Norske Thor Erling Brenne har regissert amerikanske Sepalcures poetiske musikkvideo. Foto: Martin Edelsteen/skjermdump

Norske Thor Erling Brenne har regissert amerikanske Sepalcures poetiske musikkvideo. Foto: Martin Edelsteen/skjermdump

Videorama!

Sjekk ut ukas aller beste musikkvideoer fra blant andre Sondre Lerche, Datarock og Son of Light, samt en norskregissert perle fra amerikanske Sepalcure.

Skrevet av:
Publisert 14:53 11 november, 2011

Mellom fredagstacoens tykke lag med guacamole og kidneybønner har det blitt livsnødvendig å skvise inn tid til ukas aller beste musikkvideoer. Vi har som vanlig gravd i internetts dypeste groper for å samle sammen våre favoritter fra uka som har gått, og denne gang er det spesielt en nordmann på oppdrag for to lovende amerikanere som har imponert redaksjonen.

Sepalcure – «Pencil Pimp»:

Ukas definitive høydepunkt er regissert av bodøværingen Thor Erling Brenne for lovende og amerikanske Sepalcure. Machinedrum og Braille lager sløy klubbmusikk hver for seg, men sammen som Sepalcure synker de to enda lengre ned i basstonene. Det selvtitulerte albumet deres slippes allerede den 21. oktober, mens man imens kan kose seg ihjel med «Pencil Pimp» - og ikke minst den poetiske og vakre, men totalt uforståelige videoen som følger med. Folk som Jamie xx og Burial, som begge holder på med den samme spøkelsesaktige R&B-inpirerte bassmusikken, bør føle en viss æresfrykt etter det her.

Datarock – «California»:

Fredrik Saroea og resten av Datarock har gitt ganske tydelige signaler om at de er landets største California-entusiaster. Noe ikke bare låta «California» illustrerer, men også musikkvideoen, der en tilfeldig kis i Datarock-joggedress gjør de tre mest typiske California-aktivitetene: løpe i gatene, stå helt foran under konserter og danse på stranda midt på dagen.

Trentemøller – «Sycamore Feeling (Marie Fisker version)

Elektronikaprodusenten Trentemøller er noe av det aller mest spennende som har kommet fra Danmark i løpet av de siste årene. Nå gir han ut en dobbel samlerskive kalt Reworked/Remix, med nettopp det – alternative versjoner av hans egne låter, samt remixer han har gjort.  Musikkvideoen til en av låtene derfra, «Sycamore Feeling (Marie Fisker version)», er minst like vakker som låta selv.

Sondre Lerche – «Domino»:

Svigermors drøm og Lars Vaular-fetter Sondre Lerche har fått en god del syrlige gubbemusikkbemerkninger siden han kom med sin første skive helt tilbake i 2001. Det selvtitulerte albumet hans fra i vår grenser fortsatt mot å være farlig komfortabelt, men hele innpakningen føles likevel en hel del friskere, noe som imponerte vår anmelder. Nå har endelig det OK Computer-aktige albumhøydepunktet «Domino» fått en video, hvor blant annet Sondre selv løper gjennom gatene i en stereotypisk amerikansk forstad.

Stalley – «330″
Rapperen Stalleys beste våpen for å skille seg ut i mengden er i hovedsak skjegget hans, som får ham til å se ut en fyr i tjueårene farlig opptatt av tette skoger og indiemusikk. Samtidig er imidlertid hans gratis mixtape Lincoln Way Nights definitivt verdt å laste ned. «330″ er en av grunnene. Musikkvideoen i seg selv er derimot ikke så kjempeimponerende, som et lavbudsjettsprodukt basert på diverse klipp.

Son Of Light – «Get Yours»:
Sørlandets største stolthet, sett bort fra iskremprodusenten Henning Olsen og hytteturismen, er rapperen Son of Light. Blodferske War of the Worlds er hans første album på hele fjorten år. Ventetiden har med andre ord vært lang siden det delvis genierklærte debutalbumet Deep Green kom i 1997. I musikkvideoen til «Get Yours» henger han og produsent Tommy Tee ut i Asia.

Tom Waits – «Satisfied»:

Sjølveste – med stor forbokstav og dialekt – Tom Waits gav nettopp ut en skive ved navn Bad As Me. «Satisfied» er et av sporene derfra, og har inspirert til en musikkvideo i sort/hvitt, hvor Waits virker like koko som alltid.

Norma Sass – «Shores»

Det begynner å bli en god håndfull måneder siden hovedstadens fineste jentebandalibi Norma Sass albumdebuterte med Hunting For Treasures. Hvis du av en eller annen grunn ikke syntes at «Shores» var sjarmerende nok i utgangspunktet, må du være iskald for å ikke bli sjarmert i senk av den søte Ingrid Rognstad-regisserte animasjonsvideoen låta nå har fått.

Gatas Parlament – «Anno»:

Aslak Borgesrud valgte å kutte ut raddisrappen før Gatas Parlament skulle gi ut Dette Betyr Alt, og inn kom rapperen Jester i stedet. Ikke at man får lite informasjon om tingenes tilstand i trioen ved å høre og se på «Anno», hvor de hissig velter nedover Oslos gater.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

5 kommentarer på “Videorama!”

 1. Øystein H sier:

  Sepalcure er så absolutt et interessant prosjekt. Takk for tips om fin video. Men så vidt meg bekjent heter låta «pencil pimp». Så selvtitulert er den nok ikke. :)

 2. Anonym sier:

  Hei Kim Klev
  Hva menes med «selvtitulert»? 

  • Aksel Anker Henriksen sier:

   At tittlen på plata har samme navn som artisten, slik at det nye albumet til Lerche rett og slett heter ‘Sondre Lerche’.

 3. Anonym sier:

  ah, den klassiske HenniNg Olsen-tabben. :)

Legg igjen en kommentar