Hove i rødt, hvitt og rått

Hove i rødt, hvitt og rått

Her er Lydverket-redaksjonens guide til de norske artistene på Hovefestivalen i neste uke.

Skrevet av:
Publisert 19:15 27 juni, 2010

Les også: Lydverkets guide til Hovefestivalen

Marius Asp, vaktsjef og anmelder:

Hypertext

Campingscenen, tirsdag kl. 14.20

Jeg har ikke noe nært forhold til Haugesund-bandet Hypertext, men det lille jeg har hørt av dem gir grunn til forventninger på Hove: Sterke låter solid plantet i den gitarorienterte, hakkete delen av indietradisjonen, med årets leverandør av sensasjonell kunstpop, Susanne Sundfør, som ikke-så-veldig-hemmelig vokalvåpen.

Her er hun bare en av gutta, dog (bokstavelig talt – se videoen under); Hypertext oppleves i stor grad som et riffsterkt, dronete kollektiv med en rev lurende bak det finstilte øret.

 

Asbjørn Slettemark, Programleder:

Shot At Dawn

Amfiscenen, torsdag kl. 16.30

Har du sett den reklamen for Bergene Nøtter hvor to metal/emokids synser om nyvinningen fra sjokogiganten? På capen til han ene står det HIGH FIVE? Hm? Det er merch fra Shot At Dawn, et Oslo-basert metalband som har fått altfor lite oppmerksomhet. På Hove kommer de på papiret litt i solskyggen av Kvelertak, men om du trenger blytunge vers, kjappe refreng og flere breakdowns enn på en Unearth/Hatebreed-dobbelheader, da er Shot At Dawn bandet for deg. High five!

 

Amund Grepperud, produsent:

Cold Mailman

Campingscenen, tirsdag kl. 13.00

Cold Mailman kommer fra Bodø, bor i Oslo, og har fått oppgaven det er å innlede festiavaluka på Hoves første dag. Bandet spiller på Campingscenen klokka ett, og den litt seige, søvnige indiepopen deres bør passe perfekt til et piknik-på-grasset vorspiel, før alvoret starter på hovedscenene et par timer seinere. Brødrene Bowitz og gjengen kommer med andreplata til høsten, på bestekompisene i Kråkesølv sitt plateselskap, der finner du muligens en studioversjon av denne:

Trine Jørgensen Aandahl, anmelder:

Kvelertak

Hovescenen, tirsdag kl.17.00

Årets mest velfortjente hype? Norske Kvelertak er ett av få band som kan klare å lage magi til tross for at de er satt opp til å spille på Hoves største scene på høylys dag. Den rykende ferske debutplata viser at de hardslående, men joviale rogalendingene utvilsomt har laget en av årets beste norske utgivelser. Legg til tidligere live-erfaringer med dem, og alt tyder på at vi kan vente oss en intens konsertopplevelse der headbanging møter allsang i skjønn forening og det aller helst bør skåles i mjød.

Njål Engesæth, reporter:

Moddi

Teltscenen, torsdag kl. 17.30

Halv seks på torsdag er nok flesteparten av Hovedeltakerne opptatt av å ligge på gresset og drikke øl i det som forhåpentligvis er blendende solskinn. Det kan være et fint tidspunkt å gå innendørs. For på det tidspunktet går Moddi på Teltscenen. Det fins et tid og sted for alt, og jeg mener at Moddi kler best de intime scenene og et publikum som ikke er dritings. Etter noen dager på festivalkjøret, kan det være greit å roe nervene med litt melankolsk drømmepop. Og er du lei av Hove-hipstere, kan den beste medisinen være en avholdsmann fra Senja med trekkspill.

Se Lydverkets reportasje med Moddi her.

Ruben Gran, programleder:

Social Suicide

Amfiscenen, onsdag kl. 16.30

Mange har savnet noen verdige arvtagere etter at JR Ewing la inn hardcoreårene i 2006. Av nye, unge band har få vært omtalt som nettopp dét i like stor grad som de fire bergenserne i Social Suicide. Screamo, hardcore eller punk – de har ingredienser av alt det, i tillegg til lett metalstrøssel, som man vil høre når det nylig ferdiginnspilte debutalbumet deres kommer. Eller på Hove.

Med en bunke ferskt materiale i sekken, og selvsagt singelen og Urørt-slageren ”Fifth Man On A Dead Man’s Grave”, er de sannsynligvis usannsynlig spillekåte innfor Hove. Når de i utgangspunktet allerede er et liveband i full blomst, med smekre spilleferdigheter og herlig hektisk energi og tilstedeværelse på og omkring scenen, bør det merkes av i kalenderen med det samme. 30. juni, kl 16.30.

Hør Social Suicide på Lydverket.

Ellen Ramstad, anmelder:

Serena-Maneesh

Teltscenen, fredag kl. 21.30

Blant de mer etablerte, norske artistene som spiller på Hove i år har vi Serena Maneesh. Emil Nikolaisen & co har varmet opp til Hove med både USA- og Europa-turné, så jeg forventer å se bandet i toppform når de spiller i Teltet fredag kveld.  De spilte fletta av Lydverket og Internasjonalen tidligere i år, og i mars slapp de den strålende skiva S-M No 2: Abyss in D-Minor.

Les hva Lydverkets anmelder synes om det han kaller «kosmisk skittenblues, hypnotiske rytmemønstre og seig, psykedelisk pop ».

Dette kan bli både storslått og magisk. Jeg gleder meg i hvert fall til å nok en gang la meg forføre av Serena Maneesh.

Mari Garås Monsson, Urørt:

Proviant Audio

Campingscenen, torsdag kl. 13.00

Det purunge produsenttalentet Mathias Stubø (18) er et navn man bør skrive seg bak øret først som sist. Han fikk sitt første trommesett som tre-åring og fattet interesse for elektronisk musikk før han fylte 10.

Tidligere i år var han nominert til Årets Urørt og det har allerede begynt å gå gjetord om hans elleville konserter det siste året. Personlig står konserten under Bylarm i år som et foreløpig høydepunkt med Proviant Audio. Makan til frisk og oppjazza soul-disco i særklasse skal du leite lenge etter, og sammen med sitt liveband kommer han til å filleriste publikum med dansbare toner på campingscenen torsdag. Se for deg Jaga Jazzist i ung versjon som smelter sammen med tidlig Røyksopp, rist det sammen med en god dose funky rytmer og du har et liten smakebit av det som venter deg.

Sjekk ut Proviant Audios Urørt-profil her.

Tips – sjekk ut låta «High Five» eller «Hey, Let’s Do It».

Gå heller ikke glipp av Forza, et spennende band som starta opp som en trommegruppe på et asylmottak i Bergen tidlig på 2000-tallet. De harutvikla seg til å bli en fest uten like, og syvmannsbandet byr på en apetittvekkende og sjelfull blanding av balkan, rock, hip-hop, reggae og folk og vestlig popmusikk.

Sjekk ut Forzas Urørt-profil her.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Hove i rødt, hvitt og rått"
 

6 kommentarer på “Hove i rødt, hvitt og rått”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Shot At Dawn, NRK Lydverket. NRK Lydverket said: Hove i rødt, hvitt og rått: Les også: Lydverkets guide til Hovefestivalen Marius Asp, vaktsjef og anmelder: Hype… http://bit.ly/aHGybR [...]

  2. [...] Les også: Lydverkets guide til de norske artistene på Hove [...]

  3. [...] Les: Hove i rødt, hvitt og blått. [...]

  4. [...] Om du er på Hove anbefaler vi å kikke på disse to guidene; nemlig hvilke internasjonale band du bør se på festivalen, og Lydverkets guide til de beste norske banda. [...]

  5. [...] Og vår guide til festivalens norske band; Hove i rødt, hvitt og rått. [...]

  6. Gabba sier:

    Hvorfor var ikke Honningbarna her? Sløvt.

Legg igjen en kommentar