Religion 1 – Vitenskap 1

I den evige «kampen» mellom vitenskap og religion har det kommet en del scoringer og halvsjanser i det siste.

New Scientist melder at forbønn ikke hjelper for bedring etter hjerteoperasjon.

Jeg har lest et sted om en annen undersøkelse som derimot viser at bønn hjelper på immunsystemet, men den klarer jeg ikke å finne nå.

Det er fremdeles mange som ikke tror på vitenskapens versjon av hvordan verden og menneskene ble til. For eksempel betviler hver fjerde svenske evolusjonsteorien.

Det er mange – både strengt religiøse og innbitte vitenskapsfolk – som i denne debatten argumenterer utifra at vitenskapen skal ha klare svar på alt. Vitenskap er i bunn og grunn en metode for å tilegne seg kunnskap om verden, og utgir i motsetning til mange religioner seg ikke for å ha det endelige svaret, men fornyer seg hele tiden.

Jeg har full forståelse for at folk søker en høyere makt for å forstå den utrolig komplekse verdenen vi befinner oss i. Samtidig synes jeg religion ofte fremkaller flere spørsmål enn svar, og jeg må si at mye vitenskapsteori er vanskeligere å tro på enn en høyere makt. Noen som har prøvd å forstå kvantemekanikk?

Avsender: Eivind Grimsby Haarr

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Religion 1 – Vitenskap 1

  1. Torill Born sier:

    Håper det er rett innlegg jeg svarer på, for det sto «kommentarer» – over et annet innlegg. Men jeg prøver meg. Hvis det gjelder tro og religion, så må det jo virke overbevisende på oss som har opplevet såkalte tegn og manifestasjoner, som ikke bare gjør oss troende, men overbevist om Guds – eller Jesu Kristi eksistens. Det er mange tros-vitner som kan fortelle mange, mange hendelser og historier, herunder meg selv om oversanselige ting. Jeg tror på en allmektig Fars-kjærlighet som er altomsluttende. Jeg tror på barnets trygge forhold til en kjærlig far – som kan relateres til et menneskes trygge forhold til Gud – eller mer personlig Jesus Kristus. Det er klart det skaper en god og harmonisk følelse i ens indre liv – eller vi kan kalle det lykke, for det har med en unik indre og sikker følelse å gjøre. Min tro har også etterhvert utviklet seg til å interessere meg for kreasjonisme. Jeg leser med stor interesse en webisite som kaller seg http://www.drdino.com – som tar opp ting som vi aldri har hørt om før – og som kan finne sin logiske forklaring. Evolusjonen har mange logiske brister. Jeg skulle gjerne høre og lese mye, mye mer om kreasjonisme her i Norge – og hvis det er mulig vil jeg gjerne ha tips. Har ellers spurt i mange bokhandlere om bøker om dette temaet – men det virker å være «kjemisk rent» for slike bøker, hvilket er synd. Vi hører om millioner av år. Hvorfor ikke billioner eller trillioner. Det blir så merkelige tall, at det ender i det bisarre og blir ikke troverdig. Det er godt vi da har internett å finne fram i.

  2. Anonym sier:

    Spørsmålet burde i første omgang være om mennesklig intensjon (å ville påvirke) har en effekt på andre levende system (være det mennesker eller andre organismer). Ut fra de vitenskaplige undersøkelsene som er gjort på dette feltet, ser svaret ut til å være ja. Disse undersøkelsene har, så vidt jeg vet, ingenting med religion å gjøre.

    Følgende link kan være et bra startsted for mer informasjon: http://www.parapsych.org/faq_file2.html#14

    Organisasjonen som har denne hjemmesiden er med i AAAS ( The American Association for the Advancement of Science), som er den samme organisasjonen som gir ut tidsskriftet Science.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *