Eurosonic 2010: Look to Norway

Den hollandske bransjefestivalen Eurosonic har fått øynene opp for musikklivet i Norge. Festivalsjef Peter Smidt annonserer at Eurosonic 2010 vil stå i Norges tegn, 3 dager til ende. Festivalen som i fjor samlet 2.500 journalister og 250 band til en 3 dager lang blanding av seminarer og konserter, vil til neste år sette opp egne […]

Skrevet av:
Publisert 16:29 9 juni, 2009
Eurosonic Noordenslag

Eurosonic Noordenslag

Den hollandske bransjefestivalen Eurosonic har fått øynene opp for musikklivet i Norge. Festivalsjef Peter Smidt annonserer at Eurosonic 2010 vil stå i Norges tegn, 3 dager til ende.

Festivalen som i fjor samlet 2.500 journalister og 250 band til en 3 dager lang blanding av seminarer og konserter, vil til neste år sette opp egne kurs rettet mot «doing business with Norway».

I et presseskriv begrunner Smidt valget ved å trekke fram den nylige internasjonale suksessen til artistene Ida Maria, Madcon, Casiokids, Lindstrøm, Datarock, Jaga Jazzist, Mayhem og Immortal. Et knippe artister med relativt stor sjangerbredde, hvis suksess han ser på som et direkte resultat av målrettet arbeid for å pushe norsk musikk  fra aktører som Music Export Norway, NRK P3 og norske festivaler.

«Reasons enough to look forward to the focus on Norway», avslutter han.

Det fullstendige programet for Norges-fokuset vil bli prestentert på Øyafestivalen 14. august.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Eurosonic 2010: Look to Norway"
 

1 kommentar på “Eurosonic 2010: Look to Norway”

  1. sonya sier:

    kool!
    hyggelig at norge også kan være up and coming, og ikke bare være kjent for a-ha! (men det er jo fint å vere kjent for de også.)

Legg igjen en kommentar