Biblemode Youth Philippines protesterte mot Lady Gaga før hennes konsert i Manila. (Foto: NTB/Scanpix)

Biblemode Youth Philippines protesterte mot Lady Gaga før hennes konsert i Manila. (Foto: NTB/Scanpix)

Lady Gaga tvitrer om truslene

Superstjernen møter motstand fra religiøse grupperinger og kan ende med å avlyse konserten i Jakarta.

Skrevet av:
Publisert 11:44 23 mai, 2012

Lady Gaga er ansett som et ikon for liberal kultur. Det er restriksjoner knyttet til normer, moral og religion i Indonesia. – MUIs talsmann Asrorun Niam

På tirsdag skrev Lady GagaTwitter at hun sto overfor sensur fra indonesiske myndigheter og trusler fra islamistiske grupperinger.

Indonesisk politi har uttalt at de ikke vil gi tillatelse for den planlagte konserten 3. juni i Jakarta. Grunnen er innvendinger fra islamistiske grupper, men konsertarrangørene sier de fortsatt kjemper for saken, melder AFP.

Det har blitt solgt femti tusen billetter til konserten.

Les: Nektes å spille i Indonesia
Les: Lady Gaga best betalt i 2011
Les: Gaga og Bieber til lerretet

Nitti prosent av Indonesias 240 millioner innbyggere er muslimer, noe som utgjør verdens største muslimske befolkning, dog de aller fleste praktiserer en moderat form for religionen.

Via sin Twitter-konto skrev hun at situasjonen er todelt. Hun mener at indonesiske myndigheter forlanger at hun sensurerer konserten, samtidig som religiøse ekstremister truer med vold.

Fra Lady Gagas Twitter-konto. (Skjermdump, Twitter)

Fra Lady Gagas Twitter-konto. (Skjermdump, Twitter)

Lady Gaga, her i Manila. (Foto: NTB/Scanpix)

Lady Gaga, her i Manila. (Foto: NTB/Scanpix)

Indonesisk politi sa i forrige uke at de ikke ville gi tillatelse til konserten etter å ha mottatt innvendinger mot Lady Gaga fra islamistiske grupper, inkludert National Ulema Council (MUI), landets øverste islamske organ.

Produksjonsselskapet Big Daddys advokater har uttalt at har hatt et møte på tirsdag med Jakarta-politiet for å drøfte hvilke forutsetninger må være på plass for å fullføre konserten.

- Vi jobber hardt for å oppfylle alle kravene, som er for det meste administrative. Vi har dekket nesten alle betingelsene, sier advokat Minola Sebayang til AFP.

Rikwanto, Jakartas polititalsmann, sa tirsdag at foruten å ordne diverse tillatelser, må arrangørene «sørge for at hun er anstendig kledd og ikke bryter kulturelle normer i landet».

Flere popstjerner, deriblant Beyoncé og Pussycat Dolls, har tidligere fått påpakning om å kle seg mer sømmelig for å kunne avholde konsert i Indonesia.

MUI sier på sin side at protesten mot konserten er ikke kun grunnet Gagas provoserende kjoler, men også «blasfemiske» sangtekster.

- Lady Gaga er ansett som et ikon for liberal kultur. Det er restriksjoner knyttet til normer, moral og religion i Indonesia, sier MUIs talsmann Asrorun Niam til AFP.

Hun har også møtt motstand fra Islamic Defenders Front (FPI), som mente at det ville skape kaos hvis hun fikk lov til å opptre i Indonesia. De kalte henne «djevelens budbringer som bare har på seg BH og truse på scenen».

På mandag var det demonstrasjoner fra konservative kristne i den filippinske hovedstaden Manila, men konserten ble avholdt som planlagt. Tidligere i år, lovet koreanske Association of Church Communication å «samordne en aksjon for å stoppe unge mennesker fra å bli smittet med homofili og pornografi» under stjernens konsert i Seoul.

Tags: , , ,

Del "Lady Gaga tvitrer om truslene"
 

2 kommentarer på “Lady Gaga tvitrer om truslene”

  1. BTWBall er ikke navnet på stedet hun skal ha konserten, men en forkortelse for Born This Way Ball – navnet på turneen.. :)

Legg igjen en kommentar