Svar til Linux-folket

Dette er to sitater fra nettmøtet etter innslaget om Apple vs Microsoft/PC:

«Du kan ikke snakke om plattformer uten og samtidig i denne debatten ta med Unix og spesielt Linux!»

«Utrolig smakløst å presentere Mac og PC som eneste alternativ. LINUX er meget utbredt og effektiv operativsystem som slår både Mac og Windows i funksjonalitet og effektivitet (…)»

Siden Linux/Unix-brukere er sjeldent dedikerte brukere hadde jeg faktisk forventet flere tilbakemeldinger.

Det er dessverre slik at hvis man skulle tatt med alle nyanser i alle saker hadde det blitt ganske kjedelig, unntatt for de som er helt spesielt interesserte. I denne saken ville vi beskrive Apple/Mac-miljøet, og sette dem opp mot PC-verdenen. «PC» betyr i denne sammenhengen en x86-prosessor-basert datamaskin, eller en såkalt «IBM-kompatibel PC«. Men for at folk flest skal forstå hva vi snakker om ble det brukt enten «Windows-PC» eller bare «PC».

En annen grunn til at det ble fokusert på Windows er at den virkelig store konfliktlinjen i data-verdenen historisk sett har vært mellom Apple og Microsoft (Se for eksempel om «Look and feel»-saken.). Selv om mange Linux-mennesker mener at Microsoft er anti-krist og roten til alt vondt er det ikke slik at folk som til vanlig bruker Windows misliker Linux.

Jeg har for øvrig selv vært på foredrag med Richard Stallman, grunnleggeren av GNU, og har veldig sansen for filosofien bak dette prosjektet.

Det kan godt tenkes at vi lager en sak på historien om Unix/GNU/Linux en gang, og da vet jeg at det i alle fall ikke blir noe problem å finne dedikerte tilhengere…

Avsender: Eivind Grimsby Haarr

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Svar til Linux-folket

  1. Nysgjerrig Per sier:

    «Utrolig smakløst å presentere Mac og PC som eneste alternativ. LINUX er meget utbredt og effektiv operativsystem som slår både Mac og Windows i funksjonalitet og effektivitet (…)» <===???!!Du mener sikkert «Utrolig smakløst å presentere kun Windows som eneste alternativ», ikke sant? eller at «Linux er meget utbredt og effektiv op.system som slår Windows i bla bla bla»! Vit at både PC og Mac har operativtsystem som heter Windows!! Er du uenig med det jeg har sagt, da bør du la være å uttale deg offentlig om maskinvarer og op.system osv. slik at ingen ler av deg.

    Mvh.

  2. Stallion Batallion sier:

    Jeg er så sinnsykt lei av det evinnelige gnålet om at Linux er bedre enn Microsoft. Vel, dere Linux folk, ta en kikk rundt dere, så ser dere at andelen til Linux ikke har blitt så stor som dere trodde for noen år tilbake. Og erkefienden deres nr.1; Microsoft; Jo de gjør det bedre enn noensinne, og selger mer Office og Windows, Servere og annet enn de noengang har gjort. Når det er sagt, så er jeg tilhenger av et økosystem innen IT, at det er masse tilbydere, og det kan vi i hvertfall si at eksisterer i dag. Dere gnåler jo selv om at det er så mye Linux programvare å velge mellom. Selv kjører jeg Windows XP, Office 2003, IE og endel annet, og jeg vet at jeg skal bytte ut Xboxen min med 360 og over på Vista når det kommer. Gleder meg!

  3. acdc rocks sier:

    æ har heile tida syntes at iMac e best sånn så det e. Mæn samtidig syns æ at det e bra med en iMac med Intel-prossesor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *