Timbuktu hopper på biler i den ferske videoen til

Timbuktu hopper på biler i den ferske videoen til "Fallskärm". Foto: Screenshot

Videorama!

Gå inn i helga med nye musikkvideoer fra blant andre Björk, Odd Future, Susanna og Timbuktu.

Skrevet av:
Publisert 16:57 9 mars, 2012

Dette er ikke en hvilken som helst fredag. Vår ukentlige fredagsspalte Videorama! jubilerer nemlig – dette er 50. utgave av vår audiovisuelle feiring av uken som ebber ut.

Vi feirer med å gjøre det vi pleier: Her er det musikalske øyesnopet vi har gumlet hardest på de siste dagene.

Timbuktu – «Fallskärm»

Nok en flott Oskar Linnros-produksjon for den lille, store skåningen Jason Diakité – bedre kjent som Timbuktu – er utstyrt med levende bilder. Følg ham i dans på blinkende biler i denne enkle, men elegante entagningsvideoen.

Susanna – «Freeze»

Susanna Wallumrød var navnet som figurerte flest ganger på lista da Morgenbladet i fjor lot norske artister kåre tidenes norske plater. Det knytter seg dermed store forventninger til den kommende platen Wild Dog, som kommer i neste uke. Her er en liveversjon av «Freeze», spilt inn på Café Mono – med Jenny Hval og Hilde Marie Kjersem som gjester.

SUSANNA – FREEZE from TRÆR on Vimeo.

Ribozyme – «Presenting The Problem»

Det norske hardrockbandet Ribozyme ga tidligere i år ut sitt femte album, Presenting The Problem. I musikkvideoen til tittelkuttet følger vi den norske proff-thaibokseren Caroline Victoria Sand Karlsen inn i ringen. Videoen er regissert av Marius Soma.

Father John Misty – «Nancy From Now On»

Bak det kryptiske artistnavnet Father John Misty skjuler Josh Tillman, tidligere trommis i Fleet Foxes og soloartist J. Tillman, seg. I videoen til første låt ut fra albumet Fear Fun, som slippes i mai, akkompagneres vakre toner av at vår mann blir herjet med av en dominatrix på et hotellrom. Du vil kanskje ikke se denne med bestemor, men veldig NSFW er den ikke.

Sharon Van Etten – «Leonard»

Tramp er, ifølge Lydverkets Kim Klev, «så jordnær og intim som en Sharon van Etten-skive bør være», og det er fra dette albumet vi får den kaleidoskopiske videoen til «Leonard».

The Big Pink – «Give It Up»

Mer kaleidoskop, om enn i en litt mer trippy variant. Det er britene i The Big Pink som gjør sitt for å promotere sistealbumet Future This, som du kan lese Lydverkets anmeldelse av her.

Here We Go Magic – «Make Up Your Mind»

I serien «Undertøyskledde damer som ikke har det spesielt kult»: Brooklynbandet Here We Go Magics video til «Make Up Your Mind», første singel fra albumet A Different Ship. Det kommer ut i mai, og er produsert av ingen ringere enn Nigel Godrich.

Björk – «Hollow»

Blikket blir vendt innover i den videoen til «Hollow», fra fjorårets Biophilia. Den biomedisinske animatøren Drew Berry har lagt opp til en semivitenskaplig vandring inne i Björks kropp, komplett med DNA-tråder og hudvev. Eller som artisten selv sier: «It’s like being part of this everlasting necklace when you’re just a bead on a chain and you sort of want to belong and be a part of it and it’s just like a miracle.»

http://youtu.be/7VPlED4AAxY

Odd Future – «NY (Ned Flander)»

Vi har allerede sette Tyler, The Creator som kentaur i videon til «Rella». Det blir ikke mindre forstyrrende i «NY (Ned Flander)», enda et spor fra det kommende albumet The OF Tape Vol. 2. Hodgy Beats spiller rollen som (det vil antar er) Simpsons-karakteren Ned Flander, mens Tyler er en særdeles lite søt baby. Ugh.

Aloe Blacc – «You Make Me Smile»

Det begynner å bli en stund siden albumet Good Things, men vi sier uansett ikke nei takk til en såpass søt video som «You Make Me Smile».

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

9 kommentarer på “Videorama!”

 1. Her mangler ukens desidert beste video; Mikhael Paskalev – I Spy http://vimeo.com/37940683

 2. skjede med «fear and lothing» av dunderbeist!? den burde definitift være med!! 

 3. Edward Richmont Hansen sier:

  Fin låt fra Susanna Wallumrød!

  …og enda en irriterende låt fra den soppen Timbuktu. Takler verken fyren eller musikken, et mysterium for meg at han er så godt likt. Obs! Misnøyen er helt uavhengig av brunfargen din, Timbuktu! 

 4. Edward Richmont Hansen sier:

  Fin låt fra Susanna Wallumrød!

  …og enda en irriterende låt fra den soppen Timbuktu. Takler verken fyren eller musikken, et mysterium for meg at han er så godt likt. Obs! Misnøyen er helt uavhengig av brunfargen din, Timbuktu! 

 5. Her ein norsk musikkvideo som burde vært på lista: Kustus - Putekrig: http://www.youtube.com/watch?v=X0lpk9ZbWow

Legg igjen en kommentar