Amy Winehouse. Foto: NRK.

Amy Winehouse. Foto: NRK.

Ville blitt 28 onsdag

Onsdag markeres Amy Winehouse sin bursdag. Dødsårsaken blir stadig klarere.

Skrevet av:
Publisert 14:51 12 september, 2011
Tony Bennett i Abbey Road-studioet i London i mars sammen med Amy Winehouse. Foto: Mark Allan/Handout.

Tony Bennett i Abbey Road-studioet i London i mars sammen med Amy Winehouse. Foto: Mark Allan/Handout.

I mars møttes 85 år gamle Tony Bennett og 27 år gamle Amy Winehouse i legendariske Abbey Road Studios i London for å synge inn låten ”Body and Soul” sammen. Den blir å høre på Bennetts kommende album Duets II, som slippes 20. september.

Noen dager før dette, onsdag 14. september, ville Amy Winehouse ha fylt 28 år, om hun ikke hadde blitt med i den berømte 27-klubben av stjerner som døde så alt for tidlig.

Les også:
Hyller Amy Winehouse
Amy Winehouse bisatt i stillhet
Amy Winehouse 1983-2011

For å markere hennes fødselsdag vil dermed MTV ha premiere på musikkvideoen, melder Stereoboard. Den viser det aller siste Winehouse rakk å gjøre i et studio før hun døde.

I forrige uke kom det ut en video som viser Bennett og Winehouse sammen i studio og et intervjustrekk der Amy forteller om første gang hun møtte Tony og hvordan det var å synge sammen med ham.

Se videoen her:

- Vi hadde en fantastisk tid sammen i studio og jeg vet at Amy var svært fornøyd med hvordan hun sang den dagen, sier Tony Bennett.

- Jeg syntes hun var helt utrolig og denne innspillinga fanger virkelig essensen i hennes unike talent. Hun var en unik artist, sier han videre.

Mitch Winehouse. Foto: Scanpix/AFP Photo.

Mitch Winehouse. Foto: Scanpix/AFP Photo.

I etterkant av at Amy Winehouse døde er det kommet fram at hun ikke hadde noen narkotiske stoffer eller alkohol i kroppen da hun ble funnet.

Hennes far, Mitch Winehouse mener imidlertid at datteren rett og slett døde av alkoholabstinenser.

- Alt Amy gjorde, gjorde hun fullt og helt. Hun tok drikkingen helt ut, og det gjorde hun også med avrusningen, sier han i et intervju med CNN, melder The Guardian.

Da hun døde hadde hun ikke tatt noen form for narkotiske stoffer siden desember 2008, men sleit med alkoholen. Hun kunne drikke tett i flere uker, før hun gikk på avrusning i flere uker.

- Periodene med abstinenser ble stadig lengre, men periodene med drikking ble stadig kortere, forklarer faren.

Han mener hun var på rett vei, før det gikk galt.

- Når hun var uten alkohol kunne hun få anfall, sier han. Og det var et av disse anfallene som drepte henne 23. juli i år, mener han.

- Det var ingen der som kunne redde henne.

Tags: , ,

Del "Ville blitt 28 onsdag"
 

10 kommentarer på “Ville blitt 28 onsdag”

 1. Meg sier:

  Alkohol abstinenser er faktisk langt farligere for kroppen, enn heroin abstinenser. En tankevekker.

 2. Dodraugen sier:

  Dette er ikke riktig. Man dør ikke av abstinenser. Men en kan utvikle delirium tremensi og eller krampeanfall i forbindelse med abstinenser hvilket kan lede til død.

  • koffor sier:

   jo man dør av abstinenser. da abstinenser fører til de fine faguttrykkene du bruker som igjen er dødelig..
   å si at man ikke dør av abstinenser blir som å si at ingen dør av røyking men av lungekreften den medfører..men hvis du absolutt må kvervulere for å vise at du kan noen faguttrykk så for all del..

   • kompis sier:

    man dør da ikke av røyking:O lol

   • Abstidødsfall sier:

    Om jeg får lov til å kverrulere litt:)

    Alkohol er den eneste abstinensen det er kjent at folk dør av (der man dør direkte av symptomer fra abstinensen og ikke f.eks. dehydrering).
    Når alkohol brytes ned i kroppen brytes den ned i 13 forskjellige motstoffer, blant annet et stoff som (om jeg husker riktig) heter di-metylasesulfam. Når dette stoffet brytes ned i kroppen bli rdet blant annet om til Aceton (negllakkfjerner så å si) som kan gi kramper i hjertemuskelen, noe som er forbundet med død naturligvis.

   • Dodraugen sier:

    Man dør ikke av abstinenser, men en kan dø av følgetilstander av abstinensene. Sånn er det med den saken. Til deres opplysning så har jeg har jobbet med avrusning i endel år så dette vet jeg litt om så dette er faktakunnskaper, ikke kverulering. Den får du ta deg av lille venn.
    Forresten er det svært svært sjelden at noen dør av følger av alkoholabstineser i dag, har faktisk aldri opplevd dette selv etter endel år i rusomsorgen….

 3. Willy Rylander sier:

  Amy hadde en fantastisk stemme, en intens utstråling og flere store låter. Hun kan nevnes sammen med Madonna og Patti Smith! Fred over hennes minne!

 4. Andy sier:

  Man opererer som lege ved utfylling av dødsmeldinger med både direkte og underliggende dødsårsaker. Dette kan dere lese om på
  http://www.legeforeningen.no/asset/48383/1/48383_1.pdf
  Kort fortalt vil alkoholabstinser her regnes for den underliggende sykdom eller skade som utløser
  dødsårsakselvensen av syklige tilstander som leder direkte til døden. Denne sekvensen skal ikke ledes lengre tilbake en til den første kjente medisinsk definerte sykdomstilstand som bil regnes for å være utløsende faktor, altså her alkoholabstinser.
  Den direkte eller og kalt umiddelbare dødsårsak er den sykdomstilstand som umiddelbart fører til døden og dermed avslutter sykdomssekvensen innledet av den underliggende dødsårsak, her vil dette f.eks kunne være hjertestans eller cerebral ichemi pga kramper. Man kan og ha medvirkende dødsårsaker som har spilt en rolle men som ikke er direkte årsaksforhold til den tilstand som innledet dødsårsakssekvensen.

 5. [...] også: Ville blitt 28 onsdag Hyller Amy Winehouse Amy Winehouse [...]

Legg igjen en kommentar