Festivaldeltakere på årets Electric Daisy Carnival. (Foto: AP/Scanpix)

Festivaldeltakere på årets Electric Daisy Carnival. (Foto: AP/Scanpix)

Dødsfall stopper ikke festival

Electric Daisy Festivals arrangører vil ha seg frabedt ansvar for dødsfall i sammenheng med deres arrangement.

Skrevet av:
Publisert 11:37 20 juni, 2012
Bilde hentet fra festivalens hjemmeside. (Foto: Promo/electricdaisycarnival.com)

Bilde hentet fra festivalens hjemmeside. (Foto: Promo/electricdaisycarnival.com)

Tidligere denne måneden døde to festivaldeltakereElectric Daisy Carnival. Dødsfallene skjedde i de tidlige morgentimene i sammenheng med festivalen som avholdes i Las Vegas.

En medisinstudent hoppet ut av 27. etasje i en nærliggende hotell, etter sigende etter å ha inntatt ecstasy på festivalen. En annen deltaker, en 31-åring fra Florida, ble truffet av en lastebil i nærheten av festivalen og døde på et lokalt sykehus lørdag morgen etter å ha blitt behandlet av på stedet. Las Vegas-politiet sier at han hadde drukket alkohol.

Til tross for disse tragediene sier imidlertid Erika Raney, EDCs talskvinne, at selskapet har rikelig med sikkerhet og medisinsk personell tilstede på festivalen og dermed kan ikke arrangørene holdes ansvarlig for dødsfallene.

- De to tragediene skjedde utenfor festivalområdet og utenfor Insomniacs kontroll (produsent for EDC, journ. anm.). Disse hendelsene ikke vil true EDCs fremtid i Las Vegas, sier Raney til AP.

Les: OL ødelegger for festivaler
Les: Festivalsommerens fineste
Sjekk ut: Lydverkets store festivalguide
Les: Fem musikkprofiler om hva de gleder seg mest til i sommer

Det er ikke første gang EDC har opplevd dødsfall under deres arrangement. I 2010 døde en femten år gammel jente av overdose på festivalen som da ble arrangert i Los Angeles Memorial Coliseum. En nitten år gammel mann døde på festivalen i fjor, denne gangen da det ble avholdt i Dallas. To dusin mennesker ble sendt til sykehuset dette året i sammenheng med festivalen.

Electric Daisy Carnival har opplevd flere problemer de siste årene. Pasquale Rotella, konsernsjefen for Insomniac, ble tidligere i år arrestert i lag med fem andre i Los Angeles. Siktelsen gikk ut på korrupsjonsanklager som involverte 29 tilfeller av bestikkelser, underslag, sammensvergelse og interessekonflikt.

Tags: , ,

Del "Dødsfall stopper ikke festival"

Legg igjen en kommentar