Lady Gaga. Foto: Scanpix / Francois Guillot, AFP Photo.

Lady Gaga. Foto: Scanpix / Francois Guillot, AFP Photo.

Den best betalte dama

Gjett hvem som har sopt inn mest cash det siste året…

Skrevet av:
Publisert 15:33 15 desember, 2011
Taylor Swift tjente «bare» 45 millioner dollar det siste året. Foto: Scanpix / Charles Sykes, AP Photo.

Taylor Swift tjente «bare» 45 millioner dollar det siste året. Foto: Scanpix / Charles Sykes, AP Photo.

Som du sikkert har fått med deg er magasinet Forbes det fremste på å liste opp hvem som tjener mest penger her i verden. Tidligere i år slo de blant annet fast at Lady Gaga er den mektigste kjendisen på kloden, mens The Guardian mente at Adele er den mest innflytelsesrike.

Nå har økonomimagasinet igjen slått til med ei liste, og konstaterer at Lady Gaga ikke bare er mektig – hun soper inn rimelig greit med penger også.

- Mange ganger tjener folk mer penger enn de antagelig noen gang ville kunne vite hvordan de skulle få til å bruke opp, sa Gaga til Forbes tidligere i høst.

Katy Perry. Foto: Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.

Katy Perry. Foto: Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.

For Gaga, som kun er nominert til én Grammy-pris, stakk av med fire MTV Europe Music-priser tidligere i år, kan se pengene trille inn på konto. I løpet av 2011 skal Born this way-sangeren ha tjent omkring 90 millioner dollar, eller drøyt 540 millioner norske kroner. Noe som gjør henne til den kvinnelige artisten med aller høyest inntekt dette året, ifølge Forbes.

Hun tjente dermed dobbelt så mye som Taylor Swift på andreplass, med 45 millioner dollar og Katy Perry som tjente én million mindre på tredje.

Eneste britiske artist på lista er Adele som har dratt inn 18 millioner dollar i år, eller omkring 108 millioner kroner.

Her er de 10 best betalte kvinnelige artistene i 2011:

01. Lady Gaga – 90 millioner dollar
02. Taylor Swift – 45 millioner dollar
03. Katy Perry – 44 millioner dollar
04. Beyonce Knowles – 35 millioner dollar
05. Rihanna – 29 millioner dollar
06. Pink – 22 millioner dollar
07. Carrie Underwood – 20 millioner dollar
08. Celine Dion – 19 millioner dollar
09. Adele – 18 millioner dollar
10. Alicia Keys – 10 millioner dollar
10. Britney Spears - 10 millioner dollar

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Den best betalte dama"
 

23 kommentarer på “Den best betalte dama”

 1. Anonym sier:

  Og artistene hyler over pirat kopiering,  kiss my axx…

  • Anonym sier:

   plateselskapene hyler, er ikke mange artister som hyler. Metallica er en av de…!

   • Anonym sier:

    Da følger du dårlig med, seneste jeg så var de artistene som trakk seg fra spotify pga dårlig betaling,  så de hyler i kor i så tilfelle….

    • Anonym sier:

     det er da rettet kun mot inntektene fra spotify.

     • Anonym sier:

      Siden du absolut skal kverulere over alt du leser så får du lista over det Norske hylekoret her, utenlanske blir for mange og nevne… http://multimedia.api.no/www.an.no/archive/01123/artistliste_1123369a.pdf
      120 Days
      55 Escape
      Morten Abel
      Al Deloner (Midnight Choir)
      Steinar Albrigtsen-Åge Aleksandersen
      Christel Alsos
      A-Moe
      Maj Britt Andersen
      Marianne Antonsen
      Kristin Asbjørnsen
      Håkon Berge
      Margaret Berger
      Ragnar Bjerkreim
      Blind Archery Club
      Robert Buraas
      BWY (Black White Yellow)
      Helene Bøksle
      CC Cowboys
      Charite
      Mira Craig
      D’Sound
      Olav Dale
      DDE
      De Lillos’85
      Anneli DreckerThomas DybdahlBjørn EidsvågEphemeraErik og KrissErik FaberHans Inge FagervikKjell FjalsettJonas FjeldFountainheadsAlejandro FuentesAnja GarbarekThe GrandMarte HeggelundThom HellHellbilliesArve HenriksenMarian Aas HansenBendik HofsethAskil HolmGeir HolmsenSivert HøyemInner MotionRonnie JacobsenPer Oddvar JohansenIngrid JohnsKaizers OrchestraFinn KalvikKarpe DiemVenke KnutsonKohinoorMarit LarsenSondre LercheLilyjetsEspen LindLumskLuxus LeverposteiMadcomMadrugadaMagnetMaria MenaMOINi LivElvira NikolaisenKurt NilsenOdd NordstogaNUDNumber Seven DeliBerit OpheimPleasurePost ScriptumAnne Grete PreusAnne Hilde ReigstadArve ReigstadHildegunn Garnes Reigstad,Ingelin Garnes ReigstadRein AlexanderErlend RopstadSandtorv, ChristineThe SchoolKarl SeglemSevenSirkusSkambanktAnita SkorganRidar SkårSolveig SlettahjellSolveigSomebody’s DarlingSomething SallyJorun StiansenStonegardStåle StorløkkenThore ThomassenOle ThomsenTommy TeeKjell Inge TorgersenTrang FødselVampAnette VedvikThe Violent YearsWig WamUnni Wilhelmsen,WintaSissy WishWisnuAleksander WithBertine ZetlitzTone Damli AabergeKnut Aafløy

 2. Kåre Poosz sier:

  lenge leve den dårlige smaken.hurra……

 3. Anonym sier:

  Pizza Grandiosa selger også godt. Og det er ok.

  Om produktet er bra eller ikke gjenspeiles ikke i salgstall.

  • Tom Weeee sier:

   En noe artig konklusjon, Vognhild. Hvordan kan egentlig et produkts kvalitet gjenspeiles, om ikke gjennom antall mennesker som konsumerer det med stor glede? Jeg er ikke noe kjempefan av Gaga, men hun selger ut massive verdensturneer som strekker seg fra Los Angeles i vest til Sydney i øst, hun har over en milliard views på YouTube og har solgt over fem millioner eksemplarer av sin nyeste plate.

   Man kan selvsagt sitte på sin høye hest med nesa i sky og si at det hun skaper bare er makkverk, men faktum er at musikk og andre kunstformer tas inn på en høyst subjektiv måte, og vår persepsjon av dette er det som betyr noe, ikke hvorvidt en bedreviter foretrekker gåselever og Miles Davis’ «Kind of Blue» fremfor Grandiosa og Gagas «Born This Way».

 4. Overskriften var at en eller annen hadde tjent over en halv Milliard? Og hvem er det? Er ikke på top|0 lista. Har dere glemt den personen?

 5. SynthTrollet sier:

  Hun er rimelig lik Nina Hagen stilmessig på det bildet der.

 6. Anonym sier:

  Hva F**EN……. gjør Celine Dion på den lista…..!!!! Intet nytt fra den dama, i alle fall

  • Anonym sier:

   Hva faen gjør alle de på den lista. Ingen fortjener så mye penger, uansett hva du gjør. Og i hvert fall ikke som frontfigur for en makedsføringskampanje, slik som disse artistene er.

  • Kristine sier:

   Trenger ikke å gi ut noe for å dra inn penger. Hørt om å holde konserter? Synes heller ikke det er rart at en av historiens beste vokalister er på den lista.

 7. Anonym sier:

  Finns jo penger i verden da!
  Det måtte vært tragisk og blitt skikkelig rik uten et verdig formål og bruke dem på, og da tenker jeg ikke på U-hjelp til støtte for fattigdom og korrupsjon.

  En styrtrik mann/kvinne i et fattig land er vel omtrent som et omvendt vinnerlodd. Face to face med sjelens anskuelser blir det et tapslodd.

  Som det nå er, hva blir pengene brukt til?
  Til bomber og granater og F-16 fly?
  Et sted må jo alle pengene fra de som har penger ende.

  Eller brukt på en endeløs rekke bodygarder på privat basis?
  Og bomber sluppet i hoder på folk og fe rundt forbi på landsbasis?

 8. Abih sier:

  Nrk dere må slutte reklamere til feminst fagaga =lady gaga…..

 9. [...] er den som soper inn aller mest cash av alle damer i showbiz og en av de mest innflytelsesrike artistene de siste årene. Hun er [...]

 10. [...] vekk oversikter over hvilke artister som tjener mest, og Lady Gaga ligger på toppen av flere slike oversikter. Magasinet Forbes mener at hun i 2011 sopte inn hele 90 millioner dollar, eller drøyt 518 [...]

 11. [...] Lady Gaga best betalt i 2011 Les: Gaga og Bieber til [...]

Legg igjen en kommentar