Richard D James og Julian Casablancas kommer begge til Norge til sommeren. (Montasje: Promo)

Richard D James og Julian Casablancas kommer begge til Norge til sommeren. (Montasje: Promo)

Aphex Twin til Øya, Strokes til Hove

Det er ikke slutt på sommerens festivalslipp ennå. Nå kommer elektronikalegende til Middelalderparken og indiegutter til Tromøya.

Skrevet av:
Publisert 10:44 14 april, 2011

Tidligere idag ble det klart at Richard D. James, aka Aphex Twin, skal avslutte torsdagskvelden på Øyafestivalens Sjøside-scene.

Den innovative elektronikaveteranen gjør en sjelden konsert - sin første i Oslo i dette formatet. Men det er en stund siden det kom noen ny plate fra den genierlærte mannen, selv om ryktene svirrer om en haug av materiale som er klart til utgivelse.

Men det gamle er godt, det også. Du husker nok i alle fall klassikeren «Windowlicker» fra 1999:

I mellomtiden, på en annen side av landet, føyde Hovefestivalen nettopp The Strokes til plakaten. Indiekvintetten fra New York annonserte selv sin ankomst på sine nettsider, noe som førte til at Hove måtte røpe onsdagsheadlineren tidligere enn planlagt.

Julian Casablancas og resten av The Strokes tar med seg sin nye plate Angles til skogen på Tromøya 29. juni. Se musikkvideo til singelen «Under Cover of Darkness»:

Forrige uke ble det klart at Øyafestivalen, som i år har havnet på 9. til 13. august, sikret seg sommerens kanskje største scoop, nemlig Kanye West.

Hovefestivalen på sin side skilter med massive navn som Linkin Park, Robyn, Big Boi, 30 Seconds To Mars og Kaizers Orchestra. Eventyret i Arendal skjer mellom 28. juni og 1. juli.

Les også: Roskilde letter på sløret

Les mer om festivalsommeren

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Aphex Twin til Øya, Strokes til Hove"

Legg igjen en kommentar