gagas

Screen shot fra Lady Gagas "Born This Way"-video.

Lady Gaga tar til landeveien

En ny offisiell versjon av «Born This Way» er ute, med et par uventede grep fra Mother Monster.

Skrevet av:
Publisert 13:43 25 mars, 2011

For noen uker siden ble det kjent at Lady Gaga hadde spilt inn to versjoner av sin siste singel «Born This Way». Den første har du ganske sikkert hørt allerede, men den andre kan kanskje overraske deg – dette er nemlig «Country Road»-versjonen.

Kledelig?

Hva redaksjonen synes om resultatet kan du få med deg i neste ukes Singelyatzi - inntil da står du fritt til å dømme selv.

Lady Gagas andre album Born This Way slippes 20. mai, men før den tid kommer singelen «Judas». Videoen til låta er også på vei, med Gaga selv i regissørstolen. Ta en kikk på deler av teksten her:

‘When he comes to me, I am ready/ I’ll wash his feet with my hair if he needs/ Forgive him when his tongue lies through his brain/ Even after three times, he betrays me/ I’ll bring him down, a king with no crown.’

Tags: , , ,

Del "Lady Gaga tar til landeveien"
 

28 kommentarer på “Lady Gaga tar til landeveien”

 1. Janne sier:

  Jeg trodde ikke jeg likte country, men denne er flott som faen. Håper hun nå også får creds i countrymiljøet i USA (:

 2. Hank sier:

  Like mye country som det Dimmu Borgir er black metal.

 3. Moses sier:

  for ikke å si dette er musikk også for folk som liker som musikk he he, men det er noe med et eller annet spekter/sfære av country-musikk som jeg opplever rett og slett appelerer til oss alle, til menneskeheten som sådan, egentlig utrolig at det er slik, men enn så lenge mener jeg at dette er sant, om ikke noen andre har noen gode mot-eksempler?

 4. Monica sier:

  Synes denne versjonen faktisk er bedre enn originalen. Rytmen, stemmen ja alt stemme godt her.

 5. sondre sier:

  Dette er vel akkurat samme vokal oms i orginalen? litt steel gitar og munspill. Ikke litt country.

 6. FrodeFF sier:

  Må igjen få påpeke at Redaksjonen trolig mangler kunnskap om temaet musikk og burde derfor bytte jobb med Dorthe Skappel. To grunner til dette er.

  A:
  Dette er bare så langt ifra country som man kan komme. Pop-rock kan det skli inn under hvis man strekker rock-genren langt nok.

  B:
  Det å sitere litt av teksten er etter min mening et fortvilet forsøk på å virke seriøs i jobben. Mens det teksten understreker er som ved resten av Lady Gagas «show»; SEX SELGER. Og det har ingenting med musikk å gjøre.

  En som setter seg ned for å høre på lyrikk og/eller musikk vil neppe velge Lady Gaga med mindre vedkommende har blitt hjernevasket (les; hørt for mykje p3). Hvis ingen gir Redaksjonen særlig irettesettelse eller rett og slett sparken, har eg ingen tro på NRK som en ansvarlig medie-institusjon lenger.

  • Rebecca Black sier:

   Enig.

  • martin sier:

   Det er greit med kritikk, men å stille ultimatum for dette er hysterisk.

   Ein anna ting er at du bør høyra musikk med Lady Gaga. Eg trudde heller ikkje at ho var nokon artist, men berre ei kom-og-sjå-på-meg-dame. Eg vart forbløffa over kor dyktig musikar ho er. Høyr på dette her. Lady Gaga har x-faktoren. Sånn er det. Ho kan spjåka seg ut. Ho treng ikkje å overtyda meg om at ho kan sin musikk.

   Eg synst at Lady Gaga er ein dyktig artist. Ho har x-faktoren. Heile branjsesirkuset jobbar for ho. Ho er kvinne. Ho er både råsøt og råsexy.

  • J-P sier:

   Dette er helt grei pop-country à la Shania Twain osv. Og at de små monstrene liker dette er ikke overraskende. ;)

   • Per Magne Kjelsø sier:

    Jeg er sterkt uenig med deg FrodeFF (ikke med punkt A, har ikke hørt versjonen). Det er ingen som har rett til å bestemme hva som er dårlig eller bra musikk. Det finnes heller ingen definisjon av hva som er bra eller dårlig musikk, noe som blir påvist av alle anmelderne rundt om kring her i landet. Folk er forskjellige, deal with it! Sex selger ja – definitivt, og det har det gjort helt siden popkulturens opprinnelse. Så hvorfor du skal ta din frustrasjon ut på Lady Gaga via lydverkets kommentarfelt har jeg ingen forståelse for.

    Det at du kritiserer lydverket på denne måten synes jeg også er veldig finurlig. Lady Gaga opptar de fleste som driver med musikk. Hun er tross alt en av verdens mest populære artister, og hennes siste plate «The Fame Monster» har fått veldig mye god omtale.

    Og nei, jeg synes ikke Lady Gaga er bra :)

 7. Sophie sier:

  LoL,dette er jo ikke ekte country en gang!

 8. Johnny 99 sier:

  Grei låt, godt spilt, dårlig vokal. So be it!

 9. Quale sier:

  Country, ikke country… Er det virkelig noen som har problemer med å få tak i Nashville assosiasjonene når de hører dette lydbildet?
  Det er DET som menes med country i denne sammenhengen. Resten er kun av akademisk interesse og har lite med virkelighetens verden anno 2011 å gjøre er jeg redd.

 10. Gromp sier:

  Dette er søppel! Og de som kaller dette for country bekrefter ikke annet enn sin store mangel på kunnskap om musikk.

 11. Thomas sier:

  Hallo! Syns folk burde være litt grei med Lady Gaga her. Han er tross alt en dyktig musiker.

 12. Sint nordlending sier:

  Hei, «redaksjonen». Kvaliteten på det mange av dere skribenter lirer av dere på denne siden er vel ikke noe å skryte av. For å være helt ærlig er 95 % av det søppel! Mange av dere eier jo ikke personlighet eller «spenning» i noe av dere skriver. Det er bare platte, teite duste «saker». Musikkanmelderen i den lille lokalavisa vår er mer interessant enn dere. Faktisk så fortjener han deres «publikum». Egon Holstad er Norges beste musikkanmelder, og mye bedre skribent enn noen av dere fjompenisser.

  Dere har også ødelagt programmet på TV! Etter at Mona B. Riise gikk av har programmet bare vært DRITT. Sabla synd, for Asbjørn Slettemark er en troverdig fyr med en viss dybde. Korte, overfladiske saker og generelt teit setting ødelegger alt. Og hva er vitsen med publikum?!

  Og til resten av P3: Faen jeg er lei av dere og den jævla dårlige musikklista som går på repeat dagen lang. Robyn, The Wombats, Eva & The Cockmaker etc. Bare elendig «indie»-pop og overhypa datamusikk. Det er gørrkjedelig å høre på, men det er jo så «hipt». ÆSJ!

  Nei. Fy flate. RIP MUSIC!

 13. Sint nordlending sier:

  Og ja, nå sitter en eller annen 13 år gammel smartass klar med en «vits å bruke tid på noe du ikke liker»-kommentar. Ja, det gidder jeg faktisk. Skyt meg i foten da, din lille kødd. Jeg hater forresten electronica og lykke li og. RAAAAAAGE

 14. Enkelte her later til å mene at kvinnelige artister som tør å profilere seg litt annerledes UMULIG kan være gode på musikk.
  Dette er nedlatende ovenfor artistene spesielt, og kvinner som gruppe generelt.

 15. Ivan sier:

  Vas vas vas, spar mei for detta vær så snill!

 16. Margit May sier:

  Jeg liker ikke den første versjonen av «Born This Way». Men country road versjonen digger jeg! : D

 17. Ståle sier:

  Likte dette, ikke meg imot om dette blir spillt på radio iallefall.

 18. [...] Lady Gaga  – “Born This Way (Country Road Version)” [...]

 19. Ronny Søgård sier:

  Dette er så jævlig langt i fra Countrymusikk som man kommer. Musikk UTEN sjel er hva dette er. Jeg sier som Dale Watson: That`s country my ass! Lytt til Hank Williams, Merle Haggard, Lefty Frizzell eller Emmylou Harris, der har dere ordentlig god Countrymusikk. Problemet med Countrybransjen i blant annet Nashville i dag er at de lager ikke musikk for Countryfans lenger, de spyr ut musikk til popfans, såkalt popcountry. To make good Country music, you got to eat it, breath it, feel it. Det gjør definitivt ikke Lady Gaga og hennes pengegriske folk.

Legg igjen en kommentar