OL i London fører til festival-avlysninger over hele England. (Foto: Reuters/Scanpix)

OL i London fører til festival-avlysninger over hele England. (Foto: Reuters/Scanpix)

OL ødelegger for festivaler

Festivaler over hele England må avlyse grunnet sommelekene.

Skrevet av:
Publisert 11:35 13 juni, 2012

London-OL som arrangeres i perioden 27. juli og 12. august, har ført til at mange musikkfestivaler over hele England blir kansellert, melder BBC.

Arragørene for festivalene hevder de ikke kan konkurrere med sommerlekene.

Les: 12 festivaler avlyst som følge av økonomisk nedgangstid
Les: Les hva fem musikkprofiler gleder seg mest til i sommer!
Sjekk ut: Lydverkets store festivalguide

Blant annet har Innocent Drinks annonsert at de har avlyst sin festival grunnet dårlig billettsalg. I tillegg har Scipmylo Festival, en kultur- og humorfestival som skulle bli arrangert i løpet av sommeren, blitt satt på vent. Scipmylo tilbyr billettrefusjoner for de som allerede har kjøpt billetter. Festivalarrangører sier på sin Facebook-side at de håper å «redde» festivalen.

Middlesbroughs Intro Music Festival ble også avlyst etter at kommunens budsjett ble kuttet som en følge av OL. Byrådet i Middlesbrough sa ressursene vil bli fokusert på OL istedet.

Alex James` festival er avlyst som følge av OL. (Foto: AP/Scanpix)

Alex James` festival er avlyst som følge av OL. (Foto: AP/Scanpix)

Alex James, Blur-bassist og Jimmy Doherty, bonde og programleder, har – fram til nå – hatt en årlig festival som ble avholdt på gårdene deres. Nå er denne, Harvest Festival, også avlyst som en følge av OL i London, og arrangørene er satt under administrasjon.

I januar sa arragørene av Big Chill Festival at OL hadde påvirket «artist-tilgjengeligheten» og dermed resultert i avlysning. The Big Chill har pågått siden 1994. Måneden etter avblåste arrangørene av Cowley Road Carnival, en årlig begivenhet i Oxford, for å unngå «festival fatigue» (festivaltretthet). I mars kom det nok en avlysningsmelding da Rockefestival Sonisphere ble kansellert. Arrangørene forklarte at det er «et meget utfordrende år».

Tags: , , , , , , , , ,

Del "OL ødelegger for festivaler"
 

4 kommentarer på “OL ødelegger for festivaler”

  1. Demos Demoso sier:

    Null å sørge over. Festivaler er det uansett en sann overflode av i alle europeiske land.

  2. Anonym sier:

    Sant så Sant. 

    Jeg gleder meg til Bodoairshow.no til helga(riktignok ikke en festival, men skandianavias største airshow) og SÅ parkenfestivalen i August. 2 av årets høydepunkt

  3. ikke glem glastonbury, den er også avlyst i år på grunn av Ol….

  4. [...] OL ødelegger for festivaler Les: Festivalsommerens fineste Sjekk ut: Lydverkets store festivalguide Les: Fem musikkprofiler om [...]

Legg igjen en kommentar