Du kan også få se Coldplay fra scenekanten. Foto: Scanpix/AP Photo/Felipe Dana.

Du kan også få se Coldplay fra scenekanten. Foto: Scanpix/AP Photo/Felipe Dana.

Vinn eksklusive Coldplay-billetter!

Neste fredag spiller Chris Martin & Co. i Oslo, med albumet Mylo Xyloto på slep. Vi deler ut billetter til din tolkning av den kørka albumtittelen.

Skrevet av:
Publisert 12:39 28 oktober, 2011

At store band spiller eksklusive konserter for sine aller største fans har vi hatt flere eksempler på det siste året. Etter plateslippet av Mylo Xyloto tidligere denne uka, som vår anmelder trillet fire øyne på terningen for, spiller selveste Coldplay på Folketeateret i Oslo neste fredag.

Som et av verdens aller største band, er det dermed spesielt at britene har valgt ut Oslo som én av kun fire europeiske byer for dette arrangementet.  Konserten er så eksklusiv at få egentlig har fått med seg at den i det hele tatt skal finne sted, og billettene har kun vært mulig å få tak i gjennom en konkurranse. Uten noen form for billettsalg, vil det med andre ord være 1400 blodfans som fyller gulvet foran Folketeaterets scene fredag 4. november.

Det er imidlertid plass til to personer til, og vi har billettene trygt gjemt bort i vårt superhemmelige premiehvelv dypest i NRK Marienlysts kjeller! Tittelen på Coldplays femte album er visstnok hentet fra tegnefilm bandet skulle lage soundtracket til, men vi i redaksjonen synes at Mylo Xyloto først og fremst høres ut som et sovemiddel. Vi er derimot interessert i å høre din tolkning av albumnavnet. Kreativitet belønnes!

For å bli den ene som som stikker av med våre to konsertbilletter, sender du inn den aller beste tolkningen av den snodige albumtittelen til lydverketkonkurranse@nrk.no. Husk å merk mailen med fullt navn og telefonnummer! Vi trekker vinneren på mandag formiddag.

«Every Teardrop Is A Waterfall»:

 

Tags: , , , ,

Del "Vinn eksklusive Coldplay-billetter!"
 

12 kommentarer på “Vinn eksklusive Coldplay-billetter!”

 1. Nicolay W sier:

  Mylo Xyloto? Jævla hipstere …

 2. Nicolay W sier:

  Mylo Xyloto? Jævla hipstere …

 3. Mylo Xyloto? . . . Firfisle tenker jeg vi sier!

 4. Anonym sier:

  Xyloto er et ord bandet selv har funnet på. «we wanted to have something that didn’t mean anything else. We made up ‘Xyloto’. When we Googled it, nothing came up. Mylo Xyloto doesn’t bring any meaning with it, so in that sense, we’re beginning with a clean slate. Together, the words will mean what we make them mean with music.»

  Han sa også i et intervju med NME at det representerte de to delene på albumet. De sangene som er pop-aktige er en del, og de mer akustiske sangene er en annen del.  

 5. Kristoffer Johansen sier:

  Om man hører på albumet, skildres sinnsstemninger som kan relateres til kjærlighetens mange  stadier. Fra Paradise til Up in flames. Jeg velger derfor å tolke ‘Mylo Xyloto’ som kjærlighetens uforutsigbarhet – ironisk nok, ettersom mange vil karakterisere Coldplays arbeid som alt annet enn uforutsigbart ;)

 6. Mylo Xyloto = My Love XY Loved Too

 7. Anonym sier:

  Mylo Xyloto fremtrer som ord Coldplay med Martin i spissen ville finne på. Martin har i flere år skrevet ord på sine hender og fremmet hans budskap, hans samfunns kritikk…hva er ikke tittelen annet enn en samling av dette!?
  En samling av hva de har gjort eller ønsket å gjøre til det de nå har skapt. 
  Mylo Xyloto minner om ord man ville sagt som liten, som kunne oversettes til – ‘min eksplosjon’ – hvor alt kommer ut, hvor det som var går bort og det som kommer kan være alt og inget og hvor det er ingen hemninger. Det er noe nytt, det er Coldplay. 
  Et band som er blitt eldre, som opplever barndommen igjen gjennom det å ha blitt fedre, samt gjennom det de har opplevd så langt i deres karriere og det de hiver etter. Det reflekteres over i deres fargefulle grafikk for albumet til deres tekster og toner…- princess of china- once upon a time…on the same side…all we seem to do is fight – could have been a princess, could have been a king, could have been a castle….don’t let me go – you stole my star – charlie brown!! Man får bare lyst til å bli med på reisen – I turned the music up – maybe the trees are gone – og kanskje vi ender på Mars…eller i Coldplay land!! ;)

 8. «MYLO XYLOTO» er så langt som vi vet bare helt tilfeldige ord satt sammen for å få betydning. I flere av de sentrale tekstene på «mylo xyloto», er et tema som går igjen ‘desperasjon’ og ‘panikk’. F.eks: I «Charlie Brown» fortelles det om en person som tar de sjansene han får tak i til å komme seg ut av sitt mulige «mentale» fangenskap. I desperasjon og panikk forsvinner egenskapen til å tenke rasjonelt og logisk og dermed kommer de meningsløse ordene «mylo xyloto» til verden. Men som sagt, dette er jo relativt vanskelig å få svar på. 

 9. berbyh sier:

  Når jeg hører «MYLO XYLOTO» tenker jeg på hva Chris Martin sa i et intervju en gang. At det forløpig ikke har noen spesiell mening. De tenkte at siden de har så mye historie bak seg, så ville de komme opp med noe som ikke hadde noe historie.

 10. MYLO XYLOTO høres ut som et mildt hverdagssedativ al`a formiddags-tv.en slags folkets alltid tilgjengelige valium.

 11. Anita Sletteland sier:

  Jeg tenker at Mylo Xyloto er et ord de har funnet opp som ikke har noen mening, men som vi som lyttere av musikken skal selv tenke seg til hva det betyr for oss. Jeg syntes det var genialt! Vi alle får våre egne meninger som vi mener passer til musikken :D

 12. Marius Asp sier:

  Vi har trukket en vinner! To billetter går til Aud Julie, som hardnakket hevder at «Mylo Xyloto» betyr «Sykkelen din er stygg. Men du har fine auge.»    

Legg igjen en kommentar