FOTO: Nils Kristian Thompson Eikeland.

FOTO: Nils Kristian Thompson Eikeland.

Den enklere andreplata

Men på et tidspunkt var Anne Lise Frøkedal usikker på om Harrys Gym sitt nye album var noe bra i det hele tatt.

Skrevet av:
Publisert 8:40 6 september, 2010

Plate nummer to fra firkløveret i Harrys Gym var enklere å lage enn deres første selvtitulerte album. Men det betyr ikke nødvendigvis at det var lett.

- Det var et lite mirakel at vi ble ferdig med den første platen, så det skulle noe til for at det ble verre denne gangen, sier frontkvinne Anne Lise Frøkedal.

I første runden gjorde de det meste selv, mens på nye What Was Ours Can’t Be Yours, har Harrys Gym fått inn internasjonale navn på produksjonssiden. Det har hjulpet på prosessen, skal vi tro vokalisten.

- Av erfaring fra forrige plata, så visste vi at det ville bli mindre hyl og skrik i studio hvis vi hadde med et nøytralt element.

Det nøytrale elementet er den Londonbaserte produsenten James Rutledge. Men før han ble med på laget, så måtte Frøkedal ta en telefon hun gruet seg litt til.

- Jeg vet ikke alltid hva jeg skal snakke med sånne produsenttyper om, men så bare pratet vi i to timer og det gikk helt av seg selv. Nå har han blitt en god venn.

Mer elektronisk

Rutledge har jobbet med navn som Four Tet, Radiohead, MGMT og Bloc Party, og mye av arbeidet han har gjort er remiksing. Produsentens bakgrunn var grunnen til at Harrys Gym ville ha han med, og det har nok dyttet den nye platen i en mer elektronisk retning.

- Jeg tror ikke soundet vårt har forandret seg radikalt, men det er nok flere elektroniske elementer på en del av låtene, sier Frøkedal.

Selv om denne runden var enklere for Harrys Gym enn den første, så gikk det ikke fullstendig knirkefritt. Som Frøkedal forklarer så hender det at man graver seg litt for langt ned.

- På et tidspunkt trodde jeg ikke noen kom til å like det i det hele tatt, for jeg var jammen ikke sikker på om jeg likte det selv engang. Da hadde jeg vært for lenge i studio tror jeg.

Hør hva Lydverkets anmelder mener om Harrys Gym sin nye plate i kveldens radiosending klokka 20 på P3.

Tidligere i år ble bandets konsert på Nationaltheateret anmeldt av Lydverket – les den her.

Første singelen fra albumet heter «Old Man», og den kan du høre her:

Tags: , , , , ,

Del "Den enklere andreplata"
 

2 kommentarer på “Den enklere andreplata”

  1. [...] remikser og arbeid med artister som Fever Ray, Kevin Shields (My Bloody Valentine) og Radiohead. Frøkedal mener dette kan ha bidratt til flere elektroniske elementer på en del av låtene, og det er definitivt tydelig elektronikk på mange av sporene her. “No [...]

Legg igjen en kommentar