M.I.A. går helt raggare i

M.I.A. går helt raggare i "Bad Girls".

Videorama!

Ser du bort fra at M.I.A. har tydd til arabisk råning i «Bad Girls», har den siste uka bydd på dansende vindmøller, en Madonna i nettingstrømper og mer dominodramatikk fra OK Go.

Skrevet av:
Publisert 15:02 10 februar, 2012

Det er fredag. Men hvorfor bevege seg ut av huset og inn i slapset når du kan fylle øynene dine med audiovisuelt godteri? Vi sveiver i gang helga med et knippe musikkvideoer som har herjet redaksjonslokalene den siste uken.

120 Days – «Dahle Disco»:

Kristiansunds stolthet lanserer straks sitt bejublede andrealbum 120 Days II i USA og resten av Europa. I mellomtiden nå har de utstyrt det drøyt ti minutter lange dansemonsteret «Dahle Disco» med en video som bygger opp under den like deler drømmende og drivende atmosfæren som preger låten.

DiskJokke – «Now Dance»:

Selv om DiskJokkes nye singel ikke er så dansevennlig som tittelen skulle tilsi (den i har i det minste massevis med sur stekesynth), så skaper den i det minste russetreffstemning i vindmølleparkene i Møre og Romsdal.

M.I.A. – «Bad Girls»:

Det er så utrolig godt å høre at M.I.A. er forbi sin dølle støykakafoniperiode og tilbake til å være en avantgardist for den kommersielle popmusikken. Med – jeg sier det allerede – årets beste låt kombinerer hun stereotypisk arabisk folkemusikk med amerikansk høykommers bangerpop. Og, vel, musikkvideoen er minst like bra, når den viderefører konseptet ved å blande typisk amerikansk rapvideokultur og den mest imponerende rånertradisjonen i hele verden.

Maribel – «You Bring The Sadness»:

På mandag slipper Maribel andrealbumet, Reveries, hvor de har byttet nesten alt av shoegaze-referanser til fordel for bekmørk og marerittaktig film noir-rock. Og i videoen hvor Emil Nikolaisen gjester, er ikke stemningen akkurat noe mer lettsindig. Sitter du fortsatt på jobb, vær forberedt at du kommer til å se store mengder blod, antydninger til drukning og masse nakenhet.

Miike Snow – «Paddling Out»

Plastisk kirurgi, dansende rednecks, barn kledd på barokk vis og romreiser; mengden innhold i musikkvideoen til svenskene i Miike Snow er med andre ord godt over normalen. For fansen av svenskene følger det mer godt nytt med det litt mer opptempo lydbildet: 26. mars slippes nemlig andrealbumet Happy To You.

(Via SKoA)

OK Go – «Needing/Getting»

Jeg venter fortsatt på at OK Go skal skrive en låt som er alt annet enn totalt intetsigende, men det virker som kvartetten selv har begynt å innse at de er talentløse på låtskriverfronten. I «Needing/Getting»-videoen lages nemlig hele låten ved at de kjører forbi flere hundre meter med pianoer og gitarer. Du får nesten se det på egen hånd:

(Via SKoA)

Nicoloas Jaar – «Materials»:

Når franskmannen Nicolas Jaar lager musikk er resultatet som regel minimalistisk techno som, ved hjelp av jazz-samples og kroppslyder, tar deg til en skrudd dimensjon. Det er altså et lydbilde ikke langt unna de kalde gufsende visualiseringen av «Materials» gir deg.

St. Vincent – «Cheerleader»:

I «Cheeleader» synger Annie Clark, aka St. Vincent, at hun ikke lenger ønsker å være en skorstein. Satt til bilder får man heller inntrykk av at hun helst vil slippe å være en kjempemessig museumsgjenstand. Og har du ennå ikke sjekket ut ypperlige Strange Mercy fra fjoråret: Gjør det. Den er så bra, atte.

The Megaphonic Thrift – «Moonstruck»:

Støyrockhuene fra gav nettopp ut sitt imponerende andrealbum, og om det med kosedyrfetisjisme er en bergensk greie eller ei, så inneholder i hvert fall videoen til et av de mange høydepunktene, «Moonstruck», nettopp det.

Emmerhoff & The Melancholy Babies – «Shadowlands»:

Psykedeliske norske rockeband har en tendens til å ufortjent forbli i undergrunnen. Kroneksempelet på dette er selvsagt albumaktuelle Motorpsycho, som Emmerhoff & The Melancholy Babies ikke låter så fryktelig ulikt på deres nye singel «Shadowlands». Prima låt, litt kjedeligere sånn vi-spiller-til-regn-og-kleine-sort-hvitt-filtre-video.

Madonna (feat. M.I.A. & Nicki Minaj) – «Give Me All Your Luvin’»:

Kan noen være så snille å beskytte Madonna mot seg selv og sin snart ti år lange midtlivskrise? Å stille opp i nettingstrømper og det å kalle seg «a different kind of girl» når du har fylt 53 blir, uansett hvordan du vrir og vender på det, bittelitt i overkant.

Bendagram – «Windows»:

Ukas blogg- og animasjonsalibi er fra den såkalt «lovende» finske duoen Bendagram. Med vindskjeive akkorder og iskalde synthlyder stiller de neste uke klare under by:Larm med sin DDR-elektropop. Vi gleder oss.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

6 kommentarer på “Videorama!”

  1. Kva med ein ny norsk musikkvideo – på norsk? Kustus hadde premiere på Putekrig på lørdag! 
    http://www.youtube.com/watch?v=X0lpk9ZbWow

  2. M.I.A låta ble sluppet i fjor daaah lizzm, på Vicki Leekx Mixtape. Men for all del jævlig kul låt!

  3. Hva er feil med rock kjære lydverket? Ingen rocke låt med video som holdt mål denne uka? Nå må dere ikke være så opptatt av å være trendige.

  4. Chilenskamerikansk rimer kanskje på fransk, men det betyr vel dog ikke nødvendigvis at Nicolas Jaar er det sistnevnte…

Legg igjen en kommentar