Green Day har skrevet låt til Amy Winehouse (Foto: Promo/Kollasj: Mattis Folkestad, NRK P3)

Green Day har skrevet låt til Amy Winehouse (Foto: Promo/Kollasj: Mattis Folkestad, NRK P3)

Hyller Amy Winehouse

«Amy» er en av 15 nye låter Green Day fremførte på en intimkonsert denne helgen.

Skrevet av:
Publisert 15:52 16 august, 2011

Amy Winehouse ble funnet død i sitt hjem i London 23. juli, kun 27 år gammel. Varme ord har strømmet til fra artistkolleger over hele verden – og nå har Green Day laget en hyllestlåt til soulpopstjernen med den kraftfulle stemmen.

Før helgen holdt Green Day en impulsiv intimkonsert på The Tiki Bar i Costa Mesa i hjemstaten California. Ingen billetter ble lagt ut til salg på forhånd, og kameraer og mobiltelefoner var strengt forbudt. 15 nye låter ble visstnok fremført – deriblant «Amy», som etter alt å dømme er en hyllest til Amy Winehouse. Et nokså skranglete opptak av låten er nå lagt ut på nett:

I låten synger Billie Joe Armstrong blant annet «Amy don’t you go/I want you around/Singin’ woah please don’t go/Do you wanna be a friend of mine?» Hele teksten er lagt ut på nettsiden til Green Days fanforum.

Bandet har riktig nok ikke uttalt at låten er skrevet til Amy Winehouse, men ingenting som tyder på noe annet.

Green Day planlegger å gi ut et nytt album, og de nye låtene som ble fremført på The Tiki Bar er resultatet av intens jobbing i studio den siste tiden. Bandet ga ut sitt siste studioalbum 21st Century Breakdown i 2009, og slapp livealbumet Awesome As Fuck tidligere i år.  Green Day har ikke sagt noe om når det nye albumet kan ventes.

Tags: , ,

Del "Hyller Amy Winehouse"
 

2 kommentarer på “Hyller Amy Winehouse”

  1. [...] også: Hyller Amy Winehouse Amy Winehouse bisatt i stillhet Amy Winehouse [...]

  2. [...] tiden før alle verdens artister kom med sine støtteerklæringer. Green Day skrev til og med en egen låt til den britiske soul-prinsessa, og viste med det at selv de mest slitne prinsessene kan vise seg [...]

Legg igjen en kommentar