50 Cent snakker om Street King-prosjektet sitt på YouTube. Foto: Skjermdump YouTube.

50 Cent snakker om Street King-prosjektet sitt på YouTube. Foto: Skjermdump YouTube.

Vil gi en milliard

50 Cent viser sine mykere sider med ambisiøs kamp mot sult.

Skrevet av:
Publisert 10:24 8 september, 2011
50 Cent er ikke bare en tøff rapper. Han har også sosial samvittighet. Foto: Scanpix/AP Photo/Victoria Will.

50 Cent er ikke bare en tøff rapper. Han har også sosial samvittighet. Foto: Scanpix/AP Photo/Victoria Will.

50 Cent – den tøffe gangster-rapperen fra Queens i New York, er ikke bare en tøffing. Den siste tiden har han også vist sine mykere sider.

Først ba han om å få møte AUF-ungdommene som overlevde Utøya-terroren. Og før konserten på Rått og Råde-festivalen i Stavanger torsdag i forrige uke tok han seg tid til både å snakke med og håndhilse på hver enkelt av dem.

Queens-rapperen hadde sjøl en tøff oppvekst. Han mista mora tidlig og begynte som 12-åring å selge stoff på gata. Han overlevde også etter å ha blitt skutt av en overfallsmann for omkring ti år siden.

Men hans mykere sider strekker seg lenger enn til å håndhilse på terrorofre. Nå vil han også strekke ut en hånd og hjelpe de sultende barna på Afrikas Horn. I en ny video forteller han om prosjektet og hvordan hans besøk i Afrika har påvirket ham.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se videoen her:

Streetking, prosjektet til 50 Cent. Foto: Promo.

Streetking, prosjektet til 50 Cent. Foto: Promo.

- Jeg vokste opp uten penger, men ikke uten mat. Det er utrolig mange der ute akkurat nå som er sultne, som faktisk dør av sult. Det er vårt ansvar å finne en løsning på problemet, sier han i en video tatt opp i Australia.

Gjennom flere måneder har Curtis James Jackson er en svært aktiv bruker av Twitter. Overfor sine nesten 5 millioner følgere har han bygget opp forventningene til hva #SK eller #StreetKing skulle være. Nå er katta blitt sluppet ut av sekken.

Les også: 50 Cent med extreme makeover

- Da jeg var i Afrika, og så all ødeleggelsen og desperasjonen … det var helt utrolig. Folk som ikke visste når de ville få sitt neste måltid, eller om de ville få det i det hele tatt.

Flasker med Street King-juice fra 50 Cent. Foto: Promo.

Flasker med Street King-juice fra 50 Cent. Foto: Promo.

50 Cent ønsker å gjøre noe med problemet og kommer med følgende sterke påstand:

- Jeg vil gi mat til en milliard barn! Men jeg trenger din hjelp til å gjøre det.

Nettstedet Streetking.com er blitt satt opp, men er ennå ikke «live». Gjennom prosjektet vil han samle inn nok penger til én milliard måltider.

Blant annet har han gått i kompaniskap med selskapet Pure Growth Partners for å lansere Street King Energy shot, en type juice som verken inneholder koffein eller sukker. For hver av disse som selges får ett barn i afrika et måltid, er påstanden.

Målet med kampanjen er å skaffe en milliard måltider til sultne barn i Afrika i løpet av fem år og å øke oppmerksomheten og bevistheten rundt sultproblemet.

Tags: , ,

Del "Vil gi en milliard"
 

4 kommentarer på “Vil gi en milliard”

  1. Cody Kristian Håkonsen sier:

    Finally someone who’s got balls to do something. I like your way, bro’.

  2. [...] vi meldte i forrige uke har rapperen 50 Cent vist sine mykere sider ved å engasjere seg for de sultende i Afrika. Nå [...]

  3. [...] Street King-prosjekt, der målet er å skaffe en milliard måltider, er godt i gang og skal til nå ha skaffet nok midler til å mette 2,5 millioner [...]

Legg igjen en kommentar