Bjerkaas setter pris på Lydverket

Overrasket mottok Lydverkets eminente anmelder og nettjournalist Marius Asp i dag NRKs Språkpris for 2008.

Skrevet av:
Publisert 17:56 18 november, 2008
Kringkastingsjefen priser Lydverkets Marius Asp (foto: Øyvind Solstad/NRK)

Kringkastingsjefen priser Lydverkets Marius Asp (foto: Øyvind Solstad/NRK)

Overrumplet, overrasket og litt skjelven, men også svært fornøyd og glad, mottok Lydverkets eminente anmelder og nettjournalist Marius Asp i dag NRKs Språkpris for 2008.

- Dette er kanskje feil forum å være tom for ord, sa Asp da han fikk overrakt prisen fra av kringkastingssjef i NRKS, Hans-Tore Bjerkaas.

Bjerkaas virket svært godt fornøyd med at det var en av NRKs nettjournalister som stakk av med prisen, noe resten av Lydverket-redaksjonen også er!

I følge Bjerkaas hadde juryen, bestående av noen av landets fremste språkeksperter, fått inn mange gode kandidater til årets pris, men fant det likevel enkelt å peke ut vinneren.

Her er juryens begrunnelse:

«Kandidaten skiller seg klart fra de andre nominerte kandidatene med et moderne og nyskapende språk som det er morsomt å lese. Han leker med ord og uttrykk og lager nye bildemanende sammensetninger uten å overdrive eller miste budskaps-formidlingen av syne. Tvert imot klarer han ved sine originale formuleringer og spesialkonstruerte ordvalg å klargjøre det han mener å formidle. At han likevel skriver et korrekt og moderne bokmål med grei setningsbygning og respekt for innarbeidet uttrykksmåte, vitner om en språklig bevissthet vi sjelden møter hos unge skribenter. Det er en ren nytelse og inspirasjon å lese hans tekster.

Kandidaten forstår nettets spesifikke språkkrav med mellomtitler, uthevinger og aktiv lenking både internt i nrk.no og eksternt. Han har minimalt med slurvefeil, og forholder seg bevisst til nettpublisering som sjanger i oppbyggingen av sakene sine.

Han er Lydverkets eneste rene nettjournalist og skriver både nyheter, kommentarer og typiske bloggsaker. Dessuten har han på kort tid, som leder av Lydverkets anmelderkorps, gjort deres musikkanmeldertilbud til ett av landets beste».

Om du som Lydverketblogg-bruker ikke allerede fra før av vet HVOR god Marius er så ta en titt på denne småfrekke saken her, denne flotte bloggposten her eller denne anmeldelsen.

Tags: , , , , , , ,

Del "Bjerkaas setter pris på Lydverket"
 

4 kommentarer på “Bjerkaas setter pris på Lydverket”

 1. ninanord sier:

  Grattis, makan til velfortjent pris!

 2. Jack sier:

  Gratulerer! Synes forresten at «Damien Bajs»-anmeldelsen fra fjorårets Hove er et av høydepunktene!

 3. Behnam sier:

  Grattis.

  Vel fortjent!

 4. [...] anmelder Marius Asp vurderer de nye platene til Guns  N’ Roses og The [...]

Legg igjen en kommentar