En stille revolusjon

En stille revolusjon

Vi har snakket med James Blake og Jamie Woon – to britiske stjerneskudd som i kjølvannet av dubstep-bølgen lager musikk etter mottoet «stille er det nye høyt».

Skrevet av:
Publisert 10:04 14 mars, 2011

Det er noe på gang i England. Etter at utviklingen har tatt den elektroniske sjangeren dubstep fra Londons undergrunn til massekulturen og hitlistene, har det nå dukket opp artister som, inspirert av den samme musikken, tar det hele ned igjen. Heeelt ned.

Da britiske James Blake nylig ga ut sin første plate, begeistret han musikkentusiaster i både hjemland og utland – ikke minst Lydverkets anmelder – med sin vakre stemme ikledd usedvanlig minimalistiske, elektroniske produksjoner.

Den 22 år gamle London-gutten hadde allerede gjort seg bemerket med tre EP-utgivelser som kom på løpende bånd gjennom 2010. Sammen med den oppsiktsvekkende, nedstrippede versjonen av Feists «Limit To Your Love» som varmet opp til albumslippet, var det mer enn nok til å få Lydverket til å smykke ham med en «Lydverket elsker»-utmerkelse.

Her hører du Blake snakke om hvordan hans «Limit To Your Love» ble til etter at han hørte Feists 2007-utgivelse The Reminder, og hvilken betydning Londons dubstep-scene har hatt for ham:

James Blake

Men James Blake er ikke den eneste London-karen som lager rolig, elektronisk musikk anført av en sjelfull og følsom stemme. Jamie Woon-låta «Night Air» har du hørt spilt på P3 en god stund allerede, og det med god grunn:

Woon startet karrieren som singer/songwriter på Londons mange barer, men på samme måte som Blake begynte han etter hvert å kombinere synginga med en gryende interesse for å produsere elektronisk musikk. Og den interessen hadde altså oppstått med dubstep-scenen som bakteppe, forteller han i dette intervjuet:

Intervju Jamie Woon

Woons debutalbum kommer tidlig i april. Der finner du også nylig P3-listede «Lady Luck«.

Tags: , , , , , , ,

Del "En stille revolusjon"
 

4 kommentarer på “En stille revolusjon”

  1. [...] James Blake er derimot som en særdeles behagelig drøm. Det ér riktignok noe fjasete i seg selv med kirkekonserter. Det skyggesettes når det gjøres som Twin Shadow i Central Presbyterian Church tidligere denne uken. Når James Blake avslutter den seansen upåklagelig etter han. Når James Blake innfrir enhver forventning knyttet til den sjelfulle minimalismen hans i konsertformat. James Blake i Central Presbyterian Church – SXSW 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3 [...]

  2. [...] Av de fire er definitivt James Blake (22) og Jamie Woon (28) de to med likest bakgrunn, ettersom begge kommer fra London og begynte å produsere elektronisk musikk inspirert av byens vitale dubstep-scene. [...]

  3. [...] av årets stjerneskudd heter James Blake, og i begynnelsen av året spilte han inn sin egen versjon av Joni Mitchells “A Case of [...]

Legg igjen en kommentar